Sestdien Centrāltirgus rūpniecisko preču nodaļā speciāli skatījos katlus, jauni; 30l emaljēts- 23 eur, 40l emaljēts- 30 eur, 40l alumīnija- 60 eur, 50l alumīnija- 65 eur, 25l N/T -40eur, ņeržas lielākus neredzēju.

Apmēram kurā tirgus daļā tos katlus tirgo?

Katlus vismaz 2 vietās tirgo t.s. krāmu vai rūpniecības preču daļā - tas ir atsevišķi aiz sētas (no CT virzienā uz Kolchoznieku namu (Zinātņu akadēmiju)). Tur kaut kur pa vidu ir. Ja neatrodi, apjautājies kādam tirgonim, gan parādīs. Vienā vietā tantei pie būdas ir katli nokrauti, bet turpat netālu ir lielāks būcenis, kurā ir ne tikai katli, bet arī citādi virtuves piederumi. Cenas +/- tādas, kā Vobla minēja. Vēl katli dabūjami kaut kur CT rajonā starp Gogoļa ielu un gaļas paviljonu, diemžēl precīzi noraksturot nevaru - ej pa to un to eju... :)

Rūpniecisko preču tirgus ir starp Spīķeriem un Zinātņu akadēmiju (Turgēņeva iela) iežogots ar ap 220cm augstu mūra žogu. katlus tirgo daudzās vietās bet es skatījos pie tantes kas tam tirgum apmēram pa vidu, ejot taisni caur vārtiem no Gaiziņa ielas pa Nēģu ielu un tur arī būs būdiņa ar daudz katliem un kastroļiem:) Un vispār iesaku CT apmeklēt biežāk, tur ir daudz labumu un gardumu.

Paldies, biju, atradu, dabūju! 40 litrīgajam gan bija 33,- eiro cena, nu bet visviens par 30 dabūju. Par CT gardumiem pilnībā piekrītu, tur ir pat profesionāli atšķaidīts kamīnu spirts iegādājams. Gardums neaprakstāms, ieteicams baudīt siltu un tiešā saules staru ietekmē ...

Nejaušu uzdūros iekš 220.lv 47L tērauda katls ar vāku par 51Eur. Cena izskatās patīkama, bet apraksts rada pārdomas - tik vien kā pamata biezums 3mm. Varat pakomentēt ? http://220.lv/lv/majsaimniecibas_preces/virtuves_trauki_piederumi/katli/katls_no_nerusejosa_terauda_47_l?id=970338

jautājums tiem kas bijuši ekspedīcijā uz centrāltirgu. 50L emaljētie katli netika manīti? man ir plāns šitādu ieviest: http://twojbrowar.pl/prestashop/pl/warzelnia-browaru/856-gar-zacierny-50l.html bet nopirkt tepat būtu vienkāršāk...

Ņeržas katlam jāskatās lai ir dubultas dibens, lai gan 3mm jau nav nekāds plānais. Man bija viens plānais 16l un tas t no 15-75 cēla 30-35 minūtēs, tai pat laikā 40l alumīnija 15-20 minūtēs.

Par 50l emaljētajiem zobu nedošu, bet šķiet ka bija.

egy4 said: Nejaušu uzdūros iekš 220.lv 47L tērauda katls ar vāku par 51Eur. Cena izskatās patīkama, bet apraksts rada pārdomas - tik vien kā pamata biezums 3mm. Varat pakomentēt ? http://220.lv/lv/majsaimniecibas_preces/virtuves_trauki_piederumi/katli/katls_no_nerusejosa_terauda_47_l?id=970338

man grāpji no 2 mm plāksnes. šobrīd domāju ka par biezu. varēju taisīt no 1.5mm vai no 1mm. būtu vieglāki. tiesa es viņus ar degli no apakšas nekarsēju. bet kā dara Takas Juris es nezinu.

reiz man bija grāpis no kega. esmu pārliecināts ka tam bleķis ir plānāks par milimetru un arī darbojās.

12 days later

Promo 50 l NT katls 120 eur + vāks 17 eur. Tāds pasmags. Ražots Spānijā.

