Kaut kur šķiet šeit jau par to lasīju, bet nevaru atrast. Sapildīju 4dienas atpakaļ alu pudelēs, viss it kā kā parasti, šodien skatos, ka pie kakliņa uz alus izvaidojusies tāda balta, plāna plēvite pa virsu. Sakratot arī negrib īsti nogrimt? Nekad tāda nav bijusi. No kā tas varētu būt? Raudzēts ar S-04.

    No pieredzes varu teikt, ka vis kas var ar to alu notikt- var dabūt pilnas acis pudeli attaisot un var vispār neuzgāzēties. Es tikai nesen sapatu, ka viens mans plastasas raudzējamais trauks ir inficējies un rezultātā šādas baltas plēves arī veidojās. Turklāt nostādināšanas laikā izveidojās raugam līdzīgs slānis, kas bija pārvilcies ar tādu kā baltu tīklotu pelējumu. Atradu Palmera grāmatā, ka tā varētu būt gan baktērija, gan savvaļas raugs.

    Aceto bacteria often produce ropy strands of jelly which can be a good visual indicator, as can excessive cloudiness, after several weeks in the fermentor (although some cloudiness is not unusual, especially in all-grain beers).

    Alus itkā dzerams, bet pudeles iet pa gaisu un mucā ieliktais smird kā vecas zeķes un garša tāda saldskāba.

    Wild Yeast/Bacteria Two other bugs are also common, Brettanomyces and Pediococcus. Brettanomyces is supposed to smell like horse sweat or a horse blanket. Raise your hand if you know what a horse smells like. From sweat, I mean. Anyone? I think Brettanomyces smells like leather, myself. Pediococcus can produce diacetyl and acidic aromas and flavors.

    Savvaļas augs man vienu nelielu brūvējumu noraudzēja tā, ka beigās palika vāja negāzējusies apiņu tēja.

      A tā plēve nevarētu būt pelējums?

        No kā tāds pelējums var rasties? Un jā, sekundārajā fermenterī viņa bija pa virsu noteikti, par primāro neatceros, bet nu pārcēlu pirms pildīšanas uz citu, kur sajaucu ar vārītu+cukurs, likās, ka būs ok, bet nu nez, tagad netieku klāt. 4dien varēšu nogaršot, pats bēdīgākais, ka kad cēlu uz sekundāro, primāŗajā uz tā paša rauga uzliku nākamo....

          Un vipār ja rodas aizdomas, ka plastmasas fermenteris ir inficēts - kā tīrat? Hloru, jodu...?

            vispār jau katrreiz dezinficēju, jo katrreiz ir "aizdomas". a līdzekļi kā nu kuram - hlors, jods, pārskābe, кипятокc... ir tur vēl visādi speciālie.

              Es ar ,protams, ka katru reizi dezinficēju, lietoju StarSan, bet vai ir kaut kā īpaši jādezinficē ja ir bijusi infekcija, nez var būt sēž kāds bacilis, kāda plasmasas skrāpējuma, kur viņam nekas netiek klāt....

                Šķiet specialists72 te reiz no plastmasas dzina laukā bacili ar peroksīdu... nezinu tik ar kādiem rezultātiem.

                  varbūt šajā gadījumā ir lētāk neizmantot konkrēto spaini raudzēšanai.

                  lieto inficēto spaini skalojamam ūdenim, vai kā mazgājamo spaini ar dezinfekcijas šķidrumu vai samaltā iesala uzglabāšanai pirms viņu ver iekšā siltā ūdenī...

                  a raudzēšanai nopērc jaunu spaini.

                  labāk 4 ls par spaini (kurus tāpat ar laiku vajag arvien vairāk) nekā darbs un izejmateriāli izlieti zemē.

                    Man ar viena partija norāva infekciju. Ielēju vaļēja traukā ar domu vēlāk atdot uz pārdzīšanu. Pēc pāris dienām virskārtā parādījās samtaina plēve un "alus" smirdēja 1, kā acetons.

                      laikam jau katram mājbrūvētājam vajag mājās arī kandžas aparātu...

                      lai nav tā kā Edgaram: "JA TEBE VILJU!..."

                        Un tad spaiņus vajag rotēt. Alu liet tajā spainī kurā pirms tam bija kandžinieks un otrādi. Nevajadzēs nekādus speclīdzekļus.

                          man arī vienreiz trāpijās tāda plēve - uz diezgan stipra alus. Plēve bija trausla un pieskaroties sadalījās tādā kā biezpienā. Lai arī nekādas piegaršas nebija, tomēr izlēju ārā - paskats bija nepatīkams.

                            Valdi, mans kaimiņš tevi nogalinātu par šito! :))

                              Valdi, mans kaimiņš tevi nogalinātu par šito! :))

                              Man jau liekas, ja piegaršas un smakas nav, tad vajag tik pudeļot un pēc iespējas ātrāk izdzert.

                                Interesanti, ka pudeļojot vai pārlejot uz sekundāro fermenteri visos gadījumos tā smaka( laikam arī acetona) pazuda tāpēc likā ka viss kārtībā, bet plēve gan nekur nepazuda. Pašlaik mans plastmasas trauks aizsūtīts pensijā, mēgināju ar antibakteriālo mazgāšanas līdzekli un jodu nekas nesanāca, būs japaprovē tvaiks. Pēc kādiem 5 lāgeriem tas inficētais eils tīri tā neko :)

                                  edgars said: Šķiet specialists72 te reiz no plastmasas dzina laukā bacili ar peroksīdu... nezinu tik ar kādiem rezultātiem.

                                  Profilaksei "sprāgstošo peroksīdu" a ja iemeties, tad kombinēto kompleksu, galvenokārt ar tvaiku kārtīgi izkarsēt un infekcijas vairs traukā nav

                                    Man vienreiz plēvēm pudelē bija diezgan prasts iemesls. Izrādījās, ka nebiju kārtīgi korķi aizspiedis. Un tie vēl bija tie ar dabīgā korķozola kātiņu iekšpusē, kas diezgan sūnaini blīvējas.

                                      4 days later

                                      Njaa pirma partija bija sagāzējusies un skāba, bet nu dzerama, tagad atvēru otru fermenteri, kas bija uz tā paša rauga ar domu pildīt pudelēs, bet pēc skata, plānoju, vai drīzaak nevajag laist caur trubām....

                                      photo.JPG

                                      photo-1.JPG