Kādam ir pieredze rudzu alus brūvēšanā sk. http://beeradvocate.com/beer/profile/610/3158
Kāpēc neliek rudzus vairāk par 60% taisot rudzu alu?

    3pm said: Kāpēc neliek rudzus vairāk par 60% taisot rudzu alu?

    Tāpēc, ka var aizdambēt visu ciet. Atradu šeit, labs raksts: http://morebeer.com/brewingtechniques/library/backissues/issue1.3/hayden.html

    Bet jautājums par pieredzi paliek aktuāls.

      Ja būtu meklējis šajā forumā, tad arī atrastu līdzīgu info :). Ieteiktu vispirms pameklēt "rudzu", izmantojot foruma meklētāju, jo, jā, ir taisīti rudzu ali.

        atis said: Ja būtu meklējis šajā forumā, tad arī atrastu līdzīgu info

        Šoreiz kā meklētāju izmantoju savu galvu, jo visas tēmas esmu šeit pārlasījis. Jā kaut kas ir rakstīts- galvas meklētājs šoreiz neatgrieza rezultātus. Tā tēma fragmentāri te izmētāta. Jebkurā gadījumā mans links noderēs, diemžēl angļu valodā.

          2 years later

          Spannī rūgst pirmais rudzu alus. 3-4 dienu laikā no 1056 norūdzis uz 1020. Kaut kur te lasīju, ka tā biezsulas konsistence uz beigām pazūdot, bet manam brūvējumam vēl turas. Kā ar jūsu pieredzi? Man ir aizdomas, ka mans "Rudzītis" būs tumīgāks pat par kārtīgi nenorūgušu, saldenu miežu alu ;) Garšā- cukura vairs praktiski nav.

            Cik daudz rudzus liki? Man arī krājumā ir kāds maišelis un gaidu mūzu pamazām.

              3kg Pilzene 2kg Rudzu iesals 1kg Karamele #160 0.3kg Skābais

              Ūdens: Iejavošanai 24l Skalošanai 14l

              Raugs Safbrew WB-06

              15g Magnum- 60min 20g Amarillo- 15min 5g Īru Sūna- 10min 2.5g Servomices

                Google ir skopa attiecībā uz "Servomices". Kas tas ir (nutrient?) un kāpēc to izmantot?

                  Lai labāk raugs piestartētos un smukāk izrūgtu. Servomyces. http://www.whitelabs.com/other-products/servomyces

                    kādu garšu dod tas rudzis?

                      Rudzis dod rudzu garšu! ;)

                      Jāgaršo, lai saprastu. Ja piedalīšos janvāra tusiņā un viss ar "Rudzīti" būs OK, tad paņemšu degustācijai.

                      Šodien "Rudzīti" pārlēju uz otrreizējo fermentāciju. Pirmā fermentācija ilga 5 dienas. Olbaltumvielu nogulsnes uz spaiņa malām un "pludiņi" bija vairāk kā jebkuram citam brūvējumam, tāpēc atļaušos minēt, ka tikai vienreizējas fermentācijas gadījumā, pudelē nonāktu daudz "kurkuļu".

                        Write a Reply...