Tā kā aliņš jau sapudeļots, uz ātru roku pameklēju softiņus, ar kuriem varētu etiķetes uztaisīt. Atradu tik pāris lapas, kur to var izdarīt (kvalitatīvi):

http://www.coopers.com.au/#/the-order/the-brewers-guild/label-maker
http://www.beerlabelizer.com/

Izmantoju pirmo, jo ir iespējams arī recepti daudzmaz iespiest iekšā. Galvenais trūkumus - katru jaunu etiķeti jāsāk no sākuma un nevar savas iestrādes saglabāt.

Varbūt ir kāda laba datorprogramma zināma šim mēŗkim ?

MICROSOFT OFFICE WORD :)))

ASSprāši ...

Skaidrs, ka var uztaisīt šablonu kādā Paint.NET un dragāt, bet ja gribas katram stilam citu dizainu, tad čakars. Jēga izdomāt riteni, ja kāds jau ar moci mauc ...

P.S. es dodu priekšroku MicroStation

nē bet nopietni, ja padomā cik tev laiks aizies tās etiķetes kādā no tām programmām sataisīt lai varētu reāli uzlikt uz pudeles, tad vislabākais variants tiešām ir kaut ko jēdzīgu/stilīgu/krāsainu wordā/autocadā uztaisīt un drukāt uz gatavām līmējamām sagatavēm. Lai var vienkārši noplēst un līmēt.

bet tur jau tā lieta, ka specializētā programmā tas aizņem ļoti maz laika - var kādā no tām mājaslapāp pārbaudīt - pāris minūtes un gatavs un lielāko laika daļu man aizņēma teksta drukāšana. Galvenā problēma, ka ierobežotas dizaina iespējas.

Ja nav tādas jēdzīgas progas - tad būs vien vairāki šabloni jāuzcep.

5 months later
            a year later

GirtsE said: Nu tad kritika kolēģiem - kaut mazu lapeli uz pudeles uzkarināt lai zin kas par dziru iekšā, jo ne katrez autors stāv blakus.

edgars said: Te nu Ģirtam jāpiekrīt, ka šādos pasākumos derētu par obligātu noteikt etiķešu esamību! :)

Imants said: Par etiķetēm es Edgaram pilnībā piekrītu, nu jābūt tām etiķetēm lai zin kas taisījis un protams man arī kāds labums.

Dainis said: Tik kāds labums no etiķetes tiem, kas aiz tevis sēd ...

Andim vien savas padsmit šķirnes bija ...

Daļu šķirņu gan nultajā dienā jau piebeidzām, jo pa pudelītei tik bija ņemts, tieši nelielai pasēdēšanai.

Linards said: Arī es varu piekrist par tām etiķetēm! Klau, a man ienāca prātā lūk kas! Kāpēc nav to etiķešu!? Iespējams tāpēc, ka lielai daļai ir objektīvi apstākļi to neesamībā (slinkums, līki pirksti, izdomas trūkums u.t.t.) . Varbūt lielajiem (un arī ne tik lieliem)pasākumiem varam izveidot vienotu paraugu ar dažiem obligātajiem lielumiem, kuru kā visiem izmantojamu failu (pdf., jpg. vai tmldz.)turēt forumā vai KUPLA mājaslapā, un tad tik tiem kam nav savu etiķešu atliktu izprintēt un ar roku ierakstīt piem. ABV%, brūvēšanas datums, IBU un u.t.t.

atis said: Es etiķetes nelīmēju pudelēm, bet līmēju kastēm, kurās pudeles glabājas. Tikai tad līmēju pudelēm, kad nesu alu ārpus mājas un maisu kopā vairākas šķirnes. Citādi tikai lieks čakars ar mazgāšanu.

