Veltot laiku, lai iebrauktu kā iedalās alus šķirnes, ja tā to var nosaukt man palīdzēja šis uzskates materiāls. Uskatu ka tas ir labs sākums vai papildinājums, šis pat labi izskatās izdrukātā veidā rāmī pie sienas:) Varbūt vēl kādam ir pūrā (zināmi) grafiski materiāli? Pārsteidza, ka šajā kartē var atrast arī Baltic porter! Pilnu izmēru var dabūt šeit: http://infothread.info/wp-content/uploads/2011/07/Beer-Types.jpg

Beer-Types.jpg(Beer-Types.jpg)

Beer-Types.jpg

Beer-Types.jpg

    skaisti tepat kaut kur forumā ar bija visādi linki uz grafiskajiem materiāliem... jāmeklē... ja kāds sameklē, tad derētu apkopot vienā topikā

      Raugu pielietojumu un īpašību tabula

      image https://kupla.lv/assets/files/0/184.yeast.jpg

        Man ir krāsaina tā alus periodiskā tabula, bet tik lielu failu nevaru te ielikt.

          atsūti man uz meilu, ielikšu ;)

            Aizsūtīju

              19 days later

              Par sajūtām garšojot alu.. Orģinālais alus baudītāju špikeris sajūtu formulēšanai ir šeit: http://thebrewbros.com/wp-content/uploads/2011/02/wheel.png

              Mēģināju patulkot uz letiņu valodu. Lūdzu valodnieki saplosiet un sniedziet padomu! Pašam liekas biki aizdomīgi, piemēram, kurš ir dzēris sveķainu alu?

              Varbūt ziniet labāku špikeri?

              Beer-wheel-LV.jpg

                Viss it kā pareizi, bet tikai solvent nenozīmē viskozitāte, bet gan šķīdinātājs. Piemēram acetons vai nagu lakas noņēmājs. Sveķainu alu ir gadijies dzert pat ļoti bieži. Tas reizēm raksturīgs stipri apiņotiem aliem kā IPA. Ir pašam gadijies ar dryhoping palīdzību sataisīt riktīgi sveķainu un nelabu alu, bet reizēm ir pat ļoti patīkamas , nedaudz skujainas noties no apiņiem.

                  Paldies, labojums piņemts izpildei! Varbūt kāds zinātājs vēl var ko piebilst arī ar pārējiem nosaukumiem, tad varētu operatīvi fotožopā salikt kopā un labs darbs kas padarīts.

                  #jani Par to sveķainumu - tikko izdzēru Scottish joker IPA no Brewinga salona un nenoķēru sveķainumu, mute laikam par jaunu:)

                    Paskaties te, uz Aizputes pasākumu tapusī vērtēšanas lapa

                    Kā .indd fails arī pieejams

                    alus_novertejums.pdf

                      To esmu redzējis, ļoti pārskatāmi un loģiski, paldies ka iepostēji!

                        Scottish joker IPA nav sveķaina. Alba garšo pēc priežu pumpuriem un sveķiem.

                          Alus iedalījums pēc pasniegšanas temperatūras:

                          With all the different styles found in the world of beer, the question of serving temperature comes up fairly often. There are, however, very few absolute truths when it comes to proper serving temperature. Individual drinkers will have individual preferences and these might vary quite a bit from the generally accepted norms. So mainly this guide will focus on the accepted norms, and you as the drinker can take them to heart to any degree you wish.

                          The first thing that should be addressed, however, are two very common myths. The first is that beer needs to be served very cold. The macrobrewers want you to believe this, and here’s why. The sensation of coldness inhibits the tongue’s taste receptors. Since macrobrews started positioning their products based on any feature they could imagine besides taste, the need to neutralize taste became important. An alcohol delivery system doesn’t need taste. In fact, taste usually gets in the way. A cold refresher could be anything, and in fact alternatives like soda, iced tea or water generally have a less offensive taste than macrobrew. So again, numbing those tastebuds is important. As for what beer marketers mean when they say a beer “has a cold taste”, your guess is as good as ours. So no, beer doesn’t not need to be near frozen. Good beer in fact should not be near frozen.

                          The other myth is that English beer is served at room temperature, or “warm”. It’s not. It is served at cellar temperature, which is between 12-14C. Room temperature is 21C. That’s a big difference.

                          Beer is best served in between “ice cold” and room temperature. There are a lot of generalization made about beers of different colours, most of which are false. However, when it comes to temperature, colour seems to make a big difference. Lighter-coloured beers are generally best served cold. At the warmest end are the big, dark beers like Quadrupels, Imperial Stouts and Barley Wines. At cellar temperature are English-style beers and in the middle is just about everything else.

                          Very cold (0-4C/32-39F): Any beer you don’t actually want to taste. Pale Lager, Malt Liquor, Canadian-style Golden Ale and Cream Ale, Low Alcohol, Canadian, American or Scandinavian-style Cider.

                          Cold (4-7C/39-45F): Hefeweizen, Kristalweizen, Kölsch, Premium Lager, Pilsner, Classic German Pilsner, Fruit Beer, brewpub-style Golden Ale, European Strong Lager, Berliner Weisse, Belgian White, American Dark Lager, sweetened Fruit Lambics and Gueuzes, Duvel-types

                          Cool (8-12C/45-54F): American Pale Ale, Amber Ale, California Common, Dunkelweizen, Sweet Stout, Stout, Dry Stout, Porter, English-style Golden Ale, unsweetened Fruit Lambics and Gueuzes, Faro, Belgian Ale, Bohemian Pilsner, Dunkel, Dortmunder/Helles, Vienna, Schwarzbier, Smoked, Altbier, Tripel, Irish Ale, French or Spanish-style Cider

                          Cellar (12-14C/54-57F): Bitter, Premium Bitter, Brown Ale, India Pale Ale, English Pale Ale, English Strong Ale, Old Ale, Saison, Unblended Lambic, Flemish Sour Ale, Bière de Garde, Baltic Porter, Abbey Dubbel, Belgian Strong Ale, Weizen Bock, Bock, Foreign Stout, Zwickel/Keller/Landbier, Scottish Ale, Scotch Ale, American Strong Ale, Mild, English-style Cider

                          Warm (14-16C/57-61F): Barley Wine, Abt/Quadrupel, Imperial Stout, Imperial/Double IPA, Doppelbock, Eisbock, Mead

                          Hot (70C/158F): Quelque Chose, Liefmans Glühkriek, dark, spiced winter ales like Daleside Morocco Ale.

                          http://www.ratebeer.com/story.asp?storyid=479

                            Par temperatūru tiešām ir ļoti individuāli un visādi pārsteigumi iespējami.

                            Vācijā ir tāds Lammsbräu Weisse, eko/bio veikalos nopērkams. Aukstumā – parasts labs vācu weissbier, bez īpašām rakstura iezīmēm. Reiz gadījās pagaršot siltu (ap 18°C) – tāda beļģu rauga / koriandra buķete pavērās… Noteikti iesaku pamēģināt.

                              5 days later

                              alus aromātu ritenis. Kāds zin kā smaržo akācijas zieds vai zaļa valrieksta čaula? :)

                              BeerAromaWheel.pdf

                                Zaļam valriekstam ir riktīga slimnīcas smaka.