Ta ka tagad man ir lagera raugs no Edgara WY-2112, gribas uztaisit kaut ko garsigu. Pie ta ka rugsanas temperatura ir lidz 20 gradiem tas ir idealais variants iesacejiem. Velams protams receptes no Jana tirgota iesala un apiniem.
Meginajuma bruvejumi bus 5 litrigi.
Palidziet Ludzu ar garsigiem Lagera receptiem
90% Aizputes Gaišais, 10 % Aizputes Minhene un sauja melnais pa virsu. 30IBU no kuriem 20IBU 60min. vārīšana PerlT45, 10IBU 10 min Perl T45 .
Paldies! Izskatisu vel citus receptus, lai pec kadu laiku nejautat vel.
Aizmirsu pajautat kadi temperaturas rezimi?
raudzē pie 10 -12C, tuvāk rūgšanas beigām 15 -18C uz 2 dienām, tad atkal T uz leju līdz 0 -2C, lai nogulsnējas. Ja gadijumā nogatavināšana paredzēta pudelēs, tad sapudeļo un uz 7 dienām pie 14 - 18C un tad atkal prom uz 0-2C
Es gribeju uzzinat parcukurosanas rezimi. Jo man ir Edgara raugs WY 2112 un tur citi rezimi.
Ar leišu iesalu 66- 67C uz vienu stundu, pacel uz 72 un tecini nost. (zinu, zinu Edgar ka var arī necelt:))Lāgerim pārcukurošana neatšķiras no eila.
Ir kāds ticis kaut kādā tuvumā ar Valmiermuižas klonējumu T, izejvielas? Jautājums laikam galvenokārt KSPC
Tā kā nu laiks jau nu būtu atmest naivās cerības par industriālo alu klonēšanu :)) Reiz Aizputē man Matias teica, ka Valmiermuižas aliņam viņš taisa 5cas T pauzes.
Vācu receptēm visām ir 5-as T pauzes, skat - https://kupla.lv/topic/vacu-receptes
Meklē Vīnes lāgera recepti un līdzīgs būs.
Bet nu lai Kspc pastāsta, viņš bij to tipa VM raugu mēģinājis.
A ko ta viņi taisa ar nostādinājuma metodi? Ja tā tad kaut 10 pauzes, tas jau nu gan nav tas sarežģītākais. Lielražotāji tak taisa ar atvārījumiem izspiežot visu
Kur tu esi redzējis ka lielražotāji taisa ar atvārījumiem? Es vismaz Aldarī, Cēsīs, Tērvetē un Valmiermuižā neredzēju... Jeb arī ko tu saproti ar frāzi "taisa ar atvārījumiem"?
vai tad tā nav?
specialists72 said: Ir kāds ticis kaut kādā tuvumā ar Valmiermuižas klonējumu T, izejvielas? Jautājums laikam galvenokārt KSPC
Uztaisīju divus vai trīs brūvējumus ar valmiermuižas raugu, rezultāts nebija pārāk tuvs, bet baigi neiespringu, kaut kas jau uz to pusi bija...