Kā alus brūvēšanas iesācējs, vēlētos uzzināt jūsu viedokli par iesala saspiešanu. Tā kā iesala dzirnavas pašam nav pieejamas, šodien izlaidu graudus caur mājlopiem domātu graudu presi. Itkā galvenais uzdevums paveikts - grauds ir saspiests un tā ciete ir atbrīvota no apvalkiem, tomēr sāku šaubīties, vai iesals nav sakapāts pārāk smalki, kādas sekas tas var radīt?

IMAG1086.jpg

IMAG1087.jpg

IMAG1090.jpg

    Manuprāt, izskatās ļoti labi! Miziņas šķiet pat ļoti veselas un graudi gana sadrupināti.

      Praktiski veselu graudu nav, visi ir uz pusēm pārlūzuši, starpās nedaudz arī pa miltos samaltiem ir, bet ne pārāk daudz. Principā tas jautājums attiecās uz pašu terminu "saspiests grauds", kā to interpretēt. Vai graudam jābūt saplacinātam, vai arī kā manā gadījumā pārlūzušam un atdalījušamies no miziņām?

        manuprāt, nedaudz par daudz, ja apvalks ir pavisam nost no grauda (ja ilgāk uzglabā, var vairāk noslāņoties), bet to pats jutīsi filtrējot

        Par cietes atbrīvošanu nav īpaši jāiespringst (tad varētu vienkārši miltos samalt) - galvenais, lai apvalks ir pušu (ūdens piekļūst graudam / cietei) un veidotos filtrējošais slānis, par ko graudu apvalki un rupjāks ''malums'' rūpējas

          manuprāt ļoti labs malums. milti ir ārā un miziņas praktiski veselas.

          šķiet ka Stopiņu ielas Jānis graudus placina ar lopbarībai domāto placinātāju un ļoti labi sanāk.

          Daiņa arguments gan jau ka nav aktuāls jo dzekus vienam vārījumam saplacinājis sev graudus.

            Dainis said: manuprāt, nedaudz par daudz, ja apvalks ir pavisam nost no grauda (ja ilgāk uzglabā, var vairāk noslāņoties), bet to pats jutīsi filtrējot

            Par cietes atbrīvošanu nav īpaši jāiespringst (tad varētu vienkārši miltos samalt) - galvenais, lai apvalks ir pušu (ūdens piekļūst graudam / cietei) un veidotos filtrējošais slānis, par ko graudu apvalki un rupjāks ''malums'' rūpējas

            Šodien iemēģināju Kupla alus versiju ar karameļiesalu, tomēr pilzenes iesals, ko biju nobildējis, izrādījās nedaudz par smalku, jo filtrs diezgan bieži sāka aizdambēties (nācās izlīdzēties ar pūtienu krāna trubiņā) Ko padarīsi, vismaz pamācoša pieredze nākamajai reizei ;)

              Šajā topicā vēl ir Tev interesējošais info: https://kupla.lv/topic/dzirnavas-iesala-malsanai

                Write a Reply...