• [deleted]

koments par LV nespēju lēti ražot. pvd tas ir normāli un litra cenu ietekmā salīdzinoši maz. gandrīz visi tie brūži ir pa lielu un uzbliezti par 2x lielākiem bankas kredītiem nekā tas reāli maksā tāpēc arī viņiem ir jāvienojas un cenas visiem jātur augstas. tiesā pierādīt gan to nevarētu. krieviem ir normatīvi, pēc kuriem izvēlēties kur celt brūžus, pēc tiem mūsējie ir gandrīz nekurienē.

• [deleted]

Kas tie ir par normatīviem un kāda tā pamatdoma?

• [deleted]

Es domāju, ka ne tikai kredīti pie vainas, bet latvieša uzcenotāja daba. Apskaties, tagad nupat Konkurences padome publiskoja pētījumu par nežēlīgajiem uzcenojumiem apģērbiem, es vienreiz blogā biju ielinkojis līdzīgu linku uz viņu pētījumu, no kura varēja saprast, ka alus pašizmaksa arī mazajiem brūžiem ir samērā maza. Ar domu, ka tur jau visas izmaksas ir iekšā.

Bet es ļoti ceru, ka kādreiz būs kāds kurš sāks alu par normālu cenu ražot (Jāni???) un tad daudzi būs spiesti sākt domāt par cenas samazināšanu.

Šajā pašā sakarā. Pirms pāris dienām Super Getto veikalā pamanīju alu "Walter". Cena 0,24Ls. Lasu uz etiķetes, ka ražots Latvijā pēc Rimi pasūtījumā. Nez kurš brūis viņu ražo. Gan jau kāds cēsinieks savu gaišo ūdeni ielej...

• [deleted]

Nu mans aprēķins rāda ka tādu apmēram Valmiermuižas līmeņa alu es varētu vaikalam atdot 0.5 pudeli pa 55santim ar PVN. Veikals uzliek 30% kas ir apmēram 73 santīmi plus PVN no tiem 30% ir apmeram 7 santim. Tātad 80 santimi ir normāla cena veikalā priekš mazas brūvētavas.Ja apgrozijums pieaug tad cena var būt arī 70 santimi veikalā. Tas ir ar visu akcīzi, pudeli, korķi, etiķeti un veikala uzcenojumu. Brengulis lejamo tirgo pa 1.90 litrā!!!!!!! Valmiermuiža grib par savu tumšo 1.07 ls par 0.5 pudeli!!!!!! Nē , nu ja patiešām pērk tad ir okei biznesa piegājiens. Es gan domāju ka šāds piegājiens nav okei jo visu latvijas alus darītavu , neskaitot Līvu Cēsu Aldari, pārdošanas apjoms ir 10% no kopējā patēriņa.

• [deleted]

Krievu normatīvs: ВНТП-10М-93 НОРМЫ ТЕХНОЛОГИЧЕСКОГО ПРОЕКТИРОВАНИЯ ПРЕДПРИЯТИЙ МАЛОЙ МОЩНОСТИ ПИВОВАРЕННОЙ ПРОМЫШЛЕННОСТИ Ja neatrodi google tad sūti pieprasījumu: aspro@inbox.lv šiten nemāku pievienot

12 days later
              • [deleted]

Braucot uz Biržiem rekomendēju darbadienās darba laikā izbraukt cauri Butautiem, tur darītavā var iepirkt 1 litra daudzkārtizmantojamās stikla pudeles. Kas interesantākais, ka Biržos pie iesala tirgotāja viņas tukšas maksā 5 LTL, a tur pilnas ar visai gardu alu dod pa 6 LTL jeb 1,2 ls. Pudeles viņi gatavi mainīt tukšas pret pilnām. Var dabūt arī izlejamo savā tarā 0,8 ls litrā. Biržos noteikti vajag paņemt rūpnīcas izlejamo dzīvo sākot no 2,4 LTl līdz kaut kur 3,6 LTl litrā, paprasīt vajag Pēterim, viņš parā'dis ceļu. Aliņš teicams ar visiem peldošajiem raugiem, paņēmu 7 procentīgo, garšīgs pēc velna, neatceros, kā līdz gultai tiku. Leiši malači, ne visai lielā miestā kaut kur 4 brūvētavas, neskaitot mājamatniekus

• [deleted]

Ak tad butautu Alus tomēr sešus litus maksā, nevis piecus, kā man tas puika sastāstīja, bet nu nav jau nekāds baigi garšīgais...

Butautos ar to izlejamo nu nezinu kā būs, nesen brauca draugs un viņam nemaz neielēja izlejamo, teica ka vienu dienu nedēļā izlejamais tikai. Vot... Kaspīt, 5 LT butautnieks maksā ja pudeles uz apmaiņu tu dod.

Rīt sanāks ar autobusu braukt cauri Biržiem. Tur kautkur ceļmalā ir bode, kur arī normālos Leišu alus var iepirkt ?

8 days later

Trešdien braucu uz Lietuvu. Varbūt kāds grib piemesties apiņu pirkumam pa 5kg. Magnum man vajag 1kg, paliek 4kg Tradition Man vajag 1,5Kg, paliek 3,5kg Var arī pieteikties uz eila raugu. Ņemšu 500g Karameļu iesalu arī varētu sadalīt maisu uz kādiem četriem.

PM vai redmax@inbox.lv

• [deleted]

Ņemsi tomēr eila raugu? Pārprasi pie viena aci pret aci, kā paliek ar tiem kegiem, būs vai tikai sola?

Ja nu viņiem būs parādijies lagerraugs tad es arī gribētu kādus 100 gramus

• [deleted]

Lāgerraugs 500g izpildījumā jau ir visu laiku dabonams...

Biržos nav gan vislaik dabonams. Tad ir jābrauc uz to otru vietu, neatceros nosaukumu - svenčinijai. 500 grami baigi dafiga. Man pašam ir 5kg vakumiepakojums, bet negribas vaļā plēst.

5 days later

Šodien biju kaimiņzemē pēc labumiem un sapazinos ar draudzīgu vīru vārdā Jonas, kurš pēc tautības ir latvietis, jo piedzimis te. Viņš izrādīja savu saimniecību, kā arī pastāstīja, ka gandrīz katrā otrajā mājā brūvē alu. Parādīja savu graudu placinātāju, ar ko izskatās, ka placina graudus visai apkārtnei. Vēl apsolīja nākošreiz iedot raugu, ko lieto lielākā daļa Lietuvas mājas brūvētāju un nodod viens otram. Un pats galvenais - viņa pirkums bija kādi 20kg apiņu, jo klīstot baumas, ka sakarā ar plūdiem Polijā būs augstas apiņu cenas.

• [deleted]

ja kadam intrese keg mucinas 30l cena no 20-25 varat zvanit uz numurinu 20372648

2 years later

Kads nesena pagatne nav bijis Biržos iepirkties? Kādas tur cenas vai cenu lapa ir pieejama? Ja ir tad atsūtiet lūdzu.

Tak paņem un piezvani pats +370 61382618

nezinu, cik precīzi atbilst, bet tā tak ir viņu mājaslapa? http://www.aluteksas.lt/zaliavos/salyklas