Sveiki!
Otrdien, 24. datumā, ietaisīju savu pirmo brūvējumu ar Coopers Dark Ale un Fruktozes-glikozes sīrupu (tai bodē uz to brīdi cita iesala nebi, tad ieteica šamo jauno produktu paņemt). Sagāzu kopā Darka Ale ar to Fruktozes-glikozes sīrupu 1.5L pēc visām instrukcijām (vismaz man tā liekas). Pirmajās apm. 36h nekādas aktivitātes praktiski nenotika, bēc tam hidroaizvarā varēja novērot drusku aktivitāti, pa brīdim kaučkas burbuļoja, un tā paris dienas. A tagad jau divas dienas praktiski nekas atkal nenotiek. Īsti taga nesaprotu, vai tam tā jābūt vai arī kautkas ar to brūvējumu sagājis dēlī... vāku gan vaļā neesmu vēris bet no malas izskatās ka putas ir nosēdušās. Paostot pie hidroaizvara smaržo pēc tāda kā rauga-iesala sajaukuma.
Ir kāda viedība kā saprast vai tur viss bumbās vai arī viss šitas brūvējums būs jānoraksta (lai gan ceru ka tik traki nebūs)...?
Pirmais brūvējums no ekstrakta
Eu nu vecais, te pilni komenti ar šito tēmu. Nafig ver vaļā jaunu topiku?
+1 Jānim. Par šito te tiešām ir gana daudz jau rakstīts.
1) es precīzi tāpat kā tu aizgāju uz to bodi un man pārdeva precīzi to pašu ko tev. un process arī bija precīzi tāds pats - vispirms neburbuļoja, tad pāris dienas paburbuļoja, tad atkal klusums.
galvenais nestreso un visdrīzāk ka dabūsi dzeramu alu. vismaz es savējo tagad dzeru :)
2) palasi jau atvērtos topikus. te daudz visādas interesantas un noderīgas informācijas. un daudzi tevi sūtīs mēcīties no grāmatām nevis šeit no topikiem.
3) samierinies ar to ka būs daudz jālasa un sāc lasīt grāmatas ko te iesaka. es sāku lasīt - tiešām palīdz! tikko savārīju alu no iesala ekstrakta un hidrometrs rāda Original Gravity = 1070 ! interesanti līdz cik nokritīsies...
Jāni, tu ar šitādiem tekstiem aizbaidīsi visus jaunos foruma apmeklētājjus :))
Visticamāk, ka viss jau ir izrūdzis, pagaidi 2 nedēļas un pildi pudelēs.
tas fruktozes - glikozes sīrups ir lētāks nekā cukurs? Ja nav, tad kāpēc maksāt vairāk, ja var iztikt ar cukuru. Nu lab, šito par drusku vieglāk būs raugam sagremot.
Tas pats aprakstīts tēmā:
https://kupla.lv/topic/palidziba-nerugst-alus
Viss, šitais slēgts!