Piekrītu, ka uz pasākumiem etiķetes būtu obligātas, bet ne vienmēr steigā sanāk uzlīmēt.

reinis said: par cik draudzene strādā tipogrāfijā, esmu izmēģinājies ar dažādām līmplēvēm un līmēm. ar pareizi izvēlētu kombināciju mazgāšana vairs nav čakars. man personīgi liekas, ka pudele bez etiķetes ir necieņa pret dzērāju. pat pret sevi

atis said: Tad pastāsti, kas ir vieglāk noņemamais variants.

GirtsE said: Līmēt etiķetes viens no kolēģiem man ieteica ar pienu - pamērcē papīru un lipina virsū. Bet es novēroju, ka no ledusskapja izņemta pudele noraso un etiķete slīd nost. Atgriezos pie vecās PVA līmes - turās labi un biku pamērcējot viegli nāk nost.

Bet gatavojoties šim pasākumam arī man izbesīja aplīmēt padsmit pudeles. Pie tam es biju tik traks, ka līmēju arī mazo etiķeti ar recepti pudeles otrā pusē. Japamēģina kā izskatās ar pakulu šņori piesieta etiķete.

Dainis said: Man ar vislabāk patīk alu smelt, nevis ar figņām nodarboties.

Etiķetes ar līmzīmuli līmēju - nav baigais čakars, bet laiciņu prasa - sarakstīt, izgriezt, apziest un uzlīmēt. Pēdējā laikā tikai divas sānu malas iesmērēju. Kopš sāku izmantot konkrēti Scotch līmzīmuļus, Imants sācis īdēt, ka tik viegli nenāk nost (sausu ar pirkstiem nevar tīri noplēst), bet man patīk ka vieglāk pielīmējas, nekā ar citiem un nost noplēst ir viegli, ja ir mitra.

aivo said: Vispār es nu galīgi nesaprotu kur ir etiķešu problēma???!!! Vai Jums pašiem nejūk savi brūvējumi bez pudeles atvēršanas? Vai Jums vienalga ko dodat čomiem? Vai Jums pašiem nav svarīgi kas un kad tajā pudelē ticis ieliets? Tas taču ir elementāri. Grāmatnīcā nopērk attiecīgā izmēra leiblus tie tur ir uz A4 visa lapa vienādi, tad jebkurā Wordā (vai arī citā rakstīšanas programmā neesmu pārbaudījis) tie izmēri ko pārdod jau ir standartizēti un zināmi. Atliek sarakstīt ko grib un izdrukat 1 exemplaru vai visu lapu vienādus, tas aizņem pāris minūtes, tikpat uzlīmēt un tikpat dabūt tos nost... kur problēma? Nezin kāds dators izskatās, nav piejms printeris vai words klonētais vai orģinālais???? Jā tā leiblu paciņa maksā pāris latus un to tur ir dafiga...

AndisL said: Es līmēju ar pienu. Nav mans izgudrojums. Gordons tā dara. Problēmu nav vispār. Atnesu no pagraba pudeli (+2C), noslauku rasiņu, samērcēju pienā etiķeti un līmēju virsū. Jo no vienkāršāka papīra etiķete, jo vieglāk pielīmēt. Glancētu neesmu mēģinājis. Pudeles izmantoju atkārtoti, un ja pie mērcēšanas ūdens ielīst pudelē, tas piens tomēr draudzīgāks par līmi.

Linards said: Vēl runājot par etiķetēm... es izmantoju cenu zīmes. Tie kas dabūjuši manus alus padzert, noteikti ir ievērojuši nelielas sarkanas uzlīmes ar pamatinformāciju - darīšanas datums, alus nosaukums (veids) un ABV % . Informācija ir paskopa, bet pietiekoši lai zinātu paprasīt, pie intereses, papildinformāciju. Tie kas bija Blomē ievēroja arī baltās uzlīmes uz konkursu pudelēm. Šādas uzlīmes tirgo1000 gb. rullī, par 1,25 Ls.

zux said: man personiigi pilniibaa apmierina ciparinjsh uz vaacinja, bet nu skaidrs protams ka citiem tas neizsaka pilniigi neko. bet nu pats pagaidaam diezgan labi orienteejos savos ciparinjos.

