pārnesu no cita topika
AndisL said:
Man tikko viens brūvējums sanāca galīgi pa švako. Vārīju BIO vēvelīti no Aizputes tumšā iesala. Kaut kas ar to tumšo nav kā vajag. Vienmēr lieku vienādu iesala daudzumu visiem brūvējumiem, bet šoreiz OG 1046 un FG 1030.
edgars said:
Man ar tiem aizputes iesaliem efektivitāte par 40-50% zemāka nekā leišu iesalam. Iespējams, ka viņam problēmas ar enzīmiem un ja piešautu drusku lietuvieti klāt, tad efektivitāte būtu labāka.
AndisL said:
Nu tā arī sapratu. Gribēju ekoloģisku. Rezultātu varēsiet nobaudīt. Un vēl, ļoti grūti strādāt ar to iesalu, bet varbūt rezultāts atsvērs visu.
Dainis said:
ai, gan jau ar dēļ BIO-EKO un velnsviņzinkāda iesala, pāris stirnas bez kājām palika
alusvedejs said:
es savam pirmajam porterītim kuru vārīju jāņu naktī pieliku pārāk daudz tumšo iesalu.rezultātā sanāca riktīgi mells 3%centīgs labu labais vasaras padzēriens!
ārti vien plauktiņš iztukšojās.
AndisL said:
Laikam jau pārcentos ar to tumšo iesalu, jo gan Mārtiņa K darītais Aizputē, gan Jāņa vasarā darītais no Aizputes iesala bija ļoti ok. Es dzīvoju laukos un zinu kā tiek indēta labība, tā kā tam EKO nav tikai nosaukums.
janis said:
Nu vot tā arī bija! ka miksēju ar leišu iesalu tad Aizputniekam efektivitāte bija okei. Kad vienu pašu tad ir par 30% zemāks ekstrakta iznākums salīdzinot ar leiti. Bet es jums teikšu vēl vienu lietu - kad savulaik Biržos bija nopērkams čehu pilsneriesals , tam ar bija zemāks iznākums un tam ko Edgars dabūja no Valmiermuižas, vācu Klostermalz arī bija krietni zemāks iznākums. Runājot par to BIO nozīmi es vairāk gribētu uzsvērt ka tas ir ražots Latvijā. gan izaudzēts gan pārstrādāts iesalā. Ja tas iesals pie manis kustēsies tad gan jau arī ar laiku uzlabosies kvalitāte. Pašlaik viņi man apsolija ka ja lieta ies, tad uzstādīs asnu tīrāmo mašīnu. Es jau patreiz esmu vienīgais pircējs viņiem. Man jau pofig , peļņas ziņā vienalga vai tirgot leišu vai Aizputes iesalu. Šitam jautājumam nevar gluži pieiet no banālā patērētāja viedokļa. Un starp citu man visi ali ar Aizputes iesalu ir sanākuši ļoti labi.
AndisL said:
Piekrītu Tev par 200%! Pavasarī uz Aizputi vērtēšanai varētu sabrūvēt no Aizputes iesala. Būtu ļoti interesanti.