Gribu iepirkt 2 gab 50L fermentācijas traukus. Ir ieteikumi kur, pa cik un kādus ņemt?
Pagaidām skatos, ka Efijā ir šāds te piedāvājums. Tik nezinu cik tas vāks hermētisks, būs jābrauc skatīties uz vietas...
http://www.efija-2.lv/lat/specialie-piedavajumi/3611
Domāju vēl Depo iegriesties, varbūt tur ar kāds piedāvājums?

Par to konkŗēto nezinu, bet es pagājušo sestdien Rīgā neatrodot neko jēdzīgu 30-35L fermenttraukam, atradu mājās šo 30L mucu un svētdien veiksmīgi izmantoju kā fermenttrauku.
    http://www.efija-2.lv/lat/mucas-kannas/3091
    Viegli labi izmazgāt, bet vāks pārāk brīvs, paņēmu skoču, paris reizes aptinu un ir blīvs kā vajag🙂
    Paskaties gūglē Ogri vai Olaini par pārtikas pl. traukiem, kaut vai šo
    http://politempo.lv/index.php

Cik taustīju šitādu mucu vienā bodē, tad šķiet ka hermētisma tur nav ;(

p.s. Tūlīt Jānis visiem teiks, ka nafig fermentācijas traukam tas hermētiskums vajadzīgs ;)

uz šitām mucām ja gribat hermetiskumu varat vispār neskatīties. Depo ir baigi labās 50L mucas ar lielu skrūvējamu vāku. Pašas mucas arī liekas tādas ka varētu izturēt kādu 1 atmosfēru spiedienu. Viegli mazgājamas. Man tādas ir 4 gab. P.S Nafig tas hermētiskums ir vajadzīgs:))) Nebiju domājis ka kāds tik labi prot lasīt manas domas.

Jāņa kungs! Tajā bildē ir arī Tava muca, tik ar sarkanu vāku. Nu ja nekļūdos! Olainē jāzvana Viktorijai 28342344. Cena kaut kur 9+ PVN. Vajag tik ritīgi pārliecināties vai ir tā 50 litru ar aizskrūvējamu, nevis uzliekamu vāku. Artikuls 339000. Tas ir Olainē "POLITEMPO". Pats neesmu tur pircis, man tikai info. Viktorija atsūta rēķinu, tad samaksā un brauc pakaļ.

Ja dzons domā to linku ko es ieliku, tad toč zinu, ka tai ar sarkano vāku ir skrūvējamais:), pats arī skatījos, bet tik lielu vēl nevajag....

Jā jā, tagad pamaniju. Man tāda līdzīga , bet ar zilu skrūvējamu vāku. Man pagaidām patīk kamēr nav uztaisīts koniskais. Man ir ienākusies liela čupa ar 50L kegiem kurus paredzēts pārtaisīt par koniskajiem un piedāvāt brūvētājiem. Kaut kad pēc Lieldienām laikam ķeršos klāt.

• [deleted]

Ja tiem kegiem konusus metinās no rokas un no ārpuses, nekas labs nebūs, jo no iekšpuses paliks šķirba, kurā agri vai vēlu iemitināsies bacilis un ārā to būs grūti dabūt!

A vot ja no iekšpuses ar papildus šļauciņu pievada argonu tad gan ir jau pavisam savādāk. Tā jau arī tikai metina šitādas lietas.Kegiem jau tas metāls plāniņš. Tu labāk man pastāsti šitādu lietu - kas būs ja es sūkni darbināšu caur reostatu( tipa tādu kā gaismas slēdžiem). Cik saprotu tad tas ir maiņstrāvas dzinējs . Elektroinstrumentiem parasti ir līdzstrāvas dzinēji ar oglītēm un tie tādā veidā darbojas, bet kas notiks ar maiņstrāvas dzinēju. Man tas sūknis ar lieliem apgriezieniem un baigi sakuļ misu.

