Agnis
Droši vien katra mājbrūvētāja dzīvē pienāk brīdis, kad gribas padarboties ar CO2 un kegiem, tāpēc sakarā ar to, ka
beidzot esmu ticis pie kārotā 13,5L pārtikas co2 balona varu padalīties ar info, kā man gāja un ko uzzināju.
Interesēja tieši šāds tilpums, jo gribas pamēģināt alu gāzēt kegos lai neveidojas tik daudz nesēdumi, kā no cukura.
Pilnai laimei gan vajadzētu vēl vienu mazo 2kg balonu, ko izmantot tikai izliešanai.
Sākumā izmisīgi meklēju iespēju nopirkt lietotu pārtikas co2 balonu ss.com, taču tur mēneša laikā neviens tāds neparādījās vai arī mani kāds apsteidza.
Metināšanai domātie co2 baloni ss.com ir pieejami gan jauni, gan lietoti. Cenas man interesējošajam izmēram grozās starp 70 - 90 eur. Noskaidroju, ka reduktora pieslēguma vītnes gan pārtikas, gan metināšanas baloniem ir 21.8mm, tāpēc griezos pie HAG Krustabaznīcas ielā ar jautājumu vai viņi varētu iztīrīt metināšanas balonu un piepildīt ar svaigu pārtikas co2, taču uz šādu avantūru šie nekā nebija pierunājami. Iespējams, ja brauktu un runātu uz vietas varētu sarunāt, jo telefona sarunas tiek ierakstītas. Šie man piedāvāja iegādāties jaunu 13.5L balonu par 170 eur, taču šāds piedāvājums mani galīgi neuzrunāja.
Nepadevos un turpināju kontaktēties ar dažādiem gāzes kantoriem, lai pierunātu pārdot man par sakarīgām naudiņām pārtikas co2 balonu, bet bez rezultātiem līdz nonācu pie Elme Messer. Tad nu lūk šie man piedāvāja pat vairākus variantus: a) dienas noma 17centi dienā; b) 37 eur gadā; c) 90 eur ķīlas nauda, lieto un pildi kad gribi, bet balons paliek Elme Messer īpašumā, taču iemaksāto ķīlas naudu jebkurā brīdī var dabūt atpakaļ apmaiņā pret balonu. Līgums un derīguma termiņš uz pieciem gadiem, bet var pagarināt pēc nepieciešamības. Tā kā jau biju rēķinājies ar 70 - 90 eur lielu balona iepirkumu, tad izvēlējos C variantu.
Principā secinājums tāds, ka vispār nav nekādas jēgas iegādāties ne jaunu, ne arī lietotu balonu savā īpašumā, jo:
- lietots tirgū (ja izdodas sameklēt) maksā tikpat (vai biki mazāk) un jauns dārgāk.
- nav jāčakarējas ar sertifikāta atjaunošanu, kas baloniem tiek dots uz 10 gadiem.
- ja rodas kāds defekts tad var aizvest apmainīt
- ja kādreiz apnīk visa šī balonu padarīšana, tad nav jāmeklē pircējs, tikai jāaizved balons un jāsavāc 90 eur :-)