Laba doma.
pirmais ekstrakta kit`s
tā jau ir, cik ir gadijies dzert ekstraktniekus bez cukura , normāls alus!
Pirmais punkts skaidrs nekaadu cukuru, bet kegaa jau bik jaaieliek, lai gaazes veidojas? Nedomaaju ka man Te sanaaks bruuveet iistu alu, viens katls taads uz 30 litriem te maksaa pie 150 ls un tas ir tikai parasts katls, paskatiijos, ko veel vajag un sapratu, veel ne tik aatri :) Man atveda no Latvijas visu apriikojumu gaazi kegus utt, tik pietruuka viens shtuceriitis, kas te finaalaa izmaksaaja tik pat cik visa iekaarta kopaa, ar visu balonu, runaaju par alus izlieshanas iekaartu. Taa kaa veel kaadu gadinnu vilkshu uz ekstraktiem, varbuut kaads var noveerteet tajaa maajas lapaa esoshos, kaadu labaak nnemt? Links naakamajaa postaa.
http://petitagentur.mystore3.no/specials sadallaa ølsett
ņem šito un pats izvēlies apiņus un raugu atsevišķi: http://petitagentur.mystore3.no/products/muntons-maltekstrakt-lys-25-kilo2 sanāk riktīgi lēti priekš norvēģijas ap 3.20LVL par 1kg ekstrakta.
Thors said: Pirmais punkts skaidrs nekaadu cukuru, bet kegaa jau bik jaaieliek, lai gaazes veidojas?
Lai sagāzētu aliņu, pudelēs parasti cukuru liek ~6gr uz litru. Par kegu neesmu īsti drošs, vai liek tikpat vai nedaudz mazāk? Kāds kas pilda kegos moš var nokomentēt.
kegā nevairāk par 3 grami uz litru
Thors said: Pirmais punkts skaidrs nekaadu cukuru, bet kegaa jau bik jaaieliek, lai gaazes veidojas? Nedomaaju ka man Te sanaaks bruuveet iistu alu, viens katls taads uz 30 litriem te maksaa pie 150 ls un tas ir tikai parasts katls, paskatiijos, ko veel vajag un sapratu, veel ne tik aatri :) Man atveda no Latvijas visu apriikojumu gaazi kegus utt, tik pietruuka viens shtuceriitis, kas te finaalaa izmaksaaja tik pat cik visa iekaarta kopaa, ar visu balonu, runaaju par alus izlieshanas iekaartu. Taa kaa veel kaadu gadinnu vilkshu uz ekstraktiem, varbuut kaads var noveerteet tajaa maajas lapaa esoshos, kaadu labaak nnemt? Links naakamajaa postaa.
nu veci, man ir aizdoma ka tu līdzīgi kā es un daudzi citi iesācēji kāp uz veco "iesākt ir dārgi" grābekli. nevajag reku šeit daudzi kas sākumā pirka kegus un kapara trubas un sazinkovēl taga ir pārgājuši uz katrā virtuvē atrodamiem pričendāļiem un izmanto Egdara "čaiņiku metodi" es ar tā darīju un varu apstiprināt ka izmantojot virtuvē atrodamo 12 un 6 litu grāpīti un elektrisko virsmu man pa dienu sanāca uzvārīt 20 litrus all-grain alus. pēc tam jau pamazām malkojot savus brūvējumus sapratīsi ko tev vajag visvairāk un pa vienai detaļai apgreidosi savu brūzi.
a ekstraktniekus vispāt manuprāt var vārīt parastā plastmasas spainī ar elektrotenu iekšā.
beidz domāt ka dārgi un sāc vārīt!
Kaut kad jau droshi ka saakshu vaariit, bet pagaidaam ar pieejamo 4 litru katlinnu un 4 alus dzeeraajiem ikdienaa rokas necellas. Taa kaa pagaidaam paekspermenteeshu ar akstraktiem un apinniem un tad leenaam liidz vaariishanai :)
a tu pajautā piemēram Dainim cik lielā grāpī viņš alu vāra.
atkārto procesu 4 reizes pēc kārtas un būs tev 15 litri.
