palasiet šo topiku pāris lapas iepriekš.
precīzāk ceturtajā lapā.
tur ir skaidri aprakstīts ka es sāku tikai ar to kas atradās virtuvē un 20 lirtus iegūstu pēc kārtas vārot 2 reizes pa 20 litriem:
alusvedejs said:
es arī pamēģināju papraktizēt Edgara čaiņiku metodi.
jāsaka ka tiktiešām tā var vārīt alu.
vienīgi man kaut kā dēļ 5 litri slinkums vispār kaut ko iesākt tāpēc es vāru 20 litrus :)
manas saimnieces virtuvē atradās:
12 litru grāpītis
5 litru grāpītis
caurduris
divi 10 litru plastmasas spainīši
trīslitru burka
pavārnīca
plīts virsma
cepeškrāsns
...
...
kopš tā laika caurduris kurā īsti nevarēja sakrāmēt 3 kg iesala ira aizvietots ar efijā par 86 santīmiem nopirktu un sacaurumotu plastmasas spainīti un iejavoju es tagad nevis tajā 12 litrīgajā grāpītī, bet par 1.20 ls efijā nopirktu plastmasas 20 litrīgā spainī.
lokanā krāna šļauciņa un lodveida ventīlis un vecs grāpis priekš drabiņām atradās saimniecībā.
lielākais ieguldījums ira speciālais pelmeņu dzesētājs.
dzesēšana aizņēma pārāk ilgu laiku. es nesu ārā aukstumā un tad ik pa laikam gāju skatīties vai ir atdzisis.
līdz vienu reizi aizmirsu un atcerējos apr izlikto spaini kad jau biju ielīdis gultā un zem segas!
cēlos augšā un gāju savākt no lievenīša spaini :)
tāpēc aizgāju uz DEPO un nopirku tur 3 metrus 8mm lokano kapara caurulīti un 3 metrus plastmasas šļauciņas. kapara caurulīti izlocīju tā lai lien iekšā tajā 12 litrīgajā grāpītī un plastmasas šļauciņu pārgriezu uz pusēm un uzmaucu abos galos dzesējamai spirālei.