Nu tad turpinam šeit:

jurisok said:
pirmā partija ir bijusi no iekārtu ģenerālmēginājuma, kur "bērnu slimību" izslimoja viens no galvenajiem motoriem un kamēr samainīja motoru, graudi vairāk nostāvēja kaltē, tāpēc tas nav Pilseners pēc parametriem. Vācietis kalts piegadātajs esot teicis, ka esot starp Vīni un Minheni, bet ar ECB 6 man tur iznāk tikai Vīne ... tāpēc salīdzināt īsti ar leišiem pašlaik nevar.
Pašlaik iesalu var paņemt arī tikai tie, kam ir savas placināšanas iespējas. Par mazumtirdzniecību pašlaik vēl nav izdomāts ko darīt.

jurisok said:
arī iesalam pēc kaltēšanas ir tāds nogatavināšanās laiks uz nedēļām 4 vismaz. Tagad viņi tikai sāks tarot, lai laistu pirmās partijas uz testiem.

Anatolik said:
Kur var sameklet jaunu Latvijas iesalu testesanai? :) Apmeram 2 kg...

cesnieks said:

Abrīnojami vāji Juri un Anatolik lasat šo Raivo sadaļu - augstāk minēts ka Bruvepats.lv drīz piedāvās. Tātad malšana un mazumtirdzniecība pastāves

jurisok said:
Lasu uzmanīgi, bet zinu, ka nevienam mazumtirdzniecībā Latvijā monopols netiks atdots :) Ir man bijusi saikne ar Latraps un zinu, ko runāju. Jo īpašnieki ir daudzi zemnieki, Latvija maza un būs vēlme pašiem un saviem paziņām kaut ko dabūt pa tiešo. Tas nozīmē, ka Latraps tirgos arī pats. Tas kas nav izlemts, vai pašiem ņemties ar placināšanām un pakošanām vai atdot pāris uzņēmumiem, kas vēlas to darīt.

Bet tēmēja viņi uz Pilzeni, bet gļuks ar motoru bija. Par Minheni beigās viņiem vācietis teica, bet ECB jau ir par mazs, lai būtu Minhene. Bet cik zinu, tad tu tur jau arī esi bijis parunāties un paskatīties ;) Un tev taču tuvāk Staļģene (vai iespējams, ka mazumtirdzniecība būs Bauskā vai Elejā) nevis gribēsi, lai tev no Vidzemes pieved.

Labi, nav ko te ņemties un piesārņot Raivo topiku :) Drīz Latraps iesals būs dabūjams un ir neoficiāla versija, ka no pirmās Vīnes partijas mājražotājiem būs īpašs piedāvājums :)

atis said:
Kaut kā apšaubu, ka viņi paši uztaisīs ērtāku mazumtirdzniecības, nekā pašlaik caur Raivo pasūtīt. Viņiem ir pieredze vairumtirdzniecībā, bet es neredzu kā varēs gūt pietiekošus ienākumus Latvijas mazumtirgotājs, kurš pārdos 1 vai 2 iesala šķirnes. Tas ir, attiecībā uz pircējiem, kuriem nepieciešama placināšana - šādu pircēju varbūt ir daudz, bet apjomi mazi. Tie, kas ņem vairākus maisus neplacinātus tāpat atradīs iespēju visu apiet, kaut vai ar darītavām sarunājot.

Tad es labāk no Raivo ņemu vācu iesalu viņa ērtajā veikalā, nekā pa 3 vietām iezejvielas gādāju, tas laiku un čakaru prasa un papildus sūtīšanas izmaksas.

edgars said:
Jā, svētdien domājam vārīt VIVA no Latraps pirmās partijas iesala ;)

Vispā jāsaka, ka ekskursija uz iesalnīcu bija viena no interesantākajām pēdējo gadu ekskursijām. Alus darītavas jau apnikušas, visr viss +- vienādi. Bet šis bija pilnīgi jauns piedzīvojusm, jo biju pirmo reizi iesalnīcā (ja neskaitam Tērvetes mazo manuālo).
Ieteiktu mējbrūvētājiem saorganizēties ekskusijā. ;)

P.S.Prasās pēc Latraps topika ne? Kopā ar postiem no šejienes....

alusvedejs said:
moš Juris var sabīdīt ekskursiju?
viņam noteikti tur sakari ir saglabājušies.

jurisok said:
idejiski jau aizrunāts, bet viņi drusku grib sakārtoties, jo labākais ekskursiju vadītājs Agris, kas ļoti daudz arī var izstāstīt, ne tikai pārstāstīt mārketinga stāstus, pašlaik ir diezgan aizņemts ar iekārto pārkārtošanu pēc pirmajām reizēm. Arī Latraps nav rīkojies tā, ka visu pa dārgo pasūta no viena piegadātāja, bet ietaupīja naudu, atsevišķas lietas uztaisot pašiem. Tagad kaut kas nedaudz jāpamaina, kas varbūt traucē iesākt uz 100% strādāt, bet naudu ietaupa būtiski.
Es Agri esmu atļāvies uzaicināt arī uz 11.februāra pasākumu,bet viņš vispār ir no Auces un nav vēl izdomājis par loģistiku :) Bet jebkurā Gadījumā būšot bez savā alus :)

    tiem, kas nav bijuši:

    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.253713458137110.1073741840.180397592135364&type=1&l=3e68cedb46

      Nu tad varbūt 11.februārī sarunāsim klātienē par ekskursiju, ja jau tāpat pašā tuvākajā laikā nebūs iespējams noorganizēt?

        Es labprāt aizlaistu. ja nebūšu 11.datumā, esmu par ekskursiju.

          es arī balsoju par ekskursiju. man būs patīkami tuvu jābrauc beidzot. labāk protams brīvdienā, bet nu gan jau izraušos arī darba dienā.