Es 5L un tagad 7L vārījumus 10L katlā vāru ar diviem 6L palīgkatliem. Pie 7L ķēpīgāk, jo visu 10L katlā jādara un šis ir gandrīz līdz malām pilns, bet vienkārši vairāk jāseko līdz ko dari.
Sākumā ar 20L katlu pilnīgi pietiek. Rīgā tāds katls laikam pie Ls20 maksāja, cik pa acu galam redzēju. Gan jau var sarunāt ar kādu, lai atved, ja tur tik dārgi un Zviedrijā / Dānijā nav lētāk.
Par 20 LVL Lubānas bāzē var 40L katlu nopirkt.
Dainis said: Rīgā tāds katls laikam pie Ls20 maksāja, cik pa acu galam redzēju.
Jauns, emaljētais 18 litru katls Buļļu bāzē bez papīra par iegādes laiku un summu maksāja 10 LVL . Par 20 LVL varēja 40 litrīgo nopirkt, kā jau Atis minēja!
Es 50L alumīnija katlu šķiet pa 22Ls vai 23Ls iepirku Latgalītē vasaras sākumā.
lielo Al katlu (liekas ka 50L) ss,lv nopirku pa 15Ls, teicās ka esot vēl daudzi tādi (2vus piedāvāja pa 5Ls lētāk)- Ideāls variants misas vārīšanai. numurs varbūt kkur vēl ir aizķēries
Emaljēto 28L katlu iekš cenukluba,lv tagad tirgo pa 15Ls- ideāls priekš iesala sildīšanas (temp celšana utt) galaproduktam līdz kādiem 40L
Mash tun parasta kaste Depo zem 5Ls
Tur pat depo ari 30L trauks raudzēšanai zem 5Ls ar visu krāniņu sānā un gumijām priekš burbuļotāja (kas ar tup pat maksā kādi 60sant)
Latgalītē 40L zaļo emaljēto labā stāvoklī pa 14Ls dabūju. Izrādījās, ka pat indukcijas virsma šo silda, takā var virtuvē arī vārīt ziemas laikā :)
Es to emaljēto pa Ls22 redzēju rūpniecības preču tirgū (varbūt ir vairāk nekā 20L).
Arkolatā manīju arī krutākus katlus - 40L tuvu Ls100
Dainis said: .. Arkolatā manīju arī krutākus katlus - 40L tuvu Ls100
uhh pērc tk nost! varbūt dārgā katlā garšīgāks alus sanāk!
Paklausot ieprieksheejos padomus kegaa tomeer sabeeru uz 30 litriem 150 gr cukura. Un atkal saaku baidiities, par kegiem. Jaani nesanaaca Tev P.M. uzrakstiit, raada nav taads e pasts, vai kautkaa taa. Kaapeec taada starpiiba pudelees 6 gr uz litru, bet kegaa tikai 3 gr uz litru?
Man te savu alinnu testeejot un domaajot, ko un kaa veel labaak uzlabot ir pasuutiijushaas dazhas lietas , kuras domaaju buus kaut kas karamellu iesalam liidziigs, tik koncentreetaa, veidaa un nu liekas ka nee, ka pilniigi garaam. Varbuut ir kaads kas zina kas tas ir un kaa labaak, pielietot? http://petitagentur.mystore3.no/products/spraymalt-extra-lys-500-gr tas ir viens. http://petitagentur.mystore3.no/products/spraymalt-lys-500-gr otrs. un taa droshiibai, lai tieshaam tiktu pie taas karameles, veel shis ir pasuutiijies. http://petitagentur.mystore3.no/products/spraymalt-og-druesukker-til-olsett-1kg Tad veel protams pasuutiijushaas dazhaadas skkirnes ar apinniem, bet gan jau ar tiem kaut kaa tikshu galaa :) Lloti, gaidiishu kaadu zinoshu kas vareetu man paskaidrot. ekstraktu pasuutiiju sho ko Jaanis ieteica. http://petitagentur.mystore3.no/products/muntons-maltekstrakt-lys-25-kilo2 Domaaju vinsh tachu nav apinnots??? Baidos kaut ko sataisiit ne taa :) Jaa un veel, ja kadam pieredze, cik taadu ekstraktu likt uz 30 litriem alus, lai dabuutu apmeeram 6 graadu alinnu, jo ar ko sameeriit bliivumu man nav :(