pēdējā alus pasākumā iegaršojās MārtiņaK brūvējums Biere de Garde stilā. Varbūt vari padalīties ar iesala un apiņu proporcijām?
Cik es te paskatījos varētu būt kaut kas uz šo pusi - 60% gaišais, 30% minhenes, 5%karamele + 5% daži te liek arī cukuru (cane sugar syrup) vai arī bez tā varbūt iztikšu. IBU ~25 ?
Iejaukšana 60min @64, mashout 15min @75

Drīzāk 80% gaišais, 15% kviešu 5% karamele. Ja tu liktu tos 30% Minheni tad gan varbūt prasītos tas cukurs. Pārcukurošanā es varbūt izmantotu Acid rest pie 40C uz kādām 20 min. Apiņi vācu IBU 22-25. Sākuma blīvums 1040 -50. Tas tomēr taradicionāli ir viegls vasaras alus.Augsta raudzēšanas T, kādi 22 - 25C

Biere de Garde nav viegls, pēc stila 6-8,5%. Gaišs un plāns blīvumā gan. Es taisīju 75% Pilzenes, 20% Minhenes, 5% Kviešu iesals. Apiņi bija Tradition, Perle un Fuggles. IBU 22. Pārcukurošana gan stipri atkarīga no pielietojamā rauga. Es cukuroju 60min@65 un 10min@72, bet tā kā lietotais Franch Saison raugs ir ļoti aktīvs, tad varētu misu taisīt raugam nedaudz grūtāk sagraužamu.

Un kāda jēga no Fugles tajā pasākumā? Un vispār kāda jēga no 3 veidu apiņiem. Te jau visu nosaka raugs.Biere de garde ir tas pats Saisons un pēc manas saprasšanas , tad tas ir franču/ beļģu lauku padzēriens karstai vasaras dienai un vairāk par 5 abv neprasās. tas ka mūsdienu craft trends visu mēģina forsēt uz Double, imperial utt , tas jau skaidrs

Vot dīvaini. Internetā atrodamie apraksti vēsta tieši tā, kā tu saki, bet cik man ir nācies pirkt komerciālos izstrādājumus, tad stiprāki par 5%alko nav trāpijušies. Divi varianti - vainu netā pieejamie apraksti iespaidoti no patreiz modernā CRAFT trenda, kad viss ir double un imperial, vai arī man ir trāpijušies vislaik lielražotāju modificētie, masām domātie čurūdeņi.(Alfiju un Ralfiju es šeit nedomāju, tas jau ir Hardcore variants)

Cik esmu Francijā, Biere de Garde dzimtenē, viņus pircis, gandrīz visi ir bijuši tādi pastipri, pavisam noteikti smagākā gala. Tu mazliet nejauc ar Saison?

Jā , es jaucu ar saisonu, jo esmu iedomājies ka tas ir viens un tas pats. Atceries ka pie mums skajā bija Biere de Garde mazās pudelītēs? Aizmirsu nosaukumu (refret?). Tas bija vājais,tad vēl nācies dzert kautkadu dāņu craft, arī uz 5.5%.

Vispār jau 6% - Reflets de France Bière de Garde du Nord

http://labsalus.lv/reflets-de-france-alus/ http://www.ratebeer.com/beer/duyck-reflets-de-france-biere-de-garde-du-nord/6079/13665/

Grādīgākajam Biere de Garde, ko esmu dzēris, bija 11%. Šveices franču daļas brūvējums.

skaidrs! esmu ticis iepriekš maldināts par Biere de garde.

3 months later

Reflets de France Bière de Garde du Nord var dabūt tajā jaunajā Orange cash and carry. 3.65 LVL.

Tas Orange SKY'am jau tāds kā SuperNeto Rimī'tim ! Es Orangē Altenmunster pērku... par 0,74 Ls var tikt pie atsvaidzinoša lāgerīša un smukas pudeles ar "swing top" korķi! :)

Write a Reply...