Neesmu elektriķis, bet pāris gadus atpakaļ arī bija vajadzība vienu motoru padarīt "lēnāku" un viņam nevarēja reduktoru pielikt, nu tad atceros, ka man vietējie veči teica, ka visletāk ir vienkārši ar lodveida krānu maazliet pieregulēt to plūsmu, jo ja motors būtu līdzstrāvas, nav problēmu, bet par cik bija parasts AC, tad šie teica, ka pastāv liels risks viņu pārkarsēt, jo šiem ir svarīgi voltāža iekš frekvences, gan kāds gudrāks paskaidros, bet bij kaut kā, ka ja samazināsi no 220 uz 180 tad kaut kas tur palielināsies un izraisīs papildus nevajadzīgu karšanu kapara tinumos:)...un beigās var sačakarēt motoru ja maina tā riktīgi, moš mazliet nekas slikts nenotiks... Vēl bija kaut kāds štruntiņš, kas maksāja diezgan sālīti un viņu lielie ražotāji izmanto visu laiku rūpniecībā- mainīgās frekvences bloks vai kaut kā tā...ja vajag varu saviem Cēsu puišiem uzzvanīt un precizēt.

Noskaidroju- tas varētu būt- Apgriezienu regulātors ar frekvences pārveidotāju

• [deleted]

Papamkarlo apmēram taisnība- to ierīci sauc par frekvenču inverteri vai pārveidotāju, ja asinhronajam motoram samazina spriegumu, ir jāsamazina arī frekvence, laikam attiecībai spriegums / frekvence bija jāpaliek nemainīgai. Frekvenču pārveidotājs pārveido barošanas spriegumu līdzspriegumā un pēc tam atpakaļ maiņspriegumā, līdz ar to izejošais spriegums un frekvence kļūst viegli elektroniski kontrolējami, maksā sākot no kādiem 80 LVL, varbūt "elfā" vai "argusā" var kādu negatavu ķīniešu produktu bez korpusa piemeklēt par mazākām naudām.

Jāni, kādus vākus domā koniskajiem?

Doma bija tāda pati kā Andim, no spiediena katla - skaravarka. Vienīgi tas sanāk sālīti, varbūt ka varētu kaut kādu flanci ar skrūvēm, bet tas atkal ir neērti. Pats sev noteikti taisīšu ar skatavarkas vāku, neskatoties uz izmaksām.

Paņēmu tās no Efijas, pa 7,50. Vāka konstrukcija varēja būt labāka, bet par cik tur spiediens viņam nav jātur, tad domāju, ka būs ok.

6 days later

said: Ja tiem kegiem konusus metinās no rokas un no ārpuses, nekas labs nebūs, jo no iekšpuses paliks šķirba, kurā agri vai vēlu iemitināsies bacilis un ārā to būs grūti dabūt!

Man šai sakarā pēc ilgstošām cīņām ar bacili radās iespaids ka izdezinficēšanas rezultāts ir atkarīgs arī no plastmasas trauka izgatavošanas materiāla, varbūt arī tā izgatavošanas tehnoloģijas. Ir gludas, līdzenas virsmas, tad problēmu nav, ja iemetas zaraza porainas plastmasas traukā, izdabūt viņu arā ir ļoti grūti

2 months later

es nopirku vienu tādu: http://www.efija2.lv/lat/mucas-kannas/3106

izskatījās baigi labā

stingra cieta plastmasa, lai varētu krančiku pie apakšas ieskrūvēt (krančiku turpat var nopirkt) rokturi pārnēsāšanai mazais skrūvējamais korģis kas var vai nu hermētiski noslēgt trauku vai arī tur var iebāzt gumijas korķi ar hidroaizvaru. lielais skrūvējamais korķis var vai nu hermētiski noslēgt trauku vai arī to var noskrūvēt un ir pietiekoši liels caurums lai varētu iebāzt roku un kārtīgi izmazgāt kannu.

vienīgi man pagaidām nav katlu tādu lielu tilpumu vārīšanai un kanna stāv nelietota...

Nu ir daži argumenti pret to lielisko ķobi, savulaik tādu izmantoju kā sekundāro fermenteri- roku īsti nevar dabūt iekšā, parasti saucu sievu palīgā, sevišķi grūti piekļūt augšmalai un ap rokturiem no iekšpuses, ar birsti nu nekādi- ja vēl rauga brūnā cepure jādabū nost, hidroslēdzi liku lielajā vākā, izurbu tam caurumu. Tā arī stāv tas ķobis neizmantots

Jā, tā ir vienreizējā kanna. Pēc pirmās raudzēšanas otrreiz es viņu vairs neriskēju izmantot.