Pagaidām man vienīgā zināmā vieta ir Biržos. Braucot pa galveno ceļu un meklējot labajā pusē uzrakstu Salykas :)
Ir dzirdēts, ka Paņevežā arī pārdod iesalu un tur esot vairākas šķirnes..

biju Lietuvaa. Brauciens līdz Biržiem aizņēma kādu pusotru stundu. Veikalu atrast ir viegli, braucot pa galveno ielu labajā pusē ir labi pamanāma izkārtne Salykas. Tur var nopirkt Lietuvā vai Čehijā ražotu gaišo iesalu un karameļu iesalu, sauso alus raugu, kā arī iesala ekstraktu. Bija divu veidu apiņi – aromātiskie un rūgtumam. Varēja arī nedaudz lētāk nopirkt apiņus no iepriekšējās ražas. Norēķināties var arī latos

• [deleted]

Biju aizšāvis līdz Lietuvai, Šauļiem. Patīkami patērzējām ar Kēstuti par alus gatavošanu, realizāciju un tml lietām - vecis beidzis Alus darītāju fakultāti? Kauņas universitātē. Sadarbojas ar Beļģu alus darītāvām, ir viņu pārstāvis Lietuvā un solīja noorganizēt beļģu alus darītāju semināru ja šeit atradīsies gribētāji. Plašā sortimenta piedāvā iesalus, raugu iekārtās alus un vīna ražošanai. Pats sapirkos gatavos beļģu un angļu alus ieslus, jo alus vārīšana būs iespjama tikai pec tam kad pabeigšu pirts būvi ;( http://www.agrotema.lt/contents/cat,3377/Bravoras-namie.html

Es domāju ka gribētāji tam semināram atradīsies dafiga. Kas tur tagad ir jādara lai to štelli saorganizētu? Laikam būs man ar jāaizbrauc pie Kestutisa un jāsarunā viss .

• [deleted]

Tieši kurus darītājus viņš pārstāv? Jāni, dafiga droši vien garantēt nevar, bet gan jau kādi 6-8 varbūt salasīsies. Braukšana, Lietuva, vēl maksāt par to...

Tad tu domā Ati ka nekas nesanāks ? A es ta cerēju...

• [deleted]

Es gribu, Tu gribi, Andris grib. Nu sanāk jau daži. Varbūt vēl kāds, bet man liekas, ka nevar rēķināties ar lieliem skaitļiem, cik tad cilvēki to alu brūvē? Un cik no viņiem ir gatavi maksāt par šādu pasākumu? Turklāt ne jau visi tiek visās dienās.

Teiksim tā, es izdalītu visu to iedomāto cilvēku loku, kurus tas interesētu ar divi un vēlreiz ar divi vēlāk, kad viņi aptuveni pieteiksies, jo vienam būs tāda problēma un otram šitāda.

Bet man ir aizdomas, ka ja tur tas cilvēku skaits nebūs visai liels, maksas būs astronomiskas un lētāk pašam uz Beļģiju aizbraukt. :) nu bet gan jau lietuviešus arī šāds pasākums aizrautu

• [deleted]

Par izmaksām,protams, agri spriest, bet kā jau Jānis teica :"Alus brūvēšana stāv otrajā vietā aiz seksa." Un tam jau naudu nedrīkst žēlot! ;)

Es tā riktīgi kā vienmēr kaut ko nesaprotu. Vai tad tas seminārs varētu būt tik astronomiski dārgs? Es biju iedomājies ka ka kādi 6 deguni sakāpj piemēram manā busā un aidā. Nu cik tā dalības maksa tad tur varētu būt - vairāk jau par 20 latiem nebūtu. A kas tādā gad'jumā vispār ar to vārdu seminārs tad tiek domāts??? Aizbraucam un kaut kāds leišu onka mums stāsta par to kā jābrūvē beļģu alus. Un ko jūs domājat ka tas maksātu 200 latus? A ja tā padomā tad varbūt nafig tas seminārs vajadzīgs. Es tiko pabeidzu lasīt "Brew like a monk" par beļģu brūvēšanas vēsturi, tradīcijām un tehniku. Nu īsti jau nezinu ko man tas leitis vēl varētu pastāstīt. Ir vienkārši jābrūvē, jābrūvē un jābrūvē. Interesanti tas seminārs būtu tīri no domu apmaiņas viedokļa...tipa kā leišu aluscienītāju kluba apmeklējums.

• [deleted]

Nu es jau ar pārspīlēju, jo nezinu kas seminārā būtu ietverts. :)) varbūt tad vajag onkam konjrēti uzprasīt, ko viņš ar semināru domā?

• [deleted]

Nu cik es sapratu, tad par piedalīšanos maksu neņem- mūsu vienīgie izdevumi ir ceļš un zaudētais laiks. Katram alus daītājam ir savs knifiņš un savs darba stils, un tā kā mēs šai joma tomēr esam iesācēji, es labprāt uzklausītu beļģu un lietuviešu pārstāvju pieredzi.

Nu tādā izpratnē kā knifiņu uzzināšana tas ir okei, bet ja vienkārši tev par 20 latiem divas stundas lasa referātu no grāmatas kuru tu pats varētu izlasīt tad nafig. Zin ,tā kā skolā....skolotājai grāmata, tev grāmata, bet vienalga tu sēdi un pieraksti vinas monologu no tās grāmatas. Tkā es saku...ja tas ir vienkārši tusiņš tautu draudzības gaismā ar brūvēšanas domapmaiņu elementiem tad jau naudu par to nevarētu ņemt.

11 days later
                          • [deleted]

gribēju uzzināt cik tas iesals Biržos maksā? un vai tas veikals ir vaļā arī vīkendos? un vai tie apiņi ir granulās vai rogās? un tas seminārs man arī varētu interesēt, ja nav pārāk dārga dalības maksa.

• [deleted]

http://vbnsnngjwrptylytumukjikhyuj.com vbnsnngjwrptylytumukjikhyuj vbnsnngjwrptylytumukjikhyuj vbnsnngjwrptylytumukjikhyuj

7 days later
                              • [deleted]

Rīt braukšu uz Lēšiem, pie viena uztaisīšu palielu līkumu un aizlaidīšu uz svētvietu Biržos, inventārs ar jau gandrīz gatavs.

• [deleted]

o42jY9 abhoqywutcxn, uhdgjxevrtlv, cjdxsxtzioce, http://tpduywdbcmsi.com/

jaa tur tiktieshaam ir sveetvieta

biju šauļos un šauļu onkols pats teica, lai tik saorganizējamies, piezvanam un braucam bez nekaadaam maksaam

Vakar pēc aromāta noskaidrojām, ka biržos nopērkamie apiņi visticamāk ir magnum un saaz

• [deleted]

Par Magnum trāpīts, bet aromātiskie ir "Hopštainer"- nezinu kā pareizi rakstās- paradīzes saimnieks pat sertifikātus man izrādīja. Magnum AA=15,5% vai 14% un tam otram 7,0%