Varētu tie kas izmēģinājuši padalīties ar savām ķiršu alus receptēm. plānoju vēl uzspēt kaut ko uzvārīt. pagaidām mana recepte ir uz kviešinieka bāzes:
25L
3kg pilzenes
3kg kviešu
0,2kg auzu pārslas
0,15kg minhenes
60m @66C
20g hersbrucker @60m
35g apelsīna mizas @15m
15g aurora @13m
10g koriandrs @ 10m

tad nu jautājums, kur un kādus ķiršus labāk pievienot un kādu raugu lietot un ko varbut ņemt ārā no šīs receptes?

Recepte izskatās labi un varētu raudzēt arī ar kviešinieka raugu, vienīgi Auroru es personīgi izmestu ārā, jo šādiem aliem manuprāt neiet klāt apiņi ar augstu AA. Koriandru, ja gribi kaut nedaudz sajust, jāliek vairāk, ~20g uz šādu tilpumu.

Pēc pieredzes, cik esmu taisījis ar augļiem, visi šie ali sanāk diezgan skābeni, tāpēc, ja neesi skābuļu cienītājs vai gribi izpatikt sievietēm ;), ieteiktu pārcukurot pie augstākas temperatūras, piem. 68C.

Es parasti augļus pievienoju, tad kad aktīvā rūkšana sāk pierimt. Pievienoju ~ 100g augļus/ogas uz 1L raudzējamā alus.

Ja svarīgi ir alc %, tad jāņem vērā cukurs, kas ir ogās un jāpierēķina, ka tas arī izrūgs alkoholā.

Nujā, saldie augļu ali visi ir pasterizēti vai ar saharīnu. Ķiršu cukurs izrūgst ļoti labi, kā to ķiršu lambikos var redzēt - sanāk skābeni un sausi.

paldies, ieteikumi labi. Martiņ, tu tās ogas/augļus kaut kā vāri pirms pievieno? vai kaa savādāk dezinficē? kā ar kauliņiem? domāju ka varētu pielikt babuļus pie kauliņu izņemšanas. koriandru vispār biju pat domājis ņemt ārā, nez vai viņš tur maz prasās pie ķiršu. laikam ņemšu ārā arī pipelsīna mizu. par auroru, IBU jau tur maz, kopā 14,2 tikai, vienkārši šitais kviešinieks man baigi garšoja, tapēc pēc viņa receptes.

Atkaulot jau nevajag, nafig. Nu pirms pievienošanas kaut kā vajadzētu nodezenficēt, noplaucēt, vai cik zinu daži liek saldētus.

Es esmu licis kompotu un zapti, tādu kā ir no burkas, bet tie jau pirms tam ir vārīti.

Es taisīju ļoti līdzīgi, tikai bez koriandra un apelsīna. Un Auroru liku sākumā un beigās neko. Uz 5L alus kādus 800g ķiršu (ar lauliņu svaru). Laikam varēja mazāk. Kauliņus ar vienu pričendāli meitenes izspieda. Katliņā saspaidīju un uzvārīju nedaudz. Pielēju kādas 4dienas pēc rūgšanas sākuma. Sanāca diezgan garšīgs un smuks. Smaržo pēc salda ievārījuma, bet ne izteikti pēc ķiršiem. Sagāzējās gan pa daudz.

Write a Reply...