Sveiciens!

Eksperimenteejot ar veikalu piedaavaajumu uzduuros taadam Newcastle brown ale. Iepatikaas tik ljoti, ka tagad gribaas pasham taadu uzvaariit. Tauta labi atsaucaas par sho recepti - http://www.homebrewtalk.com/f67/aberdeen-brown-ale-newcastle-clone-ag-36912/. Varbuut kaads var paliidzeet to adapteet Jaanja/Ausmas veikala izejvielaam? Varbuut kaads jau ir vaariijis kaut ko liidziigu un var padaliities ar recepti?

Nu atkārtot kaut ko industriāli ir praktiski neiespējami. Bet vari pamēģināt uz 25L 4kg pilzenes, 0.4kg 230EBC karameli un 0.1kg dedzināto iesalu. Par raugu gan grūti teikt, jo nezinu kā tas alus garšo. Par cik viņš diezgan dziļi norūdzis tai receptē, moš var pamēģināt pārcukurot 60min@67C, jo grādi maz un ķermenīti vajag un US-05 raugu.

To PRISMā tirgo - 0.33l pie lata laikam maksā. Man nekas dižs nelikās. Sevišķi, ja ņem vērā tādu komplicētu recepti.

Nav ne vainas, garšīgs ikdienas alus. Nu varbūt nedaudz ir nekāds

Nu paga, vai tad visiem aliem ir jābūt apiņu bumbām? Man liekas, ka brūnais eils ir tāds lielos daudzumos labi dzerams dzēriens. Kad Anglijā dzīvoju, šo krogā diezgan bieži izvēlējos. Nu ok, es dzīvoju Ņūkāslā un šis arī bija visos krogos :). Bet tik un tā, man ir labas atmiņas, iespējams, LV nopērkamais vars nav pārāk svaigs.

Aptuveni taada arii bija taa doma - ljoti viegli lietojams dzeeriens ljoti smukaa kraasaa. Iepatikaas galvenokaart kraasas deelj. Kaut ko Edgara ieteiktajaa virzienaa meegjinaashu savaariit, tad jau redzees kas sanaaks.

Es brūnajam eilam neņemtu dedzināto iesalu, tur dedzināta garša nav vajadzīga īsti. Bet vairāk dažādus karameles iesalus, to pašu 230 EBC kādus 20% no kopējā daudzuma.

iemetu beersmith, 230EBC karamele 20% būs bišķi par šerpu, kādus 15% var likt

Ar karameli varbūt viņš tāds trekns sanāks. Man ir tāda sajūta ka te drīzāk prasās tikai pilsneriesals un brūnais iesals, kura man nav. Un ja nav brūnā tad jāmēģina izlīdzēties ar nelielu daudzumu melnā. Nez kādēļ , bet mana sajūta ir ka viegli dzeramam alum arī 15% caramele būs par šerpu. Es ieteiktu 5% karameli un 3% melno. Vispār jau pie Brēvinga ir dzerts tāds brown ale, ka viens otrs porteris melnumā atpaliek. Tas Newcastle jau ir baigi baigi vieglā versija par brown ale.

Jāni, es domāju, ka 3,5-4% aliņam nebūs par šerpu, ja būtu virs 5% tad gan.

Write a Reply...