• Dažādi
  • Mājas apstākļos turpmāk varēs ražot 30 000 litru vīna un alus un aptuveni 200 li

http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/article.php?id=612219

Mājas apstākļos turpmāk varēs ražot 30 000 litru vīna un alus un aptuveni 200 litru destilēto dzērienu, pirms tam saņemot akcizēto preču ražošanas atļauju un pašvaldības piekrišanu

Izskatās pēc viena sakarīga lēmuma. Vienīgi man nav īsti skaidrs vai varēs tirgot alu kas taisīts no pirkta iesala..

Komisija jau ir atbalstījusi arī grozījumus, kas paredz alkoholisko dzērienu mājražotājiem atvieglot licences iegūšanu. Atvieglojumus plānots piešķirt komersantiem, kuri paši ražo vīnu vai raudzētos dzērienus no to valdījumā esošajos dārzos un dravās iegūtajiem produktiem vai savvaļā augošiem augiem.

Varbūt kļūs aktuāls jautājums par iesala diedzēšanu.

    • [deleted]

    Ja pašam jāaudzē mieži, jāmaksā par novākšanu, kalti, glabāšanu, jātaisa iesals, jāaudzē apiņi un pats galvenais, pašam jāiegūst nepieciešamais raugs :), tad, manuprāt, tam dzērienam būtu jābūt beigās nešķīsti dārgam.

    30 000 litru izdzīšana jau nu noteikti neatmaksāsies.

      • [deleted]

      nevarētu būt ka raugs jāselekcionē pirms alus vai vīna raudzēšanas. ganjau ka varēs iepirkt vismaz graudus iesala taisīšanai.. vai arī iepirkt iesalu un pārstrādāt krāsnī teiksim no pilzenes uz minhenes vai kautkā tā. skaitītos pašu ražots. jajau pienu var ievest no ārzemēm, uzkarsēt un tas skaitās ražots Latvijā

        • [deleted]

        Nu tak var nopirkt kaut kādu daudzumu miežu ar pavadzīmēm un sapirkties iesalu bez pavadzīmēm un viss. Apiņus tipa salasīt pa upmalām a patiesībā lietot normālos. Attiecībā uz raugu tad kur teikts ka raugs vispār ir jālieto.

          Write a Reply...