Es brūvēju 20+ litrus pa reizi aukstajā sezonā (virtuve,elektrība), 35+ siltajā sezonā (ārpus telpām,gāze). Līdz šim lietoju iegremdējamo dzesētāju, kas man pašam likās ir "zvērs". Tagad uztaisīju šo pretplūsmas, un esmu apmierināts kā tāds runcis pie krejuma poda. Virtuvē katlā iemērcot pretplūsmas dzesētāju man momentā nokrita temperatūra, jo bija jānoņem vāks un pats dzesētājs arī atstāja iespaidu (temperatūra). Plīts jauda pa knapu, zinies. Tālāk nesu katlu dzesēt uz vannas istabu, misa šļankājas, nedod dies izlīs. Tālākā problēma ar virpuli un apiņu/olbaltumvielu torni. Maisot dzesēšanas laikā misu, es viņu izjaucu, līdz ar to vairāk nosēdumu nonāk uz raudzēšanu, kas atstāj iespaidu uz alus dzidrumu. Ok, kaut nelielu, bet ....
Tagadiņ pa smuko. Pirms dzesēšanas ielaižu dezinfekcijas šķidrumu nolejot to no raudzēšanas trauka dzesētājā un pagaidu minūtes 10. Pirms vārīšanās beigām pieslēdzu dzesētāju, neaizņemot dzīvoklī vannu vai izlietni, izleju dezinfekcijas šidrumu un izskaloju dzesētāju. Vot i visa dezinfekcija. 1-2 minūtes pacirkulēju vārošo misu caur dzesētāju, atlejot tos 2 litrus atpakaļ uz vārkatlu. Tālāk izslēdzu plīti, iegriežu virpuli, nogaidu un sāku dzesēt. Misa smuka, dzidra līst uz raudzēšanu, vienlaicīgi apskābekļojas. Beidzu dzesēt, izlaižu cauri dzesētājam siltu krāna ūdeni un nolieku dzesētāju malā. No iegremdējamā pēc dzesēšanas beigām ar birstīti berzu nost aplipušos apiņus un olbaltumvielas. Cēlu laukā no vannas smago katlu un laidu spainī. Par cik man ir dzīvoklis, un alus vārīšanai nevaru atlicināt atsevišķu telpu, es domājams esmu ieguvis kaut vai aiz tā, ka man nav jāstaipās ar katliem, jānokāš misa caur neilona audumu aizturot apiņus un olbaltumvielas, visus procesus paveicu virtuvē pie plīts. Viss aprobežojas ar dzesētāja pievienošanu un atvienošanu + vienkārša dezinfekcija.