Alus rūgst jau 3 dienas. hidrometrs rāda ka vēl 2 % alco vēl būs. Alus garšo pēc piebalgas 5,6 grādīgā. mana mīļākā alus. pagaidām viņ ir diezgan pliekans, varbūt tapēc ka nav gāzes. Ir kādi veidi kā padarīt biki tumīgāku, vai nu jau ir pa vēlu kko mainīt?

Arī sākumā jau bija par vēlu. Iesala ekstrakts ir pārcukurots pie hvz kādām temperatūrām, tāpēc cik "biezs" alus būs nav iespējams ietekmēt lietojot ekstraktu.

Bet kko liekot klāt nav iespējams? piemēram auzu pārslas. bet nav tik traki tagad garšo tā itkā tas būtu uz nakti atstāts vaļā alus. kad uzgāzēs tad varbūt būs kkas labāks.

Miltus, iBio! Nu Tev tak sākumā jau teica, "... izskatās ka Tev laiks pievērsties normāla alus brūvēšanai!" Ja gribi ietekmēt vairāk kā vienu alus parametru, tad aizmirsti ekstraktu, rupjmaizi, ūdens pieliešanu un auzas norūgušā alū!

paldies par izsmeļošo atbildi. pagaidām palikšu pie iesala jo vēl kādi 7 kg ir palikuši.

pie iesala, vai pie ekstrakta paliksi?

zux said: pie iesala, vai pie ekstrakta paliksi?

pie ekstrakta. kā jau teicu man garša apmierina. garšo pēc Piebalgas 5,6 % alus.

8 days later

Kungi problēma. alus ir norūdzis neviena burbuļa nav, bet hidrometrs rāda ka vēl 18 gr/l cukurs kas ir apmēram 1,5 alko procenti, BLG 4. Kā man tagad darīt ar pudeļošanu. Jeb hidrometrs var nerādīt tik precīzi?

Cik skatos tabulā tad tam S-33 raugam jābūt, tā ka paliek ap 26gr/l.

es no šitā neko nesapratu - man OG jādod ...

A kas tur ko stresot - kā norūga, tā arī norūga - galvenais, lai garšo labi. Galvenā cemme ir, ka sanāk labs, bet pēc tam vairs nevar tik sekli noraudzēt ...

Cik bija sākuma blīvums, un cik ir tagad!?

manam hidrometram nav blīvums bet gan grami uz litru alkohosl potenciālais un kkāda Blg skala kur tagad ir uz 4 bija uz 14.

http://www.brewersfriend.com/brix-converter/ Sākuma blīvums - 1.056 Beigu blīvums - 1.015 rezultātā alkohols - ~ 5,4% ar S-33 viss kas varēja izrūgt, ir izrūdzis. Pildi un miers!

Ok. Paldies šodien tad uz pagarabu lai raugs nosēžās. Rīt pa pudelēm jālaista.

pa lielam, pareizinot ar 4 iegūst 0G/FG (gravity)

itkā pasekli norūdzis (tas gan atkarīgs no iesaliem un pārcukurošanas temp.), bet ja gadījumā esi par vienu iedaļu kļūdījies, tad jau sanāk nevis 1.015, bet 1.011

Nu bet S-33 jau nav nekāds dziļrūdzējs, turklāt hvz kā tāds ekstrakts pārcukurots.

Write a Reply...