Es pamatā pildu 1 L. ar "swing top" korķiem, kuras savulaik dabūju no #kspc , bet daļu protams o,5 L. stikla pudelēs. 0,5 litrīgās esmu pats sakrājis, vienu baigo daļu (ap 100) savācu Jāņu rītā, stundu skaloju, bet toties man bija ui ku daudz. Turpmāk pildīšu arī 1 L. PET. Vienmēr pirms pildīšanas dezinficēju (ielejot, noturot, izlejot) ar peroksīdu. Bet ne jau tāpēc es plātos! :)
Kā zinādams, ka izvērsīsies šāda diskusija, es 28.10. pildīdams pudelēs IPA, ņēmu un 1/2 litru ielēju agrāk pēc dzeršanas vnk. izskalotā Brūvera pudelē ar "swing top" korķi. Ne dezinficēju, ne pārskaloju, ne korķim ko darīju pirms pildīšanas. Šovakar man sagribējās tieši šo, 28.10. pildīto IPA. Diemžēl pagrabā bija palikusi tikai šī, nedezinficētā pudele. Atvērās normāli, uz augšu nekas nekāpj. Pēc 30 sek. nogaidīšanas ielēju glāzē... smuka, smaržojoša dzidra un garšīga IPA! Nekādas vainas! Protams ka šeit ir runa par 50 uz 50, bet es tagad sāku domāt, ka pudeles par kurām esmu drošs (esmu pēc dzeršanas uzreiz izskalojis un izžāvējis, apklājis u.c.) var pildīt bez dezinficēšanas.