Linards said: Runa jau nav par sevi, cits varbūt atpazīst arī pudeles pēc izskata, bet runa ir par tiem aliem ko citiem galdā cel. Ja tādai pudelei ir tikai cipars uz korķa, tad labi ja viņu redz tikai tas kas atver pudeli. Pēc Blomes paņēmu uz mājām "ceļakāju" ar ciparu 28 uz pudeles korķa. Bija labs alus, tikai kam lai to pasaka !? :)

Dainis said: man parasti ir viens neaplīmēts alus ar kaķi un svaigi noraudzēts bez kaķa. Lai nesajauktu, uzreiz pēc sapildīšanas uzlīmēju (daudzām pudelēm jau ir) celtniecības (krāsojamo darbu) balto līmlenti un īsi uzrakstu, kas pudelē. Iepriekšējo uzrakstu nosvītroju. Viegli uzlīmēt, aprakstīt un noplēst. ūdens ar nekaitē. Laba alternatīva uzlīmēm (neērtāk nogriez gan).

2 years later

Reku pašlīmējošās etiķetes tirgo (un to apdrukas aparātus) - http://ptc.lv/site/29600

A kāpēc naver tai pašā BeerSmithā uztaisīt savu custom reportu un izmanot to kā etiķeti? I būs Tev iekšā i recepte i datums i Var pat savu seju uzlikt :) lai visi zin kas autors

Installing a Custom Report

o Copy your report template (either in TXT or HTML) to your Documents/BeerSmith2/Reports directory. If you have changed the directory where BeerSmith documents are stored, please install your file to that directory/Reports instead.

o Select the Options dialog from the Tools menu

o Select the Reports tab

o Click on the Add Report button

o Enter the display name of your report - which is the title that will be displayed in the reports drop-down

o Select the type - either plain text or HTML (web page)

o Enter the file name for your new template such as MyReport.txt or MyReport.html

o Press Ok to save it, and Ok again to close the options dialog

o Go to the preview pane under your My Recipes view and select your new report from the Reports dropdown displayed on the preview pane

