STLV said:
Tvaika ģeneratoram tev vajadzēs RO ūdeni! neiesaku, jo izmetīsi tāpat, kad aizaugs. un efekts tvaikam bez spiediena nav pietiekams.
H2O2 nav jāpērk ne konc., ne atšķaidīts aptiekā. tas tiešām būs padārgi, un koncentrētais arī bīstami.
izlasi šodienas sarunu citā topikā par peroksietiķskābi saturošiem šķīdumiem. Lielie lieto tieši tādus. pērc 2 vai 5 L vai 20 L, kad ir iespējams sadalīt uz vairākiem.
janis said:
Nu par to tvaika ģeneratoru Tu kaut ko pārgudru tagad sarunāji! Es esmu sev uztaisijis un lietoju bez jebkādām problēmām un RO ūdeni iekšā neleju. Kas tad tur var aizaugt? Parasts ņeržas bundulis uz gāzes plīts! Aprīkots ar termometru, parspiediena drošibas vārstu un spiediena manometru. Der arī jebkurš ātrvārāmais katliņš.
STLV said:
Nu esmu redzējis tikai tādus mazus tvaika ģeneratorus, kam regulāri aizkaļķojas iekša no krāna ūdens kaļķa/dzelzs. Bija viens klients kam regulāri nācās tādus 2 tīrīt. Tāpat jebkuram biroja kafijas automātam ar fosforskābi regulāri jātīra iekšas dēļ tā paša iemesla. Ūdeni tvaicējot taču kaļķis paliek.
No mikrobioloģijas viedokļa autoklavēšana ir faktiski tas pats, kas tvaika ģenerators. un autoklavēšanai parasti liek 121C vai 134C uz 20-30 min. Tas lai būtu garantija, ka VISI mikrobi un pelējumu sporas atdod galus.
Rūpnieciskajos SIP arī tvaiks iedarbojas zem spiediena.
Pieļauju, ka tavā izpildījumā ar pārspiediena vārstu arī kaut kas darbojas, bet šķidrā dezinfekcija man izklausās uzticamāka.
Jāni - vai tiešām tev pēc tvaicēšanas nu neviens vārījums nav aizgājis pa pieskari?
janis said:
Pa piesakari jau daudz kas ir aisgājis, bet nekad jau nezin precīzu iemeslu. Katrā ziņā , kad es ar tvaiku izpūšu kegu, tad ja gadijumā gadās netīšām pieskārties kega virsmai, čūla garantēta. Metāls nav ūdens un spēj noturēt arī 140C :))
Un tā arī nesapratu, kas var aizkaļķoties ātrvāramajam katliņam?
STLV said:
Jāni - paskatījos biku vairāk tavas iekārtu bildes.
tev jau izmēri ļoti nopietni dēļ hobija un viss ņeržā faktiski. Respect!
tad arī visas caurulītes tev noteikti nav zem 1 cm diametrā un tev tas kaļķis būs ilgi jāgaida.
A kas aizkaļķojas - uz gludekļiem piemēram tas labi redzams, kam ir tiešām ciets ūdens. tās atveres kur tvaiks nāk ārā - tās aug ciet ka maz neliekas.
un man saskare bija ar tādiem maziem tvaika ģenerātoriem, bet intensīvi lietotiem. smalkās metāla trubiņas auga ciet.
Vents (Kastrolis) uzsākot savus brūvēšanas eksperimentus pagaidām vēl diez vai ņeržā investēs, tāpēc plastmasu ar 140 tvaicēt nevajag :)
tur būs vieglāk ar ķimiju.