• Pasākumi
  • Ikgadējais mājas alus pasākums 2016.gada 7. un 8.maijā, Kraukļos

Vispār gribu jūs brīdināt, AndisL jau ir sabrūvējis diezgan labus augļu alus variantus! ;)

njā, ja mēs viņa to alu kaut kā fiksi neizdzersim... būs jābrauc vēl ar desām ciemos...

11 days later

Apmulsu pie : dalībnieku skaits virs 18... Atzīmēju divi, t.i. es +1! Cerams sapratu pareizi

Vai konkurss var aizvietot ar ūdens analīzi uz SmartBrew Kit / iDIP ? pH; SO4; sārmainība, kopējā cietība (nemīsktināts), Kalcija cietība, Hlorīdi. Ja ļoti interesē arī dzelzs - runāsim ar ražotāju.

kādas 10 min uz vienu "klientu"... domāju ar 10-20 gribētājiem ierobežojamies?

varētu simpātiju konkursam papildus kā stilu ielikt "Aldara konkursa izbrāķētie ali" vai līdzīgi. Vismaz varētu padegustēt ko nefinālisti ir sagatavojuši. Balvā kāda pudelīte ar "apinīti" vai kautko tādu no Aldara smagā gala.

Iepublicēšu vēl simpātiju konkursa nolikumu, tur, cik atceros, bij 6 kategorijas. Tad jau Aldara kauss visticamāk būs vienā no tām.

7 days later

MartinsK said: Vispār gribu jūs brīdināt, AndisL jau ir sabrūvējis diezgan labus augļu alus variantus! ;)

no tad viņam ir ir problēma, jo nolikumā rakstīts ka viens aldaris drīkst iesniegt tikai vienu alu.

nāksies sievu un kaimiņu arī par aldari pataisīt lai tie arī pa vienam alum iesniedz :)

alusvedejs said: no tad viņam ir ir problēma, jo nolikumā rakstīts ka viens aldaris drīkst iesniegt tikai vienu alu.

nāksies sievu un kaimiņu arī par aldari pataisīt lai tie arī pa vienam alum iesniedz :)

Par šo es arī padomāju. Man būtu 2 augļu - ogu ali, ko iesniegt, būs jāpataisa arī puika par aldari. Jeb varbūt varētu nolikumā izmainīt uz kādiem 2-3 alus veidiem?

Neatbalstu. Neierobežotie skaiti padara tiesnešu darbu par murgu. Turklāt ir vēl lērums citu degustēšanu. Izvēlēties vienu alu no savējiem diviem vai trim nav nemaz tik sarežğīti. Piesakot ģimenes locekļus par aldariem arī dīvaini skan, ko ir vēlme apkāst? Amatieru konkursa žūriju? Vai vajag, lai nākamgad konkursa nolikumam ir 25 lappuses?

Man būtu vismaz pieci paraugi ko vest konkursam, bet laikam šoreiz dažādu apstākļu dēļ pasākumu izlaidīšu. Un alu arī nesūtīšu. Kā Atis jau minēja, sanāk daudz paraugi vērtēšanai. Vērtējums principā ir skaidrs. Vidējam latvietim par skābu. Kaut norūga normāli FG-1012, ne tik ļoti dziļi, ogas dod to skābumu. Lai apmānītu garšas kārpiņas būtu jāliek klāt cukurs vai laktoze, ko kādreiz arī darīju. Šoreiz iedvesmojos no Andra Rasiņa pagājušā gada lekcijas par skābajiem aliem, tāpēc izlēmu iztikt bez tūninga. Jāaizved pie kāda vīndara noteikt titrējamo skābi, vai pašam jānopērk jauns šķidrums, jo vecajam jau sen beidzies derīguma termiņš.

Andi, bet žūrijā nebūs vidējais latvietis, līdz ar to var nebūt skābuma problēmas. Vienu alu noteikti konkursam iedod, nav jau problēma aizvest.

AndisL said: Kaut norūga normāli FG-1012, ne tik ļoti dziļi, ogas dod to skābumu. Lai apmānītu garšas kārpiņas būtu jāliek klāt cukurs vai laktoze, ko kādreiz arī darīju.

Pēc savas pieredzes ar ogu aliem varu teikt, ka labs risinājums ogu skābuma neitralizēšanai ir carapils iesals, krāsu nemaina, bet blīvumu pamatīgi ceļ uz augšu.

Simpātiju, tautas, mājnrūvētāju alus parādes vai sauciet kā gribiet nolikums pielikumā.

Papildus būtu vajadzīgi palīgi šādās jomās: 1) Sekretārs/e, kas palīdzēs piereģistrēt dalībniekus 2) Atbildīgais par Mājbrūvētāju alus parādes galdu, kas palīdzēs organizēt alu pa katergorijām un citādā veidā pieskatīs, kas tur notiek 3) Atbildīgais par mūziku 4) Atbildīgais par kādas fotogrāfijas uzņemšanu 5) Atbildīgais par krāmu tirgu (skat. ideju pielikumā), kas tur nedaudz pieskatīs.

Cerams, ka kāds piepalīdzēs ;)

Mājbrūvētāju_alus_parāde_2016.pdf

apmainas_programma.pdf

Jau pagājšgad vācu nost ādiņas un korķus no galda - varu to arī oficiāli darīt.

Varbūt mājbrūvētāju parādei uztaisīt viena parauga etiķeti, kuru visi uzpļeckā uz pudeles, lai vieglāk orientēties ?

Tā kā man šis būs pirmais lielais pasākums, ir daži jautājumi; 1. Kā lai atver tos piespraustos pdf failus? 2. Šādā pasākumā proporcionāli vairāk tiek dzerti savi ali vai komercaliņi?

Esmu gatav palīdzēt. Man jau tīk rosīties, un ja būs ļauts, esmu nobriedusi, tāpat kā pagājušājā gadā, ierasties jau 5dien. Manu +1 ar varēs droši nodarbināt! Tā kā, Mārtiņ, saki kas jādara un tiks darīts :)

^^

1. PDF var atvērt ar kādu no lasīkļiem. Kaut vai šo - https://kjkpub.s3.amazonaws.com/sumatrapdf/rel/SumatraPDF-3.1.1-install.exe

2. Savi - tas taču MĀJBRŪVĒŠANAS pasākums. Bet dažas kastes komercalus līdzi paņemt, ko uzlikt galdā, noteikumi atļauj.