Caurums ar kko jāaiztaisa - ņemt pa iekšu skruvēties, brīdī kad raugs apakšā. Lieks risks un nepraktiski manu prāt. Es arī pagāžu slīpāk un problēma atrisināta.
^ jauka vieta infekcijai.
Par tiem atlikumiem mucā, drabiņās un kanalizācijā! Arī man gribās maximālo iespējamo izspiest gan vārot, gan raudzējot, gan pildot, bet nu lai es teiktu ka man ir žēl ... :))
Linards said: Krāns man būs tāds, kāds ir Venden ūdens pudeļu turētājos. Izjaucams divās daļās, noslēgmehānisms silikona apvalkā... ļoti viegli kopjams.
Par šo drīksti arī painformēt kur dabūt :)
Par to krāna turēšanos: Olaines muca ir pabieza priekš parastā plastmasas krāna un tur viņš turas tikai uz dažiem vītnes apgriezieniem un ir nācies nejauši aizķerot viņu noraut... Stādies priekšā kāda škrobe, ka dārgā dzira tek uz grīdas...labi ka tas bija vannasistabā un izdevās ātri caurumu nobloķēt pazaudēju tikai kādus 2...3 litrus. Bet kā likums tas parasti ir pats labākais alus... Ja Tev būs venden krāns tad gan jau viss būs ok. Savukārt par krāna augstumu pilnīgi piekrītu alusvedējam un pārējiem kas iesaka to urbt augstāk. Man nekad nav bijis problēmu dabūt ārā vērtīgo šķidrumu pagāžot trauku.
A nafig raudzējamajam krānu vispār? Es ar trubiņu no augšas nosūcu.
Exciter said: Par šo drīksti arī painformēt kur dabūt :)
Pa blatu! ;)
Linards said: Pa blatu! ;)
Gan jau var aiziet uz venden Ganību dambī un to krānu nopirkt, tikai varbūt nevajag teikt, ka alus bundulim, bet, ka vendena bundulim vecais krāns salūzis :)
linard, bildi studijaa kaads tev tas venden kraans? es kaut kaa nespeeju iedomaaties ka taads kaa man darbaa vareetu buut eerts alus lieshanaa. man darbaa vinji taadi, ar gaazeetaa padevi utt...
Nu var jau, gan jau, arī tā kā #kspc saka, ja nemaldos viņi tad pat pa velti maina, bet varu kļūdīties. Bet domāju, ka ja iesi 2x mēnesī un teiksi ka lauz krānus, Tev atbildēs lai dzer no ūdensvada vai grāvja! :)
kraans.jpg
MartinsK said: A nafig raudzējamajam krānu vispār? Es ar trubiņu no augšas nosūcu.
Ieliec krānu un tad nesapratīsi kapēc visu laiku pisies ar trubiņu no augšas :))
edgars said: Ieliec krānu un tad nesapratīsi kapēc visu laiku pisies ar trubiņu no augšas :))
Viedi vārdi - kādi 2 mēneši atpakaļ nonācu pie šāda paša secinājuma !
+1
Nav jau problēmas arī upgreidot pidīšanu bez krāna.....:-))) Es tikko, izmantojot no Linarda forumā iegūto info par to kā viņš ievieto caurulītes galā piltuvi ar kaprona zeķi, papildinaju to ar gruntenes sviniņu lai tā visa mantība turās pie trauka dibena,.... ļoti skaisti sapudeļoju.... apakšā palika tikai biezumi un varbūt 0,1 l alus. Īstenībā tas pats sviniņš man noder arī apskābekļošanas kompresora trubiņas nogremdēšanai dziļakos traukos..:-))) Bet ar krānu tik un tā vienkaršāk un labāk...
Aivo, tu tiešām savā alū mērcē svinu ! Svins ir neirotoksisks smagais metāls, palasi wikipēdiju!
Jā man alus ar lieliem svina gabaliem....:))))))))))))))))))) toties pa galvu labi dod...:)))
es īsti nesapratu kur tas svins tiek pielietots, bet visiem kas nezin ieteiktu palasīt kas notiek ja lieto svina traukus piemēram.
svins ir kaitīgs, bet ne jau pa tām 10 pudeļošanas minūtēm viņš spēj alu piedirst ... bet drošības labad labāk ar akmentiņu aizstāt ;)
uz tā svina gabala virsmas var būt oksidēšanās produkti, kas nobirst nost un turpina šķīšanu jau daudz ilgāk - tad ja pēc tam tajā pašā traukā lej svaigu misas porciju jaunai raudzēšanai.
es tiko no veikala, nopirku kantaino baltkrievu mucu 60L. akcijas cena ls8.91, parasti 10.50 maksā. kvalitāte viņai sliktāka kā olaines ražojumiem - nav hermētisks vāks(pat normāli neskrūvējas), sieniņas plānas un beigās vēl izrādījās riktīgi iebuktēta. labumi ir 60L tilpums un taisnas sienas. krānu varēs praktiski jebkurā vietā ieskrūvēt. iespējams ka pirmdien pamēģināšu...