• [deleted]

pašam nav RO (reversās osmozes) filtrs un veikalā destilēts ūdens varētu būt dārgs (vēl jaatrod kur tirgo), bet gribas ar kaut ko pašķaidīt savu cieto avota ūdeni, vārīt lai mīkstinātu nav opcija un skābi liet klāt arī pārāk negribas turklāt cietam ūdenim daudz jālej.
jautājums sekojoš, vai kāds Rīdzinieks vēlas pārdot savu RO ūdeni? teksim 1-2Ls par pieclitreni (dārgāk nav izdevīgi, tad jau savs RO jāpērk)? man varētu būt vajadzība pēc ~10L mēnesī, ja iepatīkas. pieclitrenes iedošu, man tuvāks ir Purvciema un Pļavnieku rajoni.
gribas vismaz pamēģināt cik tā šķaidīšana efektīva.

Destilētu ūdeni arī Drogās tirgo un pieņemu ka visādos Depo un Krautās arī, bet par minīti dārgāks, tas gan.

• [deleted]

vēl tikai vajag dzeramo ne tehnisko! Depo jā, tur priekš akumulatoriem noteikti atradīsies. Pēcpusdienā aptiekā paskatīšos, bet tur varētu būt atronomiska cena un mazs tilpums :(

Esmu Purvciemā, gandrīz pie Dominas un ir man RO iekārta. 10L "uz sitiena" gan ieliet nevarēšu, man ir mazs tas uzkrājošais balons, bet ja no rīta atved pudeles, tad vakarā varu atdot pilnas. Varu mēģināt palīdzēt.

Drīkst jautāt, kam Tev tas? Man atbrauca no Vendor (kafijas aparātu izplatītāji) un pamērīja tieši cietību. Esot paciets, ieteica likt speciālu filtru. Es kafijas aparātam pagaidām iztieku ar RO ūdeni, ko savedu no laukiem. Bet alum nekad neko ar ūdeni nedaru.

Ja Tu dzīvotu lauku apvidū, varētu ņemt lietus ūdeni vai sniegu - abi principā ir destilēts ūdens ar minimāliem piemaisījumiem (ja nedzīvo pilsētā vai blakus kādai rūpnīcai). Es no lietus ūdens esmu taisījis pilzeniekus.

Vēl labi noder kandžas aparāts - izdzen cauri krāna ūdeni un būs Tev super mīksts /destilēts ūdens.

• [deleted]

es dzīvoju purvciemā, bet ūdeni alum vedu no lauku akas, kas nāk no dolomīta slāņiem! gribu pamēģināt uzmashot ar pareizu ph un izskalot ar pareizu, interesē cik liels eforts dabūt pareizu ph mash un sparge ūdenim un kā mainīsies garša alum.

Ja nov slinkums braukt līdz Līčiem, varu parādīt avotu, kur gandrīz viss pa nullēm :) nebūs ar šķaidīšanu jāčakarējas.

kspc said: Ja nov slinkums braukt līdz Līčiem, varu parādīt avotu, kur gandrīz viss pa nullēm :) nebūs ar šķaidīšanu jāčakarējas.

kur Līčos tāds avots ir? Ja runa par tiem Līčiem,kas Ropažu virzienā ...

Jā, pie tiem pašiem Līčiem.

Vai kāds, kam ir RO iekārta, var pateikt, kāda ir proporcija starp attīrīto ūdeni un to, kuru aizlaiž kanalizācijā (nu vai izmanto kādiem citiem mērķiem)?

• [deleted]

meklējot avotus atradu šitādu karti, ja nu kādam ir blakus... http://www.ancientsites.eu/lv/objects/spring

bet vecajās krievu kartēs neko neatradu - laikam neatzīmē http://loadmap.net/ru/m32717

valdis said: Vai kāds, kam ir RO iekārta, var pateikt, kāda ir proporcija starp attīrīto ūdeni un to, kuru aizlaiž kanalizācijā (nu vai izmanto kādiem citiem mērķiem)?

Ja pareizi sapratu attiecība ir ļoti liela - man kāreiz sestdien laukos pacināja ar 20 L kannu pēc RO + apstrādātu ar minerāļiem pēc RO. Cik sapratu viņš dēļ tiem 20 L ap 4 m³ kanalizācijā palaida. Es gan nevaru apgalvot, ka tā ir 100% patiesība.

cesnieks said: Ja pareizi sapratu attiecība ir ļoti liela - man kāreiz sestdien laukos pacināja ar 20 L kannu pēc RO + apstrādātu ar minerāļiem pēc RO. Cik sapratu viņš dēļ tiem 20 L ap 4 m³ kanalizācijā palaida. Es gan nevaru apgalvot, ka tā ir 100% patiesība.

Es teiktu, ka tur ir precīzi 0% patiesība. Veikalos (kad meklēju savu iekārtu) stāstīja par attiecību no 1 līdz 1. Reāli "uz aci" es teiktu, ka ir kaut kas ap 1 vai 1, mērījis gan neesmu. Lielākais ūdens patērētājs ir membrānas skalošanas process, kuru it kā varot arī atslēgt. Katrā ziņā nekādu starpību uz ūdens skaitītājiem neesmu novērojis.

nu es teikšu tā, ka pēc maniem novērojumiem ir ap 1. Lai pietecinātu 100 litrus , man vajag visu dienu:)

aha, paldies. nu tas jau arī atkarīgs, vai tikai priekš zupas vārīšanas un dzeršanas izmanto, vai lai uzvārītu 100l alus tad 4x vairāk vēl jaizlaiž kamalizācijā. Un tas patērīņš, pēc kura jāmaina priekšfiltri un membrānas - esmu dzirdējis par 2000 l? - to skaita no tīrā, jeb pirms filtra ūdens patērīņa?

Nu man rakstīts uz korpusa ka filtri jāmaina pēc 3000 litriem. Domāju ka tas domāts no tīrā, jo kāda būtu jēga rakstīt apjomu kuru nav iespējams noteikt.

nu apjomu var noteikt, ieliekot pirms tā filtra skaitītāju :) Bet piekrītu, ka loģiskāk būtu skaitīt tīro ūdeni.

dual flow meter http://www.ebay.com/itm/DUAL-INLINE-TDS-MONITOR-Reverse-Osmosis-ro-METER-HM-Digital-DM-1-Warranty-track-/261165667650?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cceafd542

man džekiņš no kā pirku RO arī teica ka teorētiski filtrus jāmaina pēc 2kL (lai nesačakarētu membrānu, jo tā 2x dārgāka pa visiem filtriem kopā) bet pašu membrānu laikam pēc 3 vai cik tur filtru maiņām BET reāli var lietot sistēmu tik ilgi kamēr visa viņa aizdiršās ciet un tikai tad nomainīt pilnīgi visu (filtrus+membrānu). gala cipars sanāk pat mazāks pēdējā variantā.