Commonly Used Recipe Tags

Purpose Tag

Actual Alcohol by Vol: $ABV

Adjust Temp for Equipment: $EQUIP_ADJUST

Age beer for: $AGE

Age (In Days)r: $AGE

Asst Brewer: $ASST_BREWER

Batch Size: $DISPLAY_BATCH_SIZE

Bitterness: $IBU

Bitterness Ratio: $BITTERNESS_RATIO

Boil Ingredients: $BOIL_INGREDIENTS

Boil Size: $DISPLAY_BOIL_SIZE

Boil Time: $BOIL_TIME

Boil Volume: $DISPLAY_BOIL_SIZE

Bottling Date: $BOTTLING_DATE

Brewer: $BREWER

Brewhouse Efficiency: $EFFICIENCY

Calories: $CALORIES

Carbonation Type: $CARBONATION_TYPE

Carbonation Used: $CARBONATION_USED

Color Swatch: $COLOR_SWATCH

((Added 3/28/08)) HEX Color: $RGB_COLOR

Date: $DATE

Display Age Temp: $DISPLAY_AGE_TEMP

Display Batch Size: $DISPLAY_BATCH_SIZE

Display Carbonation: $DISPLAY_CARBONATION

Display Primary Temp: $DISPLAY_PRIMARY_TEMP

Display Secondary Temp: $DISPLAY_SECONDARY_TEMP

Display Tertiary Temp: $DISPLAY_TERTIARY_TEMP

Drink and Enjoy!: $END_DATE

Equipment: $EQUIPMENT

Est Color: $EST_COLOR

Est Final Gravity: $EST_FG

Est Original Gravity: $EST_OG

Estimated Alcohol by Vol: $EST_ABV

Estimated pre-boil gravity: $PRE_BOIL_OG

Estimated Mash Efficiency: $EST_MASH_EFFICIENCY

Ferment Ingredients: $FERMENT_INGREDIENTS

Final Volume: $DISPLAY_BATCH_SIZE

For Batch Size: $BATCH_SIZE

Grain Temperature: $GRAIN_TEMP

Ingredients: $INGREDIENTS

Keg/Bottling Temperature: $DISPLAY_CARB_TEMP

Mash Ingredients : $MASH_INGREDIENTS

Mash Ingredients : $MASH_INGREDIENTS

Measured Final Gravity: $DISPLAY_FG

Measured Original Gravity: $DISPLAY_OG

Name: $NAME

Notes: $NOTES

Prepare for Bottling/Kegging: $BOTTLING_INGREDIENTS

Pressure/Weight: $CARBONATION_PRESS

Primary Age: $PRIMARY_AGE

Primary fermentation: $PRIMARY_DATE

Primary Ingredients: $PRIMARY_INGREDIENTS

Recipe Price $PRICE

Secondary Age: $SECONDARY_AGE

Secondary fermentation: $SECONDARY_DATE

Secondary Ingredients: $SECONDARY_INGREDIENTS

Sparge Steps: $SPARGE_STEPS

Sparge Temperature: $SPARGE_TEMP

Sparge Water: $SPARGE_VOLUME

Steep Hops: $STEEP_HOPS

Steep Ingredients: $STEEP_INGREDIENTS

Storage Temperature: $DISPLAY_AGE_TEMP

Style Category $STYLE.CATEGORY

Style Letter: $STYLE_LETTER

Style Name: $STYLE_NAME

Taste Notes: $TASTE_NOTES

Taste Rating(out of 50): $TASTE_RATING

Tertiary Age: $TERTIARY_AGE

Tertiary Fermentation: $TERTIARY_DATE

Total Grain Weight: $GRAIN_WEIGHT

Total Grain Weight: $TOTAL_GRAINS

Total Hops added to boil: $TOTAL_HOPS

TunTemperature: $TUN_TEMP

Type: $TYPE

Volumes of CO2: $CARBONATION

Water preperation: $WATER_PREP

Yeast Starter: $YEAST_STARTERS

Es pietiekami nočakarējos, lai BrewSheet dabūtu tādā paskatā, kā man patīk un joprojām dažas lietas necērtu kā izmainīt. Nav īsti parocīgs. Turklāt etiķetes tev vajag pa 6, 9 vai 12 uz lappas pusi, lai var cilvēcīgi izgriezt

2 months later

varētu uz 1 šādu maiņas ceļā pieteikties?

STLV said: varētu uz 1 šādu maiņas ceļā pieteikties?

Lai vēl pagatavinās pāris mēnešus. Vēl nav nobriedis.

6 months later

Uz savām kāzām, kas bija 14. augustā, sabrūvēju 5 dažādus alus veidus. Uz pašu pasākumu nogādāju tikai 4 veidus (4 kastes), jo sanāca kārtējā IPA, kas pēc siena/zāles garšo. Etiķetes taisīju pēc tematikas, kas bija violetā krāsa.

Šaubījos, ka 50 viesi (kādi, iespējams, 15 potenciālie, kas varētu alu dzert) nodzers visu, jo likās, ka kāzās pamatā stipros dzer. No rīta metāla ledusvanna bij tukša.

Vislabāk esot garšojis Rudens un Ziema.

atvasara.jpg

pavasaris.jpg

rudens.jpg

vasara.jpg

ziema.jpg

WP_20150801_17_23_02_Pro.jpg

Skaisti :) liels darbs ieguldīts to visu sabrūvēt un noformēt.

13 days later

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204459495561641&set=a.1375670006002.50479.1659418106&type=1&theater

MISTĒRIJA. alus 80%, ķiršu sula 15%. kur paliek pārējie 5%?

STLV said: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204459495561641&set=a.1375670006002.50479.1659418106&type=1&theater

MISTĒRIJA. alus 80%, ķiršu sula 15%. kur paliek pārējie 5%?

mīlestība un gaišas domas :)