• Pasākumi
  • Ikgadējais mājas alus pasākums 2016.gada 7. un 8.maijā, Kraukļos

galvenajam konkursam ir konkrēti rāmji.

a tālāk kā sacīt - kurš maksā tas arī pasūta mūziku.

reku brūvēpats.lv nāk ar savām atlaidēm un balvām un līdz ar to izdomā savus noteikumus.

vaita tev kāds aizliedz izdomāt savu konkursu un savus noteikumus? tieši otrādi - vislaik iedrošina lai tik tauta aktīvāk iesaistās.

Es arī atbalstu Raivo konkursa ideju. Lai ir kaut kas vienāds - varbūt var vienu no parametriem nodefinēt, piemēram: rūgtumu, krāsu, ABV vai O.G. Bet tikai vienu (varbūt divus?). Un tad vienalga būs ĻOTI daudz iespēju radošumam.

Ja vēlas, var OG - viens no retajiem parametriem ko pats var precīzi nomērīt. Pārējie ir stipri aptuveni un (pa lielam) neizkontrolējami. Es tad par OG 1050 - normāls ~5% aliņš

13 days later

par ceļojošo kausu. ideja patīk, šad un tad paskatos uz vienu kas 20 gadus bijis apgrozībā. viņš gan nav tāds kauss kurā var ko ieliet, drīzāk ceļojošā balva. no koka, ar metāla plāksnīti kurā katru gadu iegravēja uzvarētāju. no stikla labāk netaisīt, saplīsīs. mūsu gadījumā no ņeržas būtu stilīgi.

Ja runājam par kausu, kas varētu nākam sezon "pazust" ja to tur īpašnieks dažu iemeslu pēc, kāpēc nevarētu šo kausu turēt kāds bārs vai krodziņš visu apskatei, piemēram tajā pašā TAKĀ...domāju, ka būtu ok. Protams ja tam piekrīt tā puse.

iedomājies tu dabon to kausu uz gadu un īstenībā neko nedabon. ciemiņiem stāstīsi ka kaut kur tur ir noglabāts mans kauss?

domāju ka es labprātāk kaut ko tādu noliktu virtuvē uz ledusskapja vai kaut kur citā labi redzamā vietā lai katrs ciemiņš to varētu netīšām ieraudzīt :)

nu un tad kad ciemiņš ir neīšām to ieraudzījis un paprasījis "a kas tas tāds?" varētu izpausties stāstīšana'.

Nekas parādīsi bildi un viss būs kārtībā! Ja netic lai brauc skatīties. Stenlija kausu arī neviens mājās netur.

tu saki ?! "The Stanley Cup championship team is allotted 100 days during off-season to pass around the Cup including the team's parade, days with sponsors and a day or so with each player and member of the team's staff. It is always accompanied by at least one representative from the Hockey Hall of Fame. Although many players have unofficially spent a day in personal possession of the Cup, in 1994 the New York Rangers started a tradition wherein each member of the Cup-winning team is allowed to retain the Cup for a day. Victors of the Cup have used it to baptize their children. Two players (the New York Islanders' Clark Gillies and the Anaheim Ducks' Sean O'Donnell) even allowed their dogs to eat out of the Cup.["

9 days later

man liekas ka ozoliņa mājās ar bija un tv rādīja.

tikai uz lv viņam neļava vest, lai gan parasti ļava ārzemju spēlētājiem aizvest uz savām valstīm. esot baidījušies no ex-CCCP

Tad man jābūt priecīgam, ka redzēju kausu dzīvajā Toronto 2008. gadā. Tad tas bija uz vietas Slavas zālē un Ozoliņa uzvārdu arī uz tā atradu.

a month later

par ēdināšanu: pusdienas tur ēdis neesmu, bet uzkodas tajā Jelgavas balerijā vakar bija garšīgas.

5 days later

Sveiciens! Pateicoties jauniem foruma biedriem un alus brūvētājiem, esam sarunājuši ideālu vietu maija pasākuma norisei. Atjaunoju informāciju pirmajā postā. Un ļoti ceru, ka visi būs apmierināti! Veiksmi augļu alus brūvēšanā un eksperimentos!

Info šāds: 1) Datums, 7. un 8. maijs 2) Vieta - Viesu māja "Kraukļi", http://www.kraukli.lv. 3) Izmaksas: Bērni līdz 5 gadi - free, Bērni 6-10 gadi - 5eur, Bērni 11-17 gadi - 15eur, Pieaugušie - 25eur. Maksa iekļauj telpas, izguldināšanu, ēdināšanu, jauku atmosfēru. 4) Konkursa alus. Jebkāds augļu/ogu alus, kur vismaz 20% no iesala kopējās masas ir augļi/ogas. Vēlams Latvijai raksturīgi, bet tas nav obligāti.

Super! Gaidu zemo startu maksāšanai.

Man vispār radās jautājums - ja es izmantoju 100% sulu, nevis augļus? Kā tad rēķināt? Taču neiesim konvertēšanas tabulas izdomāt?

Tad 1. vieta sidra kategorijā

Pa lielam varam pieņemt ka nešķaidīta sula ir tas pats kas augļi/ogas.

Bet 20% sula nav tas pats, kas 20% augļu. daudz lielāka koncentrācija. no 2 kg apelsīnu sanāk ne vairāk kā 600g-900g sula, vismaz pēc svara. bruvmaris, es biju domājis, ka no 20% ir 100% sula. nevis šķaidīta :)

Bet, ja tas nav svarīgi, man jau ok. Vienkārši es būšu par slinku, lai ar augļiem ņemtos. Vieglāk ar sulu.

Vieta (vismaz bildēs) izskatās jauka