Draugi nolēma mani paņemt uz izbrīnu. Vienā pasākumā sapirkās dažādas šķirnes alus un lika veikt degustāciju. No sākuma iedeva pagaršot deviņas alus škirnes, tad pa vienai deva dzert uz aklo un lika tās atpazīt.
No deviņām atpazinu 7, sajaucu Aldara Pilzeni ar Cēsu Premium. Testējamo sarakstā bija divi iepriekšminēie, Užavas gaišais, Bauskas Gaišais, Piebalgas
Jubilejas, Carlsberg , Maximas Līcis, Tērvete Oriģinālis un pēdējo aizmirsu.
Nemaz tik viegli negāja, rezultātā ali sadalījās trīs grupās- Vieglie Bundženieki, specifiskie tā saucamie "labie ali" (Užava, Piebalga) un Līcis, kurš izcēlās ar savu sūdīgo garšu.
To pašu visu un manis tai skaitā slavēto tērvetnieku atpazinu, tikai pēc pārdomām. Ko no tā secināju?
Principā tie mūsu ali visi ir vairāk vai mazāk līdzīgi- atšķiras tikai nianses un mārketinga bulšits tam visam apakšā.
P.S. Tie paši džeki vienreiz veica līdzīgu joku starp "parastajiem" alus dzērājiem, tur bija krutāk- dažs labs nosauca Žiguļovskoje par Tērvetnieku.