Ja es padomju laikos nebūtu izdzinis kādas pāris tonnas ar kandžu no cukura brāgas ar Ph neitrālu ūdeni, tad droši vien ka tagad godbijīgi klausītos visus šitos brīnumus:))
Taisnība ir par to ka Ph neitrālā ūdenī cukurs neinvertēsies,bet pilnīgas muļķības ka raugam vajag tieši invertētru cukuru lai spētu rūgt. No šādas loģikas izejot alu vispār nebūtu iespējams noraudzēt. Lāgerraugs tiek galā netikai ar disaharīdiem (maltozi) bet arī ar trisaharīdiem(maltotrioze). Un vēl Ati, alus ražotāji mēdz likt vai nu glikozes sīrupu vai arī parasto galda cukuru. Jautājums jau ir tikai par atšķirībām izrūgšanas ātrumā. Un jā, misa varbūt arī nav Ph neitrāla, bet nejau Ph 4.5, kas nepieciešams lai invertētos cukurs.Te jau tika apgalvots ka ar galda cukuru - NEKAS NESANĀKS! Te jau pat muļķīgi strīdēties, jo praksē tas ir neskaitāmas reizes darīts. Varbūt , pirms atbildēt man, aizej uz virtuvi , izšķīdini ūdenī Dansukeru un piemet raugu, un tad atgriezies pie šīs diskusijas pēc pāris dienām:))))))