Ir doma "Takā" ik pa brīdim uztaisīt lekcijas - sarunas tipa pasākumus publikai, kas interesējas par alu un tā brūvēšanu. Nav tiešā mērķauditorija jau eksperti no Kuplas, bet vairāk alus mīļi un tie, kas, iespējams, nemaz nezin kā rodas alus (neticami, bet 2 mēnešu sarunas ar klientiem par to liecina).
Tāpēc lūgums atbalstīt aktivitāti un ieteikt tematus nākošajām reizēm. Ir daži temati man padomā un jau iesākti runāt, kas saistās ar tādām kā degustācijām. Arī labprāt dzirdētu ieteikumus par formātiem.
Par pirmo lekciju lasīt šeit: https://www.facebook.com/events/1378497542420032/?ref_newsfeed_story_type=regular
"Stāsti par alu"
Pirmajai reizei ir doma shematiski iziet cauri alus brūvēšanas fāzēm, uzcienāt ar dažādiem iesaliem, parādīt kastroļus alus brūvēšanai mājās un beigās kaut ko padarīt jautrībai (kādu mītu sagraut - tāpēc ieteikumi par mītiem, kas cilvēku smadzenēs, welcomed, lai tos, iespējams, varētu sagatavot kādā teatrālā veidā vai vismaz kičīgi, varbūt kādus jokus par aliem pastāstīt)
Runās šoreiz Andris un viens no Kuplas aktīvistiem ir piekritis, bet prasās nesaukt vārdā, kamēr nezinās, vai toč būs. Bet lūgtums pieteikties arī citus, ja jūt, ka ir vēlme ko teikt un izstāstīt. Maija beigās ir plānoti Mierielas svētki, kur zem Kuplas karoga varētu uztaisīt paraugbrūvēšanu (vairāk jau pahazuhu, bet nu tomēr ...)
pulveralus un alus ar spirtu laikam topā, + dzīvais-nedzīvais
par to nezināšanu sāk uztraukties, kad paši uzzina - pirms sāku KUPLu lasīt, arī īsti nezināju, kā tas process notiek, tāpat kā neesmu iesprindzis izpētīt saldējuma gatavošanu vai arī nezināju agrāk, kā top majonēze. Pieņemu, ka vairumam šņabja-viskija dzērāju nav nemaz skaidrs spita un kandžas iegūšanas process
Bet ne kā aplama tur nav - pulvera alus tak eksistē ! Cits jautājums, kas un kā pasniedz šo informāciju tautai. Te pat no Cēsīm ir piemēri, ka tur strādājošie, kas no alus tehnoloģiskā procesa nekā nesaprot, redzot da jebkādu pūlveri to uztver automātiski kā ķīmiju.
Dainis said: pulveralus un alus ar spirtu laikam topā, + dzīvais-nedzīvais
par to nezināšanu sāk uztraukties, kad paši uzzina - pirms sāku KUPLu lasīt, arī īsti nezināju, kā tas process notiek, tāpat kā neesmu iesprindzis izpētīt saldējuma gatavošanu vai arī nezināju agrāk, kā top majonēze. Pieņemu, ka vairumam šņabja-viskija dzērāju nav nemaz skaidrs spita un kandžas iegūšanas process
Par dzīvo - nedzīvo un pulveriem arī bija doma.
cesnieks said: Bet ne kā aplama tur nav - pulvera alus tak eksistē !
Ko tu ar to esi domājis?
Tie, kuri ir sejas grāmatā, lūdzu share info par pasākumu. Gribās iekustināt lietu un tā, lai budžets mārketingam nav liels un nav jādomā par ieejas maksām :)
jurisok said: Ko tu ar to esi domājis?
Eksistē tak ūdenī viegli šķīstošs iesala pūlveris - te arī tev pūlvera alus !
Dainis said: pulveralus un alus ar spirtu laikam topā, + dzīvais-nedzīvais
Jā, šie trīs (pulveris/spirts/dzīvais ātri bojājas) ir leģendu vaļi, regulāri nākas par šo apgaismot tumsoņas.
Rīt (31.martā) 19.00 TAKĀ puiši un meitenes sacentīsies Latvijā ražoto lāgeru atpazīšanā. 17 cilvēki no tautas + 3 speciālie viesi (Malduguns Andris, Valmiermuižas Aigars Ruņģis un Dainis, kas gandrīz no tautas, ja tikai nebūtu uzvarējis Līgo Ziemā ;) ) Ali izvēlēti ļoti līdzīgi, tāpēc redzēs, vai cilvēki spēs apliecināt, ka "baušķinieks ir briesmīgs, bet Valmiermuiža nu lieliski izdevies latviešu alus, ko var viegli atšķirt starp citiem" (reāls citāts no viena apmeklētaja, kas dzirdēts).
Cik alu?
6