Sveiki, vispār liels prieks par to ka šāda kustība ir izveidota ! Arī es uztūnēju savu pirmo alu, un par to vēlreiz paldies šī foruma uzturētājiem un veidotājiem jo bez tā nekas nebūtu sanācis. Uzskatu priekš pirmās reizītes man ir ir izdevies jo kad pagaršo nav tā ka gluži jālej grāvī :) un kad iztukšo kausu ir nepārvarama vēlme smaidīt. Un tas viss tika panākts bez īpašiem mērinstrumetiem, tikai un vienīgi vadoties pēc foruma profesionāļu ieteikumiem. Jā un ir Rīgā tāds Jānis Rudzītis pie viņa iepirku visas sastāvdaļas alum, ļoti zinošs un jauks cilvēks iesaku arī citiem !

Nu ar to arī apsveicu! ;) Termometru arī nelietoji?

Termometrs bija gan bet ar to mērīšanu un temperatūras izturēšanām gāja jautri piere slapja stress utt nu kā jau pirmajā reizītē bailes ka noies greizi :)

a no kā jābaidās?

nav jau spridzeklis kurš var uziet gaisā! sliktākajā gadījumā iegūsi nevis pēc mēneša, bet pēc x mēnešiem dzeramu alu.

Ja jau 60-70 grādos apmēram ir notrāpīts tad viss kārtībā. Savu pirmo vārot dzīvsudraba termometrā tika ūdens un neko nevarēja saprast, tomēr sanāca viens no līdz šim labākajiem aliem. Varbūt tāpēc, ka daudz neeksperimentēju, darīju, kā pamācībās rakstīts:)

Būtu labi to alu uz 21.jūlija pasākumu atnest, ja esi Rīgā.

Atnest ja būšu Rīgā varu bet vai šis Gaiziņa tradicionālais kādam garšos :))))

Tipiskais mazvērtības komplekss :). Neuztraucies, mūsu pulkā ir gan Brenguļa, gan zirgadeķu cienītāji. Kādam noteikti garšos.

Es pat teiktu ka nevis mazvērtības komplekss, bet sakāpināts EGO un no tā izrietošās bailes izgāzties :)))

nu principā jau arī izgāzties tādā situācijā ira pagrūti.

uztaisi nopietnu seju un saki: "manuprāt šis ir visgaršīgākais alus pasaulē!"

un neviens nevar apstrīdēt, jo gaume katram ir dažāda. turklāt Atim arī ir taisnība. gan jau atradīsies vēl kāds kam tieši tāds garšo :)

Labs variants ir dot degustēt kā kādu 6-8 ;) Parasti nesmādē, ja nav galīgais kūtspakaļā miecētais zirga deķis.

Kad Tu Daini beidzot brūvēt sāksi???? Tu tak esi viens no krutākajiem alus ekspertiem Latvijā, bet nekādīgi vēl nebrūvē:((( Bet vispār mani nedaudz izbrīna Gaiziņa stāsts. Tuy tak izejvielas iepirki neilgi pirms Līgo, lai brūvētu jāņos. Tas nozīmē ka tam alum tagad ir tikai 2 nedēļas. Vai tad tik ātri jau gatavs ?

un kāpēc lai nebūtu gatavs?

es arī pa jāņiem vienu katliņu uzvārīju.

23.06. vārīšana 29.06. burbuļošanas hidroaizvarā nav jau dažas dienas. pārlēju otrā fermenterī pamērīju blīvumu 03.07. vēlreiz pamērīju blīvumu. tāds pats kā 29.06. ja blīvums nekrītas - tātad norūdzis. leju pudelēs. vienu pudelīti izdegustēju. jau tad bija garšīgs, tikai bez gāzes.

tagad noteikti jau ir sagāzējies un ir vēl garšīgāks. rīt vai parīt nesīšu uz pagrabu.

janis said: Tu tak esi viens no krutākajiem alus ekspertiem Latvijā, bet nekādīgi vēl nebrūvē:(((

Ņirgājies, ja ? Es jau tai alū nekādus koriandrus, plūmes utt. sačāpstināt nevaru.

Pārāk ilgi būs jāčakarējas, kamēr sanāks kkas, ko pats vairāk par pusglāzi dzertu. Slinkums.

Zin kā ir, es nezinu vai ir gatavs, bet ir dzerams, vakar biju paņēmis 4l bidonu uz nakts zveju vīri teica ka garšo un izlietoja visu, un teica ka ko lai tagad dara jo veikalnieks tāds patukšs pēc šī likās . Atbildot Jānim droši vien gatavs vēl nav, bet tas ir saistīts ar manu nepacietību un mazo pieredzi kuras var teikt ka nav. Bet pēc šī pirmā brūvējuma jau apzinos savas kļūdas: 1 Par maz misu sākumā nofiltrēju (atkal nepacietība) 2 Iejavas temperatūras cēlu nevis pielejot karsto ūdeni ar attiecīgu t, bet uz uguns ( tātad neprecizitātes ar t ) 3 To visu darīju neiedzerot kausu laba alus :)

a kāpēc tad nr 2 ir kļūda?

es vienmēr ceļu iejavas temperatūru liekot katlu uz uguns un intensīvi maisot.

eksistē dažādas metodes kā pāriet uz nākošo temperatūras pauzi. daži lej klāt karstu ūdeni citi liek katlu uz uguns trešie nosmeļ noteiktu daudzumu iejavas mazākā katliņā un karsē to mazo katliņu un tad sajauc atpakaļ kopā vēl ir cilvēki kas iejavas temperatūru paceļ iepūšot tajā karstu tvaiku...

tā sacīt - vienam patīk māte, otram meita, bet trešam kleita...

To trešo jau te laikam nav....Klau , Daini, bet tu tak te koķetē par to nespēju sačāpstināt. Cik esu ievērojis tad kāreize Tu parasti sačāpstini alū meža ogas un pļavu puķes.

Tās es sačāpstinu Septiņās Žirafēs un Thistle IPA - kur tās tiešām arī ir

Ja nebūtu Ata alusvērtēšanas anketu lietojis, tad nemaz nenojaustu par īrisiem, salmiem, koku mizām utt.

jauno laiku teiciens ir šāds: vienam patīk māte, otram meita, bet trešais ... pidars