Vai ir kāds, kas brūvē ar laktozi?
Tagad dzeru maijā taisīto piena stoutu http://kupla.lv/milk-stout-international-homebrew-project/ un pavisam lielisks vēl joprojām. Augustā darinātā Melnā IPA ar laktozi arī laba sanāca.
Esmu konstatējis, ka tas labi ļauj izmantot tumšos iesalus, pat vairāk nekā standarta receptēs tiek ieteikts, smuki neitralizējot to rūgtumu. Paliek tikai mazliet dedzinātais rūgtums, pārējo apslāpē tāds patīkams, neuzbāzīgs, neķepīgs saldumiņš. Interesanta kombinācija sanāk, iesaku pamēģināt.
Vienīgais, ka laktoze Latvijā aplam dārga. Vācijā Drogu tipa veikalā kilo ap 2 eiro maksā, tur arī pirku, bet Latvijā tas pats ap 10 Ls būtu (aptiekā un ķīmijas vairumtirdzniecības bāzē).