Alusvedēj, kādēļ musini pirkt cilvēku 50 litru balonu, kuru no nākamā gada varēs nodot metāllūžņos? Taču zini, ka no 2013. gada 1. janvāra var lietot tikai tos 50litrīgos, kuriem veikta atbilstības pārvērtēšana. Tādēļ arī paliek lētāki, kaut kur lasīju, ka to sagaidāmā cena kā lūznim varētu ap 3 Ls būt.

http://www.lvportals.lv/skaidrojumi.php?id=237210

Attiecībā uz to 5 litru balonu, man tāds ir un es vairs neņemtu. It kā viegli nēsāt, bet ātri iziet un bieži jāmaina.

Tie 50l baloni būs apmaināmi arī nākamgad. Bet ir cits "bet" - viņus var lietot tad, ja paša dzīvība nav īpaši vērta. Tas pats attiecas arī uz to padomju 5litrīgo.

mans viedoklis: tā balonu nemainīšana un pieņemšana lūžņos ira viens kārtējais bullšits kā gāzinieki grib kārtējo reizi uz lētticīgo letiņu rēķina piesist sev kabatas!

viņi tagad izbaūnē ka krievu baloni ira tipa nedroši un neatbilst tur kaut kādiem standartiem un laipni piedāvā nopirkt visiem viņu jaunos un labulabos balonus pa pargu naudu 1) uzvārās uz jauno balonu pārdošanas pēc tam vēl kā baigo pretimnākšanu izreklamē balonu uzpirkšanu pa 3 ls 2) pārdod ts pašus krievu balonus krieviem par balona nevis lūžņu cenu un atkal uzvārās

nu i nafig man tas cirks vajadzīgs? 100 punkti būs vēl dafiga kantoru kas mainīs dabūs kaut kādu sertifikātu un mainīs tos balonus pret pilniem.

ja reiz vecie krievu baloni ira tādi nedroši un AGA pilda gāzi tikai jaunajos eirovītnes balonos, tad kāpēc GasSchema joprojām laipni pieņem apmaiņai vecos krieviniekus?

ja es pareizi sapratu tad taa vinju nedroshiiba ir saistiita ar to ka ap ventiili nav papildus droshiibas apvalks (tas metaala rokturis kas ir jaunajiem). teoreetiski apgaazhoties vai veel kaut kaa var noluuzt ventiilis. palabojat mani ja stipri kljuudos

Nav tikai teorētiski. Sievasmātes laukos pāris gadu jau divi 50l baloni piedzīvoti, kuri gar ventili laiž gāzi.

šitais sviests ir no tās pašas sērijas kad azbesta šīferis ar ko bija noklāti visi jumti padomju savienībā pēkšņi tiek atzīts par kaitīgu un vizināties ar veļļuku bez ķiveres ira dzīvībai bīstami un ņemt jaundzimušu bērnu no slimnīcas vispār ir aizliegts kamēr tev mašīnā nav iemontēts piemērots bērnu sēdeklīits.

ja apkārt tik daudz briesmu - nesaprotu kā es izdzīvoju cauri visām šitām šausmām.

Nu redzi, alusvedēj, laikam nezināji, ka PSRS statistiku par dažādiem nelaimes gadījumiem nepublicēja un nerādīja pa TV. Pat nāve no gripas un infekcijas slimībām bija cenzoru grāmatās. Pietiekoši daudzi pilsoņi, piemēram, ir palaiduši garām to, ka LPSR pie salīdzinoši neliela auto skaita un neliela avāriju skaita bija 3 reizes vairāk bojā gājušo gadā, nekā mūsdienās. Līdz ar to arī rodas mazliet aplami priekšstati par to, cik droši viss kādreiz bija.

Ja es pats nebūtu redzējis sarkanos balonus ar izpuvušiem dibeniem pa kuriem izdalās propāns, man varētu iestāstīt, ka tas ir ES bullšits. Otrkārt visi gaisā uzgājušie baloni nez kādēļ ir tieši 50l sarkanie? Treškārt - sarkanajos par 18.- ir propāna butāna maisījums un tie baloni netiek tīrīti kā rezultātā izdeg labi ja puse balona. Starp citu - azbests ir viena no, ja ne pati bīstamākā celtniecības materiālu sastāvdaļa, kuru civilizētā pasaule neizmanto jau gadu desmitiem.

neskatoties uz to mans personīgais subjektīvais viedoklis joprojām ir tāds ka tā jezga ar gāzes balonu mainīšanu uz jaunākiem un veco nodošana gāziniekiem par lūžņu cenu ira kārtējais biznesa plāns kā iedzīvoties uz cilvēku rēķina un personīgi es tajā piedalīties netaisos.

ak jā - un man uz šķūnīša joprojām ir azbesta šīfera loksnes.

par azbesta shiiferi, ja nekljuudos, tad kaitiiga jau bij tikai razhoshana, nevis tas ka vinji jau atrodas uz jumta. un aizliedza jaunus likt, nevis lika vecos noraut. vispaar jau ja tu buutu dziivojis veel dazhsimt gadu atpakalj, tavas iespeejas nomirt no vis kaut kaa buutu veel daudz lielaakas, bet neko, dazhi izdziivoja un vairojaas. a tie kas neizdziivoja tajaa pashaa berniibaa kuraa tu, tie tagad forumaa neraksta un vispaar klusee. itkaa jau par daudz arii nevar paruupeeties par citiem, vajag arii nelielu dabiigo izlasi un darvina balvu kandidaatus. baigais offtopics, galvenais ka neviens nekad neaizvietos pasha galvu savas personigaas droshiibas nodroshinaashanai.