            Ekskursija nav slikta doma. Bet vajadzētu aizrunāt uzreiz kādu maisiņu iesala. Tas pats standartiem neatbilstošais ne ta Minhenes ne ta Vīnes. Man pa lielam po kas par cipariem, apmēram skaidrs kas tas ir un miers, tāpēc jau nav cūkām labu mantu grūst.

              Graudu biznesā nekas neaiziet cūkām :) Iemiksē noteiktu % nestandartu standartā un cūkas paliek neēdušas :) Bet aizrunāts ir, mājbrūvētāji kaut kādu daudzumu saņems testiem. Jautājums paliek par to, kā saplacināt, jo lielākajai daļai tomēr interesē jau manta gatava lietošanai. Bet nav ko diskutēt, info sekos, jo solījums šodien ir saņemts.

                3 months later

                Kā veicas ar brūvēšanu no Staļģenes/Latraps iesala? Kādas atsauksmes, rezultāti, ieteikumi? Efektivitāte?

                  BrūvēPats.lv sāk piedāvāt mazumā un vairumā, pagaidām atsauksmes ir pozitīvas. http://bit.ly/Qe81Ac

                    Efektivitāte +- tā pat kā leišiem. Garša pilzene kā jau pilzene ;)

                      Man arī sanāca efektivitāte ne sliktāka kā leišiem ,varbūt pat par kapeiku labāka. Filtrējās arī normāli. Misa gan bija drusku duļķaināka bet varbūt tas saistīts ar pārcukurošanas pauzēm. Nākamreiz pamēģināšu klasiku, tad redzēs, vai tas ir iemesls.

                        man ar no staļģenes iesala sākumā tā misa tāda duļķaina bija. taču pēc tam duļķis pazūd un sanāk normāls alus.

                          16 days later

                          Klīst baumas, ka Aldaris craft grib visu Staļģenes iesalu tikai sev... Droši vien grib lepnu uzrakstu uz savām etiķetēm.

                            Vakar izrunājos ar Staļģenes iesala cilvēkiem un izskatās ka šīs baumas neatbilst patiesībai

                              Šie priekš Mežpils iepirkuši un plāno arī citām šķirnēm - https://twitter.com/AldarisAlus/status/469073149263613952/photo/1

                                2 months later

                                Kautkā novēroju pēdējos vārījumos, kuri taisīti ar Staļģenes iesalu, baigi vājā putu cepure. Iespējams vaina citur, bet nevaru iedomāties, kur tieši. Citādi pilsener, kā pilsener.

                                  5 days later

                                  Duļķis sanācis, un izskatās ka ne no rauga vai vēsuma, bet no cietes... it kā temperatūras normālas bija, bet nu sāku tā kā uz iesalu vainu grūzt. Varbūt pa agru, pagaidīs vēl pāris nedēļas, moš vēl izsēžās, pa agru bīties! Došu ziņu pēc tam.

                                    5 months later

                                    Izpētīju savus pierakstus krustu šķērsu, un vainu veļu uz iesalu. Pēdējie vārījumi neaizrūgst līdz plānotajam, pat ne tuvu tam.

                                    15.05. vārījums ar 100% Staļģeni pārcukurots pie 67 C no .051 aizrūga līdz .012 (5% ABV) 25.05. vārījums 83% Staļģene + 16% Wheat + 1% Black, pārcukurots pie 67 C no 0.47 līdz .009 (5% ABV) 19.11. vārījums 77% Staļģene + 7% Munich+ 7% Melanoiden + 7% Oats, pārcukurots pie 65.5 C !!! (75 min.) no .049 līdz 0.14 (4,6% ABV) Visi vārījumi ar Mangrove Jack M44

                                    05.12. vārījums ar 84% Staļģeni + 8% Melanoiden + 8% Cara Light, pārcukurots pie 67 C, no .057 līdz .020 (kopš 09.12. blīvums nemainīgs) šis vārījums gan ir ar MJ79 raugu, bet viņam specenē uzdota augsta norūguma pakāpe.

                                    Baigais slinkums tālāk rakstīt, bet šāda pat līkne ir ar US-05

                                      Es nezinu kāpēc, bet man arī visi rudens vārījumi nenorūga līdz plānotajam. Es to norakstīju uz raugu. Sākumā domāju, ka infekcija, bet tagad dzerot alu nekādu pazīmju par infekciju, pat knapi sagāzējies. Iesalus izmantoju Staļģenē un Biržos pirktus. Par cik radi Skaistkalnē šad tad jāapciemo, man sanāk izdevīgi iesalu pirkt Biržos. Pērku Viking Malt iesalu. Pēdējo reizi pērkot bija tādā interesantā fasējumā. Pēc tam mājās padomāju, ka tik neesmu nopircis mūsu Staļģenes iesalu?! Tagad sliecos domāt, ka 99% tā. Pārcukuroju praktiski visu laiku vienādi, parasti FG 1.012, bet tagad ne mazāk par 1.020 un pat 1.030. Pudeles nemaz negatavojās iet gaisā, kā jau minēju knapi sagāzējušās. Bet labā ziņa ir tā, ka maniem radiem un draugiem nenormāli garšo! Šis gan varētu būt viens no iemesliem, bet tik pat liela iespēja, ka kļūdos, tā kā manas pārdomas nepieņemt par patiesību. Staļģenes iesalu izmanto daudzas alus darītavas un ir ok.

                                        Nu nez, man tā nav. Divi gab., kam 95% staļģene, abiem OG1050, abiem FG1010.

                                        Tumšais ar 70% staļģeni, OG1060, FG1018

                                        iejaucu pie 50C, tad ceļu uz augšu.