Būtu pateicīgs, ja kāds ieteiktu (nevis Googlē, bet ar savu pieredzi) alus bodi, Briseles augšpusē, ārpus pilsētas un/vai Ķelnē, tās apkaimē. Nevis krogu, bet kur var nopirkt pudelēs.
alus veikali Briseles/Ķelnes apkārtnē
bišku cits ieteikums - ~30km no Briseles, Leuven pilsētā ir Stella Artois brūvētava. Var pieteikties ekskursijā, izrāda visu procesu, ir degustācijas. Pats biju pirms 2 gadiem garām braucot, toreiz gan vēl pats nebrūvēju un interese nebija tik liela par to visu, bet bija interesanti.
Es,jau papētīju, bet nav laika, būšu Beļģijā tikai caurbraucot, tāpēc interesē bodes.
Vācijā taču ir n-tie Gaetrenkemarkti (dzērienu veikali), turklāt pie dārgāku galu lielveikaliem, piemēram, ReWE, Kaisers, Real būs ļoti laba alus izvēle.
Otrs variants ir meklēt ratebeer.com, tur labiem veikaliem ir daudz atsauksmju. Bet Vācijā dārgā gala alus veikali nav izplatīta parādība, jo laba izvēle ir jau parastajos dzērienu veikalos.
Pašā Briseles centrā... bet labs gan tas veikals. Geuzes vien var veselu groziņu savākt katru savādāku. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=253044154782284&set=a.253031864783513.63422.100002301030794&type=3&theater
"Geuzes vien var veselu groziņu savākt katru savādāku."
Tās man arī pamatā interesē :)
Bier Tempelis gan padārgs.
Nezināju, ka Latvijā tik daudz skābuļu cienītāju, tas priecē. Vēl pasakiet, ka brauksiet uz spontānās fermentācijas vīkendu 26/27.maijā.
Lambiskos alus pamēģināju un sāku cienīt apmeklējot Ata blogus un mājas lapas, paldies tev par to.
Ja lieto tālruni uz Android bāzes, ieskaties bezmaksas aplikācijā "Brew World" kura atkarībā no tavas atrašānās vietas, ko nosaka ar GPS palīdzību, vai ievada manuāli, atrod tuvākās alus darītavas, alus restorānus un alus bārus! Diemžēl tuvākā lietotāju norādītā alus darītava no manas dzīvesvietas atrodas 896 jūdzes tālu :)
iezīmē tajā programmā savu virtuvi kā mini alus darītavu un tuvākā darītava būs tev pavisam tuvu!
Linards said: Ja lieto tālruni uz Android bāzes, ieskaties bezmaksas aplikācijā "Brew World" kura atkarībā no tavas atrašānās vietas, ko nosaka ar GPS palīdzību, vai ievada manuāli, atrod tuvākās alus darītavas, alus restorānus un alus bārus! Diemžēl tuvākā lietotāju norādītā alus darītava no manas dzīvesvietas atrodas 896 jūdzes tālu :)
Tad jau sanāk ka Latvija nav ievadīta vispār
Nav gan!
Ķelnes iedzimtais un Kolsch fanāts nevarēja man izcelt kādu konkrētu tirdzniecības vietu pudeļota alus iepirkšanai... visos normālos veikalos esot Ok pēc viņa vārdiem. Bet Kolsch esot jādzer no 0,2 L kausiņiem bez pudeļošanas.
STLV said: Ķelnes iedzimtais un Kolsch fanāts nevarēja man izcelt kādu konkrētu tirdzniecības vietu pudeļota alus iepirkšanai... visos normālos veikalos esot Ok pēc viņa vārdiem.
Jā, ar Vāciju ir tā problēma, ka labs alus visos veikalos nopērkams, ka nekādus specializētos pat neprasās. Turklāt par ļoti samērīgām cenām.
atis said: Jā, ar Vāciju ir tā problēma, ka labs alus visos veikalos nopērkams, ka nekādus specializētos pat neprasās. Turklāt par ļoti samērīgām cenām.
probleema?
Jā. Jo Tu stāvi veikalā un domā - varētu jau paņemt, bet tas tak nav normāli, ka lielveikalā labus alus pārdod. Un tad nopērc, bet paliek sirdī šaubu ēna vai nav kaut kur veikals, kur patiešām labu alu pārdod.
atis said: Jā. Jo Tu stāvi veikalā un domā - varētu jau paņemt, bet tas tak nav normāli, ka lielveikalā labus alus pārdod. Un tad nopērc, bet paliek sirdī šaubu ēna vai nav kaut kur veikals, kur patiešām labu alu pārdod.
man bi tavas probleemas....
Par Briseli – Cantillon ražojumus vislabāk iepirkt pie viņiem pašiem: www.cantillon.be
Citiem aliem vislabākās cenas un izvēle (neskaitot specializētos veikalus, bet tie 100% ir tūristu lamatas, normālu specializēto veikalu bez 10x uzskrūvētām cenām vēl neesmu atradis) ir Colruyt lielveikalos, http://www.colruyt.be, bet rēķinies, ka bus jāņem viss iepakojums, 6-8 pudeles.
Paldies, visiem par ieteikumiem!
atis said: Nezināju, ka Latvijā tik daudz skābuļu cienītāju, tas priecē. Vēl pasakiet, ka brauksiet uz spontānās fermentācijas vīkendu 26/27.maijā.
man ar garšo, kas tas par pasākumu?