pekains said:
Kviešu BIO:
+/-50litri alus:
2.5kg kviešu iesals
10kg Jāņa bio iesals
2kg Pilzene
50'C 30min, 60'C 30min, 70'C 45min (nesaprotu savu pierakstu) 78'C uz filtrēšanu
magnum 20gr 60min
hesbruker 20gr 20min
hesbruker 15gr + citra 5gr 5min
raugs wb-06
Ir doma uz šitā bāzes uztaisīt beļģinieku vitu
Man ir kaltētas apelsīnu mizas. Kā jums liekas cik daudz viņas jāpiešauj un cik koriandrs?
edgars said:
Ar koriandru prātīgi. Uz 50L sāc ar kādiem 15gr.
MartinsK said:
Uz 25L esmu licis 35g svaiga apelsīna mizu (plānu kārtiņu no ārējā oranžā apvalka) un 10g koriandra. To visu vārīšanas pēdējās 10min.Bet vispār brīnos, kā Pekainim ar tik jokainu recepti sanāca tik labs kviešinieks ;)))
janis said:
Koriandru gan kviešiniekam var likt 1 gramu uz litru misas. Kvasam labāk nelikt par daudz ( Edgars sapratīs) , bet beļģu kviesim nevajag žēlot koriandru. Beļģu alusdarītavas liek pat vēl vairāk par gramu uz litru.Apelsīnu mizas arī , jo vairāk jo labāk. Tas beļģu kvieša raugs ir rtik izteiksmīgs ka nav nemaz tik viegli tās garšvielu nianses izstumt cauri.
zane said:
Es savam Beļģu Wit pieliku 20 gr koriandra uz 25 L gatavās misas un sarīvētās mizas no 4 apelsīniem. Sākumā koriandrs nesitās cauri, bet tagad pēc pāris mēnešu stāvēšanas pagrabā priekš manis ir pārāk uzspiesta tā koriandra garša, man nepatīk, citi atkal slavē.
Vienīgais, kur tādu mantu varēju iedzert bij pirtī, tad viņš garšoja savādāk. Ja es taisītu vēlreiz tādu brīnumu, tad koriandru liktu uz mazāk.