Atnāca ķīniešu brīnums pa 19GBP, Nodokļi nebija jāmaksā. Nokalibrēju pēc sava analogā termometra, patestēju, šķiet strādā labi, bet nu redzēs kad pielikšu pie alus vārīšanas.
Atnāca ķīniešu brīnums pa 19GBP, Nodokļi nebija jāmaksā. Nokalibrēju pēc sava analogā termometra, patestēju, šķiet strādā labi, bet nu redzēs kad pielikšu pie alus vārīšanas.
Edger, kādd tev acs diametrs tam apiņu filtram?
Neatceros, iespējams, ka 0.8mm bija :-/ Bet es to filtru vēl dzīvē neesmu pamēģinājis, gaidu pavasari.
Beidzot notestēju savu jauno brūzi un galvenais secinājums ir, ka dzīvē ne viss notiek tā kā pirms tam ir licies kā būtu jānotiek. :))
Secinājumi: -mazais sūknis pumpē kā zvērs un bieži vien nemaz nelaidu uz pilnu jaudu, jo brūvējot pārsvarā darbojas savienoto trauku princips un sķidrums sevišķi uz augšu nav jāceļ. Neko jaudīgāku uz 50L brūzi nevajag! -biju domājis iejavas katlā karsējot recirkulēt lai nav jāmaisa, bet iesals baigi sablīvējas un rodas vakums. Kad sūknis ieslēgts tomēr ik pa laikam jāuzmaisa arī ar roku. Vēl patestēšu, varbūt sablīvēšanās samazinās, ja samazina sūkņa ātrumu. Jāuztaisa mikseris. -vārāmajā katlā arī bija doma pie dzesēšanas recirkulēt, lai nav jāmaisa, bet apiņu filtru zibenīgi aizsita ciet, nācās no augšas pēc tam pumpēt, lai dabūtu misu ārā no katla. Tagad domāju papildināt katlu ar vēlvienu krānu, kur nebūs apiņu filtrs priekšā, lai varu recirkulēt dzesējot. Protams šajā gadījumā čiekuru apiņus izmantojot recirkulēt nevarēs, jo aizsitīs ciet sūkni, bt tos es izmantoju reti, tā kā nav problēma. -kopumā ar jauno sistēmu esmu apmierināts, jo vairs nav jācilā smagie katli, kas bija sāpīgākā problēma.
janis said: Pie katla izejas pieskrūvē troiņiku un speciālo termometru ar visu kapsulu ko iebāž troiņikā. dabonami tie līnijā iemontējamie termometri visās apkures pričindāļu bodēs.
A kas tie par speciālajiem termometriem? Nāk atsevišķs datčiks un viss? Ko slēdz galā lai redzētu rādījumus. Vai var ievietot jau esoša devēja termopāri? p.s. ar mikseri mazais katls iet labi, 50 ltr kegs piedega bez aizķeršanās, jāsāk iet cilvēcīgu ceļu ar tvaiku Edgaram iemet linku ja saglabājies uz sūkni
Pumpi (14W versiju) pirku te http://shop.solarproject.co.uk Bet, iespējams, ka ebay var atrast šādu pašu nedaudz lētāk.
edgars said: Iepirku neticami mazu, bet ražīgu sūkni. ~30LVL no Anglijas, bet gan jau ka ražots Ķīnā. 14W 12V. Var regulēt ātrumu mainot voltus. Ražība uz taisnes 11L/min. Spēj pacelt līdz 5m. 120C turot. Notestēju 50L ūdens pārpumpē no viena kega uz otru ~8min. Domāju izmantot mashtunim recirkulācijai un lai pārpumpētu uz vārīšanas katlu.
a tas sūknis ir centrbēdzes vai zobrattnieks? vai viņš spēj pats uzsūkt šķidrumu no tvertnes vai arī vajag viņu pieliet ar šķidrumu lai sāktos cirkulācija.
vītnes ira uz 3/4?
Centrbēdzes sūknis. Pats uzsūkt nespēj, jāpadod šķidrums lai sāktu pumpēt. Vītne ir puscolla.
Man ar šitāds ir :) Lietots gan 1 reizi pagaidām. darbojās labi. Edgar, bet kā tos voltus mainīt, lai regulētu ātrumu?
es kaut kādā internetveikalā pa 11ls nopirku 2 ampērīgu pārveidotāju ar regulatoru 3/5/7/9/12V
edgars said: es kaut kādā internetveikalā pa 11ls nopirku 2 ampērīgu pārveidotāju ar regulatoru 3/5/7/9/12V
teorētiski tada cena varetu būt, nav tur nekāda raķešzinātne, bet praksē parasti par tādu cenu vati un volti ir "ķīniešu" :-D šajā gadījumā gan tas sūknim nekaitēs, tikai adapteris nokurēsies. es laikam pārlodēšu kādu vecu kompja barokli kad zux sūkni iepirks ;)
tam sūknim 1,2 ampērus vien vajag, tā kā domāju pat ar ķīniešu ampēriem vajadzētu būt ok, vismaz pāris stundas adapteris ir norukājis, nekādas vainas.
Edgars sen nav updeitojis savu stāstu.
turpinājumu studijā!
Mjā, nu neliels apgreids ir bijis
Emmm...tas ir nopietns, diezgan, upgrade ))
Edgars vismaz vienu upgreidu pa vidam ir izlaidis
Šķiet, ka virtuve arī lielāka palikusi...
Sveiks, šodien stāvēju depiņā pie troiņikiem un nekādi nevarēju saprast kā tu ledus kastei krānu savienoji ar filtrējamo trubu, tai kastei baigi bieza siena.