• Receptes
  • Svetdienas 6 iesalu alus vai alus no ta kas paliek...

Staigaju sodien garam maisiem ar iesalu, ka kakis garam leduskapim un nolemu izbruvet alu no ta kas paliek.

Recepts izdomats uz svariem: (sanak 16 l)

3.813 kg Pilzenes iesals
1.0 kg Minhenes iesals
0.512 kg Aizputes BIO (gaisais)
0.3 kg Karamelu iesals
0.4 kg Kviesu iesals
0.4 kg Melnais iesals

Viens rezims 65C - 60 min

Apini - Hellertau Magnum AA 15.2 9gr - 60min

Raugs - Saflager W-34/70 (bet temperatura bus ka eila raugam)

OG - 1.082

Pec kadu laiku redzesim, kas tur sanak... :)

013.JPG

019.JPG

013.jpg

019.jpg

    Kautkāds porters varētu sanākt, tik tam augstāku temp. laikam prasītos un aromātiskos apiņus pie beigām

      Nu kāreize porterim varbūt arī tos aromātiskos tieši nevajag pie beigām. Vismaz var iztikt bez. Te tomēr ir ap 10% melnais iesals kurš nomāks apiņus šā vai tā.

        Melnais gan tur ir 6%, bet pilnībā piekrītu Jānim, ka apiņus tur vispār nejutīs jo dedzinātais iesals dominēs pāri visam un aromātiskie apiņi šajā gadījumā bijuši, nebijuši.

          es nesen arī sametu katlā visu kas nu bija palicis pāri pilzene, minhene, kvieši, dedzināti rudzi....vobščem visu kas bija

          pārsteidžoši, bet tagad jau ira palicis diezgan garšīgs :)

            edgars said: Melnais gan tur ir 6%, bet pilnībā piekrītu Jānim, ka apiņus tur vispār nejutīs jo dedzinātais iesals dominēs pāri visam un aromātiskie apiņi šajā gadījumā bijuši, nebijuši.

            Nu ja neskaita karameli tad melnais 6.6% :)))))))

              13 days later

              Pargaja jau 14 dienas ,blivums 1.028, bet vel burbulo... Bet jau garsigs alins.

                14 days later
                Write a Reply...