sākumā labāk ar singlhopšiem paniekoties (Magnum vai Perle kā FWH vai 60min var iespert bāzei) vai Mikkeller / BrewDog SH vismaz padzert. Kad ir skaidrībā, kā kurš reāli garšo, tad var pa 2-3 kombinēt. Kādi 4 izmantotie apiņi ir saprātīgais max, jo pēc tam jau īsti nesaproti, kas no kā nāk
Apiņi
SYBILLA
The Sybilla variety is very good for all puropse, a bit floral, a bit piney, very, very pleasent aroma. Beer styles: pale ale (ipa, black), amber ale, belgian style beer. It has been tried in small, craft breweries for wet hopping and with truly fantastic results.
It’s a new variety from IUNG Pulawy which is registered as a bitter hop but has typical aroma characteristics. It is a mix of Lublin and Slovenian Styrian Golding.
Kas sunim asti cels ... uztaisīju IPA (63IBU, 6%).22IBU ar Sybilla pēdējās 15min un kaķī 4g/L - aromātas min (uz Saaz u.c. zemjauno pusi velk). Garšā rūgtumiņš un min apiņa garša. OK dzeramais, bet nekā diža, lai būtu vēlme atkārtot. Atlikušos kā rūgtuma apiņus būs jāizmanto, kautgan alfa tikai 6.2%. Jācer ka JUNGA būs labāks
kāda pieredze ar kazbeku? ir doma uztaisīt kādu parastu līdz 30IBU ar kautkādu EKG vai ko tamlīdzīgu uz 60min un kazbeku piemaukt tikai sausajā. Blomē viens biedrs deva garšot bij dikti laba smarža viņam. skatos AA 4.6% un nevaru izdomāt uz 20L cik mest klāt 100g vai vairāk.
man sybilla pirmajaa reizee ar riktiigi pukjainu aromaatu sanaaca, bet pieraksti pazudushi. otrajaa reizee gan neko dizhu nejutu.
Daudziem Galena liekas nepazīstams un, iespējams, neizteiksmīgs rūgtuma apinis. Vēl pats neesmu ar to iepazinies, bet ceru to šogad izdarīt, jo aug labi.
Mani tā iegādei pamudināja šāds apraksta fragments: "This variety has higher myrcene oil content than most hops which brings the aroma of sweet fruits such as grapes and peaches, while at the same time having the essence of woody or grassy elements. The balance of myrcene with the other oils brings a moderate and pleasant aroma making it applicable for aroma additions. Galena is the most "mellow" hop of the high-alpha varieties, and has replaced Cluster as the most widely grown US hop."
Alpha Acids (%) 11.5 - 14.0 Beta Acids (%) 7.0 - 9.0 Alpha/Beta Ratio 1.6 Co-Humulone (%) 37 - 42 Storage (% lost) 20 - 25 Oil Content (mls/100g) 0.9 - 1.2 Humulene ( % in oil) 10 - 13 Caryophyllene (% of total oil) 4.5 - 5.5 Hum/Cary Ratio - Farnesene (% of total oil) <1.0 Myrcene (% of total oil) 55 - 60
Ceru uz iespēju iepazīstināt KUPLAs biedrus kādā ziemas sesijā ar vienapiņa Galena APA vai IPA.
http://www.ratebeer.com/beer/town-hall-galena-pale-ale/47631/
"Fresh green juicy citrusy with a spicy tangerine aroma. Lots of fresh, leafy hop flavor, lots of citrus, ample bitterness. Citrus flavors are lime, tangerine, and grapefruit juice."
WAI-ITI
Uzbrūvēju APA. Bāzē Magnums, 15min pirms baigām Wai-iti un dryhops ar wai-iti 6g/l. Biju gaidījis ko vairāk. Aromāts pavājš. Kad piesedz glāzi, jūt pavāju tropisko augļu buķeti. Bet nav amerikāņu apiņiem raksturīgā greipfrūta.
Laikam šo apini vairs dryhopā nelikšu. Ja sadomāšu izmantot, tad tik kādā 15tā minūtē pirms vārīšanās beigām. Garša patīkama. Varētu derēt arī kādam kviesītim.
Lasot BrewDog Jack Hammer recepti un vēloties to nospiest rodas jautājums; Sākumā tiek pievienots Columbus apiņu extrakts, kapēc jāliek ekstrakts un vēl sākumā, vai tad ekstraktēti apiņi nav tīrs aromāts kuru varētu pievienot pirms pudeļošanas??? Pie mums var nopirkt apiņu ekstraktus, kur?
Varbūt viņiem bija pieejams pa lētu naudu, tāpēc arī pirka ...
Un nejauc apiņu eļļu ar apiņu ekstraktu - pirmais ir sausajai apiņošanai, bet otrais - vārīšanai
Uztaisiju reviziju saldetava- 1840g apinu, 17 dazadas skirnes...laikam ar steigu jataisa paris imperialas ipas, lai izlietotu krajumus! :)
tā jau Mikkeller radīja savu 16 vai 19 IPA ;)
http://twojbrowar.pl/en/47-english-hop-pellets
Poļiem akcija uz jauniem un arī klasiskiem angļu apiņiem. Angļi laikam arī sāk visādus interesantus apiņus audzēt! Vienīgi žēl, ka piegādes izmaksas uz Latviju dārgas...
es laiku pa laikam taisu kolektīvo pasūtījumu, kautkad uz septembra beigām atkal varētu. parasti sanāk 10-15% klāt par piegādi.
Es piedalītos. Ir vēlme patestēt jaunās apiņu šķirnes.
Vai kāds ir mēģinājis single hop ar Mandarina Bavaria? Es baigās cerības liku uz šo apini un iznāca čiks, varbūt pie vainas vasaras augstā rūgšanas t , bet citi peili iznāca ok!
Man ar šiem apiņiem bija stouts , tīri Ok bija lai gan apinus tur nejuta:) Parastaja APA ar nevella nejuta!
Esmu laikam kaut kādu vāciešu IPA vai APA ar šiem dzēris. Rūgta bija, bet tas arī viss. Nu varbūt mazliet augļains, bet tas tikpat varēja būt no rauga. Biju vīlies, jo nebija lēts alus. Bet nosaukums skanīgs gan.
Brūverim jau ar bija alus ar šiem apiņiem, tik apiņus tur nejuta, tā ka nav rādītājs, jo ''Daughter of Cascade (US), Hallertau Blanc and Hüll Melon'' uz papīra skan labi
Eridanam kviesis ar šiem apiņiem bija, ja neskaita miroņrauga skābumu, tad garšoja ok, atsvaidzinošs un augļains aromāts, ne izteikts. Tik pirms sipu/sapu vāri, apskati kopējo eļļu sastāvu-, lai pēc hlorofila negaršo (pēc pieredzes :) )
Ļaudis, mīļie! I' kāds padoms par svaigo (tikko plūkto) apiņu likšanu brūvbrīdī? Tas, ka uzsūks ūdeni noprotu, vai ir kādam TIEŠA kļūd/pļūt-brīža pieredze? Piegaršas, efektivitātes zudumi, neparedzamas likstas? Nevis minējumi vai atsauces uz forumiem, bet pašu pieredze?
Oho, zeņķis trijos naktī beidzis plūkt apiņus :)