Meklēju kādu versiju pēdējā brīža Jāņu alum! Gribētos kaut ko gaišu un vieglu. Kādi ieteikumi?

Man būs divi dažādi. Viens vācu Hefeweizen, otrs angļu biteris ar Challlanger apiņiem

Es uzbrūvēju jāņiem pusi uz pusi pilsners pret minheni un kripatiņa gaišais karameļu. Pārcukurošana pie 64/65C, lāgerraugs pie 8C, IBU ap 28, blīvums 1048. Krāsa sarkanīga, bet garšai jābūt sausi karamelīgi vieglai. Padaudz pie beigām manis paša audzētie aromātiskie apiņi kuri , tipa, skaitās līdzīgi Saaz. Doma ir uz Marta alu, bet ar beigu apinīgu piesitienu. Kad paraujot sviķi sāka tecēt saldais cukurs, noskaitiju alus vārdus un apkārt ap kublu izlaistiju Meantime IPA. Pēc nedēļas labi garšos dāmām , bet pēc 2 nedēļ rūgšanas vīriem.

Tēmēju uz kaut ko līdzīgu Jāņa alum. OG līdz 1050 un apiņi tikai Tradition, jo kaut kā jātukšo gigapaka. Vai arī iemēģināt Citra...

Citra nebūs labi ar lāgeri kopā. Vispār pēc Aizputes Citra jau sāk kļūt par lamuvārdu.

Nē, man būs eils! Ja vārīji 100l, cik iesala liki, lai dabūtu OG 1048? Kas tad Citrai? Forumā slavēja, Aiputē nomelnoja?

Nevāriju 100 litri. Vāriju 50. Liku 7 kg pils un 7 kg Minhene. Liekas ka baigi daudz iesala uz šitādu daudzumu alus, bet minhenei ir baigi zems ekstrakta iznākums. Nē, viss kārtībā ar Citra, vienkārši lietuvieši ņirgājās ka visi Latvijas mājbrūvējumi pēc Citras garšojot. Beigās kad es vāriju plovu tad ar prasija vai Citru likšot klāt. Vispār tiem leišiem baigi jūtīgās garšas kārpas. Viņi manā gaišajā eilā kurš bija riktīgs Citra bomb mierīgi noteica ka rūgtumam ir likts Magnum un manam tipa, ESB fullerklonam uzreiz noteica ka ir likts Amarillo draihopings. Baigie spečuki!

Baigi daudz, man ir doma no 16kg dabūt 100l, jo pagājšreiz liku 18kg un tā pat sanāca ap 1060.

par to Citra runājot es domāju, ka tā vairāk ir sakritība, jo Jānis atveda tos apiņus un tad nu visi ņēmās testēt un tagad uz Aizputi principā bija testu rezultāti savesti. Vismaz manējie 3 no 6iem točna bija tie ali kur es testēju ar Citra, bet tagad pārgāju atpakaļ pie jau ierastajiem apiņiem un Citru nolēmu izmantot tikai Saisonam un IPAi :)

a month later

Nekad nebiju iedomājies ka no Hersbruckera var dabūt tik labu eilam raksturīgu aromātu. Kaut kā līdz šim es vācu apiņus ignorēju attiecībā uz eiliem.

a year later

varētu padalīties ar vēl kādu jāņu alus recepti, mērķis: vienkāršs alus (nekaadu dry hoppingu un citu izvirtiibu) ne paaraak stiprs, ne paaraak ruugts, lai iespeejami lielaakai audiencei shkjistu dzerams.

ps. jāni, kādas tev tas 2L pet pudeles? noleemu ka jaanju alus jaapilda taadaas. vinjaam nav kaa braalim tas rokturiitis aiz kura eerti nest?

ps. laagera raugs neder, nav ledusskapja

Es šādu taisīju un taisīšu ;)

Tikai ja izmantojat recepti, tad ņemiet vērā efektivitātes procentu.

Janu_alus_20L.pdf

Tērvetnieks sanāk ? ;)

es sev vasarai savārīju kaudzīti ar southern england brown ale

58% pilzene 38% minhene 4% karameļu magnum uz 16 IBU fuggles uz 11 IBU

pārcukurošana stundu pie 66 grādiem man sanāca 1.046 OG un 1.010 FG foršs viegls vasarīgs padzēriens. viegli iesalaina garša, nedaudz apiņu rūgtumiņš pēcgaršā.

zux said: varētu padalīties ar vēl kādu jāņu alus recepti, mērķis: vienkāršs alus (nekaadu dry hoppingu un citu izvirtiibu) ne paaraak stiprs, ne paaraak ruugts, lai iespeejami lielaakai audiencei shkjistu dzerams.

ps. jāni, kādas tev tas 2L pet pudeles? noleemu ka jaanju alus jaapilda taadaas. vinjaam nav kaa braalim tas rokturiitis aiz kura eerti nest?

man nav 2L pudeles, bet 1,5L.

svētdien gozējos saulītē savā pagalmā un dzēru to savu brūno. tad uznāca lietus ar zibeņiem un pērkonu un nācās ātri mukt iekšā.

vakar vakarā atklājās ka steigā viena pudelīte tika aizmirsta ārā un pāris dienas tika pamocīta mūsu skarbajos klimatiskajos apstākļos kad pa dienu +20 bet pa nakti nokrīt līdz mīnusiem.

vakar izdzēru to, bet garša pamatīgi cita. tāda asa, it kā misa būtu 3 dienās noraudzēta augstā temperatūrā un ātri sapudeļota.

zux said: varētu padalīties ar vēl kādu jāņu alus recepti, mērķis: vienkāršs alus (nekaadu dry hoppingu un citu izvirtiibu) ne paaraak stiprs, ne paaraak ruugts, lai iespeejami lielaakai audiencei shkjistu dzerams.

es te vakar pirmo reizi pagaršoju vienu savu aprīļa darinājumu, šķiet, ka atbilst taviem nosacījumiem.

75% pilzene, 17% minhene, 8% tumšā karamele (tā, kas pie jāņa). iejauc pie 50C uz 15min, tad 35min laikā paceļ uz 72C un notur stundu. 10gmagnum uz pusotru stundu, 15g EKG un 15g kaut kādus augļainos apiņus (manā gadījumā Nelson Sauvin, bet tas nav tik svarīgi, par cik dominē iesalainums) uz 7min. OG 1050, FG 1018.

2L pet (nav mans sludeklis) http://www.ss.lv/msg/lv/production-work/production-work-orders/storage-packaging-accounting/pallets-containers-packing/obkne.html