pekains said:
Kviešu BIO:
+/-50litri alus:
2.5kg kviešu iesals
10kg Jāņa bio iesals
2kg Pilzene
50'C 30min, 60'C 30min, 70'C 45min (nesaprotu savu pierakstu) 78'C uz filtrēšanu
magnum 20gr 60min
hesbruker 20gr 20min
hesbruker 15gr + citra 5gr 5min
raugs wb-06
Ir doma uz šitā bāzes uztaisīt beļģinieku vitu
Man ir kaltētas apelsīnu mizas. Kā jums liekas cik daudz viņas jāpiešauj un cik koriandrs?

edgars said:
Ar koriandru prātīgi. Uz 50L sāc ar kādiem 15gr.

MartinsK said:
Uz 25L esmu licis 35g svaiga apelsīna mizu (plānu kārtiņu no ārējā oranžā apvalka) un 10g koriandra. To visu vārīšanas pēdējās 10min.

Bet vispār brīnos, kā Pekainim ar tik jokainu recepti sanāca tik labs kviešinieks ;)))

janis said:
Koriandru gan kviešiniekam var likt 1 gramu uz litru misas. Kvasam labāk nelikt par daudz ( Edgars sapratīs) , bet beļģu kviesim nevajag žēlot koriandru. Beļģu alusdarītavas liek pat vēl vairāk par gramu uz litru.Apelsīnu mizas arī , jo vairāk jo labāk. Tas beļģu kvieša raugs ir rtik izteiksmīgs ka nav nemaz tik viegli tās garšvielu nianses izstumt cauri.

zane said:
Es savam Beļģu Wit pieliku 20 gr koriandra uz 25 L gatavās misas un sarīvētās mizas no 4 apelsīniem. Sākumā koriandrs nesitās cauri, bet tagad pēc pāris mēnešu stāvēšanas pagrabā priekš manis ir pārāk uzspiesta tā koriandra garša, man nepatīk, citi atkal slavē.
Vienīgais, kur tādu mantu varēju iedzert bij pirtī, tad viņš garšoja savādāk. Ja es taisītu vēlreiz tādu brīnumu, tad koriandru liktu uz mazāk.

Jāni, es savam pirmajam kviešiniekam liku 18gr paciņu koriandra uz 25L misas un man likās par daudz.

Kā Gordons reiz komentēja: "you dont want beer taste like coriander, you want just small hint of coriander flawour"

Es lieku riktīgi daudz koriandru un ne vella nejūtu viņu alū. (par to ka Tu Edgar sapratīsi ko nozīmē par daudz koriandra bija domāts saistībā ar manu pēdējo kvasu).

Par pārdozēto koriandru kvasā es sapratu. Tas kvass bija skarbs padzēriens, bet viņā sautētas vistu pēdas sanāca lieliski!

Jān, cik tad uz cik litriem iespēri koriandru skarbajā kvasā?

kādus 30 gramus uz 8 litriem kvasa

Starp citu Aldara 'tradicionālie' ali (dūmaku, muižnieku, kviešu) kļūst nedaudz dzeramāki, ja pieliek kādu karoti koriandra novārījuma. Pārbaudīts.

Koriandrs uzlabo gremošanu, mazina piršanu, palielina sekrēciju un urīna izdalīšanos un samazina drudzi. Darbojas kā afrodiziaks. Ārstē bakas, pazemina holsterīna līmeni, mazina konjuktīvītu, menstruāciju sāpes, palīdz ādas slimību gadījumos. Palīdz bronhiālo saslimšanu laikā.

Tā saka internets. Kaut arī Jāņa kvass, iespējams, ir riebīgs, tas pavisam noteikti dziedina. Īsts gripas laika dzēriens.

Okei, iešu iedzert kādu krūzi sava brīnumlīdzekļa! Biju jau nodomājis arā liet.

^^ gandrīz tieši tas pats rakstīts uz piparmētru tējas paciņas ;)

Varbūt sāc ar tējkaroti? Un ja nepalīdz, tad nākamajā stundā palieni devu līdz būsi vesels

a month later

Ievārīju vitu uz plānotajiem 50 litriem liku 100gr apelsīnu mizas un 20gr koriadra. beigās sanāca kādi 40 litri, ļoti gaudz palika olbaltumvielās. Nekādas specgaršas arī nesagaršoju. Laiks parādīs. Nepatīk man berzt kastroļus, var būt tos apiņu sveķus uzreiz nosmelt no putām?

WIT_20120226.png

Write a Reply...