ja tuvāk atpakaļ pie tēmas, tad šķiet ka šeit forumā cilvēki tieši no alus vārīšanas pieredzes nerekomendēja lietot mazos gāzes balonus, jo gāzes patēriņš sanāk paliels un tiem mazajiem baloniem ventīļi sasalst.

a regulāri sasaldēts ventīlis izšaus daudz ātrāk nekā nesasaldēts ventīlis lielajā krievu balonā.

atradu to postu šķiet tur pie reizes ir arī atbilde uz exciter jautājumu

Exciter said: Kungi, cik apmēram vārījumiem pietiek 10 litrīgais gāzes balons? ...

https://kupla.lv/topic/gazes-deglis-1

valdis said: Tieši tā. Un balons smuki apsarmo no ārpuses kad tāds riktīgs patēriņš tādam deglim maksimālais bija kautkur ~500g/h. Tā ka ar pilnu balonu var uz max kurināt gandrīz 50 h.

Taisnība ir abām pusēm - varēja ieviest gāzes baloniem tehnisko apskati uzpildes vietās kā auto mašīnām reizi pāris gados. Jo mēdz būt smagi gadījumi. Bet mēs jau ejam vieglāko ceļu:

"Nav "Eiropas prasību", kas aizliegtu Latvijā lietot sarkanos 50 litru gāzes balonus, vienalga, vai tie ražoti pirms gada vai 40. 2010.gada jūlijā spēkā stājās jaunā ES direktīva par pārvietojamām spiediena iekārtām, taču tā nosaka drošības prasības tikai jauniem baloniem vai tādiem, ko vēlas vest lietošanai citā ES valstī. To, kādus balonus var pildīt un lietot Latvijā, nosaka vienīgi Latvijas valdības noteikumi. Tie paredz sarkanos 50 litru balonus atļaut līdz 2013.gada 1.janvārim, taču šis termiņš nekādi nav saistīts vai pamatojams ar ES prasībām."

vai ta tos balonus arī ik pa laikam nepārbauda ar lielāku spiedienu, nekā parasti - tāpat kā ūdensvada caurules u.c.?

2 months later

Sakiet kur iepirkt gāzes balonus, bet tādus kurus varēs arī pēc 01. janvāra lietot. Vakar ienācās deglis... sūdīgas komunikācijas rezultātā pat divi!

Visus varēs lietot un apmainīt pēc 1. janvāra. Nezinu par citiem kantoriem, bet AGAi uz pārdošanu ir 5 un 10kg baloni ar uzspraužamajiem reduktoriem. Precīzi vairs neatceros, bet attiecīgi kautkur virs 40 un virs 60 latiem par pilnu balonu. Reduktors ap 10.-. No rokām vari nopirkt vecos sarkanos. Domāju vairāk par 10.- nemaksā. Bet sarkanajos diez vai dabūsi tīru propānu, tā kā salā laukā nedegs.

Degs, degs ari salaa. Jau nez cik gadus ir dedzis.

Linards said: Sakiet kur iepirkt gāzes balonus, bet tādus kurus varēs arī pēc 01. janvāra lietot. Vakar ienācās deglis... sūdīgas komunikācijas rezultātā pat divi!

Kāpēc ne zaļos Latvijas propāna gāzes balonus: http://www.lpg.lv/lv/gazes-baloni/gazes-balonu-specifikacija/ Kādreiz maksāja kautkādus 30 latus, tā cena laikam bija ar gāzi. Es pats kādreiz nopirku tukšu zaļo balonu esesā par puscenu. Tikko propāna gāzes linkā izlasīju, ka viņiem ir it kā arī tīrs propāns, nez kurā vietā tādu var dabūt? Ā, re kur it kā jābūt: http://www.lpg.lv/lv/gazes-baloni/gazes-balonu-iegades-vietas/

4 months later

nav ko satraukties par tiem gāzes baloniem. Pašam auto ar gāzi darbināms. Reiz gaidīju uz vienu personu, kas Lukoilā pildīja auto gāzi parastajā lielajā balonā, kurus taisās izņemt no apgrozības izmantojot uzpildes pārejas uzgali. Auto gāze ir tas pats propāna un butāna maisījums, kuram nedaudz mainās proporcija atkarībā no gadalaika. Kad agrāk LPG uzpildes stacijās veči vēl pildīja, tad stāstīja, ka auto gāze esot vairāk attīrīta nekā parastā plītī vai autogēnā uzmantojamā (mazāk sēra piemaisījumu), kas nāk balonos. Es darītu tā: ņemtu kamēr vēl ir apgrozībā lielie baloni un atrastu maiņas punktā svaigāku eksemplāru pret ko apmainītu tukšo, nopirktu pāreju un pildītu auto LPG stacijās.

Kur ekonomija? 0.45x50litri=22.50Ls. Manuprāt pat tīrs propāns no LPG nebūs tik dārgs.