Gemosā katls ar vāku 50L - 125 €

Saņēmu katlu no http://220.lv/lv/majsaimniecibas_preces/virtuves_trauki_piederumi/katli/katls_no_nerusejosa_terauda_47_l?id=970338 . Katls kvalitatīvs, pamata biezums 3mm sānu malas 1mm. Reālais katla tilpums gan ir tikai 40L nevis 47L. Aprakstā uzrāditais diametrs 45cm - reāli 37cm, augstums 43cm - reāli 36cm. Kad uzlikšu uz uguns, tad varēšu pateikt vai šis ķīniešu ražojums ir derīgs. Katrā ziņā vajag uztvert ar skepsi apraksta tilpumu un izmērus lai pie saņemšanas nav milzīga vilšanās.

Man ir šāds - http://220.lv/lv/mebeles_un_interjers/virtuves_trauki_piederumi/pannas/nerusejosa_terauda_katls_30_l?id=970341 . Vārīts 5 reizes - pagaidām sūdzību nav. Būs intereses pēc jāpamēra diametrs un augstums.

Pamērīju. Diametrs atbilst aprakstam - 33cm. Augstums gan ir 34cm, nevis 42cm kā norādīts aprakstā.

Izskatās labs pirkums- ņeržas katls 40 l pa 51 eur un vēl ar daudzslāņu apakšu! Protams diametrs 45 cm būtu labāk jo varētu uz 3 riņķiem likt, 37 laikam nesanāk ne?

kur sāls šajos katlos. kāpēc tik lēti salīdzinot ar citiem?

Es tieši par šiem marta sākumā interesējos.

CNZ said: Kādam ir pieredze ar vieglajiem/lētajiem NT 20-30l katliem, kas nopērkami LV par ~25-40 EUR? Piemēram, kā šis: http://220.lv/lv/mebeles_un_interjers/virtuves_trauki_piederumi/pannas/nerusejosa_terauda_katls_20_l?id=970344 , bet ļoti līdzīgus redzēju arī Promo CC. Promo CC dažus pacilāju, ļoti patīkami viegli.

Toreiz nekādi komentāri no katlu lietotājiem neuzradās, tāpēc drošāk izlēmu tomēr par labu pārbaudītai vērtībai - emaljētajam. Ar to, ka 30-litrīgajam nav pareizi vai nu izmēri vai tilpums, toreiz jau pēc 220.lv apraksta konstatēju – nesavietojas pēc formulas 42/33cm ar 30l tilpumu. 47l variantam tad laikam sarežģītāk, ka nepareizs ir viss - gan izmēri, gan tilpums :)

Neesmu pārliecināts ka katlam ir daudzslāņu apakša - uzlīme no ķinieša apgalvo pamats 3mm, malas 1mm. Vārīšu uz lielā gāzes degļa, tāpēc apakšai netiek pievērsta speciāla uzmanība. Uzraksīju 220.lv lai ieliek ticamus ciparus katliem, citādi nevienam neieteikšu. -> Zelcs - sarēķināju 30L katla izmēri ir ticami 33cmm/34cm = 29.1L , -> CNZ zināmam 20L katlam no 220.lv tilpums ir tikai 28cm/28cm = 17.2L. vēl ir zināms, ka 47L katls reāli ir 37cm/36cm = 38.7L vēl palicis 60L un 100L nepārbaudīti.

Jo vairāk kārtas jo labāks katls, ātrāk uzsilst un mazāks energopatēriņš pie vārīšanas. Man mājās ir Tescomas zupas katls 6l ar 17 slāņu apakšu, kad bija elektriskā plīts, tad tas vārījās mutuļojot uz 2 pozīciju, bet tāda paša izmēra lētais vienslānis burbuļoja tikai pie 6 pozīcijas (no 12).

neko jūs nesaprotat no neto/bruto izmēriem... bet manam 100L vaacieshu katalam gan viss gandriiz godiigi. tirgojaas kaa 100L, uz iepakojuma bij rakstiits 98L un parēķinot izmērus man sanāca ka 100L varētu arī ietilpt, bet vāks ir mazliet iegremdējams, tur laikam tie 2L pazūd...

^ un maksāja tak arī zem 100€, vai ne?