Mani palūdza notestēt!
Kaut kādā Vācu "top shop" lapā pirkts iejavas katls ar elektrisko sildelementu (2500 W), perforēto filtrdibenu, un apiņu ķērāju.
Uz aci izskatās smuki, spīž kā spogulis. Arī nostrādāts vizuāli tā neko. Vienīgi pie krāna šķirbas kur var iekļūt netīrumi un ūdens. Sākumā iztestēts ar ūdeni, un skaidrs, ka termoregulators melo. Vismaz attiecībā uz #kastrolis meistaroto termometru kas iepriekš kalpoja diezgan precīzi (salīdzināts ar kalibrētu analogu).
Šodien palaidu dziesmā ar iesalu. Man tika iedots iesalu maisījums "veselības dzērienam" , kurā, kā noskaidrojās, rudzu iesala vietā bija ~ 15% (no iesalu bāzes) rupji malti rudzu milti! Iejavas mērķa temperatūra ūdenim tika uzlikta 72 C, termoregulators tenu atslēdza pie 73,4 C . Forma iejavas katlam cilindriska, augsta. ~ 19 liti ūdens + ~ 6 kg iesali rezultatējās ar gandrīz pilnu katlu, un problēmām ar izmaisīšanu (nebija tik garas mentes) . Pacirkulējot caur krānu iejavas ūdeni un uzlejot no augšas atpakaļ, izdevās kunkuļus izšķīdināt. Pie it kā iejavas mērķa temperatūras katls pāriet temperatūras uzturēšanas režīmā. Šeit visu cieņu. Temperatūra stundas laikā nokrita par 0.1 C (!!!). Kad beidzas uz taimera iestatītais laiks, sildīšana atslēdzas pavisam. Tad sākās filtrēšana. Izvads 1/2", bet uzreiz jau bija skaidrs ka būs "čakars" ! Šodien norakstu uz rudzu miltiem, un palūdzu otro iespēju novērtēt. Uzbliezīšu VIVA! Kad biju noisies ar filtrēšanu un uzlicis vārīties, devos tīrīt. Drabiņu izņemšana kā drabiņu izņemšana, bet zem filtrdibena bija pamatīgs duļķis sastājies. Ņemot vērā, ka viņš tur bija gulējis vismaz stundu pie ieslēgtiem teniem, nekādu ietekmi uz sildvirsmu tas atstājis nebija.
Nu ko lai saka... 219 € līdz LV tikai par iejavas katlu!?
Nu nezinu!
Lai gan produkta aprakstā viņš tiek pasniegts kā 2 (izņem drabiņas un vāri).
Ja pieliktu blakus otru katlu vārīšanai, es, kā dzīvokļa īpašnieks, padomātu.
IMG_3863.JPG
IMG_3864.JPG
IMG_3865.JPG
IMG_3867.JPG