AndisL said:
Raugs jau iespējams ir. Ābolu sulu raudzēju ar kādu no vīna raugiem, bet sagāzēju ar EC1118. Tie 2 eiro uz balonu nerada milzīgus zaudējumus, bet pārliecību gan. Vēl rēķinies, ka sidram ir zems alkohola saturs un iespēja visu sabojāt ir liela. Man alus ir daudz stabilāks kā vīni un kur nu vēl sidri. Neskatoties uz zemajām izmaksām un vienkāršo pagatavošanas procesu salīdzinot ar alus darīšanu, tikt līdz labam sidram ko vasarā iedzert ne vienmēr izdodas. Lai veicās!
Skaidrs, esmu diezgan iesācējs un raudzēju ar Sidra raugu, ko pasūtīju netā, tad jau redzēs kas sanāks.. Vai tas EC1118, kas, kā nojaušu, ir šampanieša raugs, rada vairāk CO2 vai ir kāds cits apstāklis kāpēc lieto divus dažādus raugus?