kā jaunais laikam riskēju norauties par nelasīšanu, bet neizdevās atrast.
vārdu sakot gribu pamēģināt uztaisīt kautko tuvu beļģu blondajiem.
šo un to jau netā var sasēņot, bet neko vairāk par raugu un apiņiem negribas sūtīt no tālām zemēm.
tapēc vaicāju pēc vietējās pieredzes, visdrīzāk ka pieredzējušie aldari jau ir mēģinājuši...
Belgian Pale Ale
Parasts gaišais eils, tikai ar vācu apiņiem un beļģu raugu. Var kviešus ap 10% pielikt. Raugs s33 arī varētu būt okei. Augsta raudzēšanas T ir svarīgi.
Varbūt pat labāk T-58 raugu, ja grib beļģu stilu dabūt. S-33 tāds drusku neitrālāks salīdzinot ar T-58.
Vispār jau stils tāds dīvains - Belgian Pale Ale. Es taka vairāk biju pieradis pie Blond. Flāmu valodā jau tāds Belgian Pale Ale neko nenozīmē:)))Šitas visdrīzāk būs kāds amerikāņu variants par Beļģu Blond.
Uz grādiem 9 ?
Es nez kapeec belgian pale ale uzrakstīju, laikam tapēc ka pindosu saitos tā apsaukāts. Nu jā bij domāts blonde 6-7%, standarta alus gandrīz katrai beļģu darītavai. Bet gribētos kādu precīzāku recepti, es jau galīgs iesācējs...
pamekleeju beersmith piejamaas recepets, pie add-oniem, ir tur piemeeram zem beljgju aliem "Lefse Blond AGK" Saaz un hallertauer Herscbrucker apinji un kkaads Belgian Abbey II raugs tiek lietots. pilzenes iesals un mazliet karamelju iesals
beļģu alus īpašo garšu dod īpašais beļģu raugs. liec kādus apiņus gribi, bez beļģu rauga sanāks vienkāršs gaišais eils.
Jāpiekrīt alusvedējam. No mums pieejamajiem, manuprāt, T-58 ir vistuvāk Beļģiem.
vai arī jāzog raugs no kādas veikalā pirktās pudeles...
alusvedejs said: vai arī jāzog raugs no kādas veikalā pirktās pudeles...
Ne visās duļķainajās pudelēs ir dzīvs raugs... atsevišķi industriālie "nefiltrētā" ražotāji filtrētam alum piedozē noteiktu daudzumu jau nobeigta rauga.
Tā jau tik Aldaris dara. Man šķiet, ka beļģiem nav problēmu arī dzīvu raugu piešaut.
ak tad redz kā tas nefiltrētais arī top...
Nujā. Viņu nefiltrē, bet pasterizē.
un ja sagadījies pārāk dzidrs, tad piešauj ''duļķotāju'' klāt ;)
pagaidām vienīgā vieta kur atradu to raugu ir ebajā. http://www.ebay.com/itm/Wyeast-Liquid-Yeast-Belgian-Abbey-II-1762-4-25oz-125mL-/150770577122?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item231aa06ee2 pa šitādu naudu jāaudzē pašam...
6 USD ir lēti. Bet vispār uz LV par pasūtīt, lai 5Ls par paku beigās sanāk.
vai arī tad jāprasa lai sūtītājs norāda ka tā ir dāvana un satura vērtība ir mazāka par 10 latiem.
atis said: 6 USD ir lēti. Bet vispār uz LV par pasūtīt, lai 5Ls par paku beigās sanāk.
$6 ir lēti, tikai diemžēl jāmaksā $26 :(
paskaties topiku "pērkam kopā", tur pie maltmillera visādi beļģu brīnumi no white labs dabūjami. un pie tam viņš solās sūtīt aukstummaisā, ja palūdz.