a kāpēc koka krāģis? pie spīdīgiem katliem nepiestāv.
alusvedejs Piestāv, un kā vēl! 🙂 Pats zini kāds man apgaismojums pagrabā, tāpēc bildēts ar telefonu ne tuvu neizskatās kā dzīvajā! Koka krāģis arī praktisku apsvērumu dēļ: 1) materiāla pieejamība (tie kas zin kur man Inga strādā, sapratīs) 🙂 2) metināt nemāku un nav ar ko, bet zāģēt un skrūvēt ir iemaņas; 3) šitais krāģis ir vieglāks kā iepriekšējais no 20x20 mm kvadrātcaurules, tāpēc vieglāk būs nēsāt uz dzīvokli no pagraba.
tak 100 punkti noliesi ar saldu lipīgu šķidrumu ko uzreiz nesaslauīsi. droši zini ka skaidene nesapelēs un neuzpūtīsies un neizjuks?
alusvedejs Obižaješ! Kāda skaidene!? Augstvērtīga, līmētā priedes plātne, 3 kārtās nokrāsota!
neizskatās pēc skaidenes
uuuuu
sieva par galdnieku strādā?
alusvedejs sestdien varēsi noskaidrot! 😉
Sveiki visiem. Taisu pamazam iekartu iejavošanai varišanai, no 30 litriga alus kega nu pagaidam kada ir tada ir. Ir daži jautajumi: ar kadu sildelementu sildit? Nodomaju ka šis deres, bet laikam ne http://www.argus.lv/shop/productinfo/A032562 Un un, to, фальшдно (nezinu ka latviski) no aluminija 2mm listes var taisit? Saprotu ka 30 litri ir pa maz un nav tas kegs erts, bet domaju bus labaks par tagadejo 18 litrigo katlu.
Koigan Sildelements gan pilnīgi noteikti nederēs - viņš taču paredzēts cepeškrāsnīs gaisu karsēt, nevis šķidrumos mērkt. Par dubultdibenu - ja nekā cita nav, var taisīt no alumīnija (urbsi daudzus caurumus?), bet pirms lietošanas jāizveic pasivācija lai alumīnijam izveidotos noturīga oksīdu kārta.
lynx85 urbsi daudzus caurumus?
Vel neesmu izdomajis caurumi bus vai griezumi.
BOD boileru sildelementu
Vot nezinu vai pietiks tadam sildelementam tur vietas... Tur no kega apakšas lidz vietai kur bus dubultdibens kadi 3-4 cm. Un pats kegs ari nav lidzens, a tads mazliet ovals.
parasti jau liek boileru sildelementu - http://www.argus.lv/products?cat=W857
a kāpēc alumīnija dibenu un ņemties ar urbšanu vai griešanu?
var tak jau gatavas cauras nerūsiņa loksnes vaikalā dabūt.
alusvedejs var tak jau gatavas cauras nerūsiņa loksnes vaikalā dabūt.
Atradu šadu bet man izlikas ka caurumi bus pa lielu:
kāds ir caurumu diametrs?
pēc bildes uz aci krūti precīzi noteikt.
uz aci šķiet ka 2mm
Pa lielu! ŠIm jau makaroni cauri krīt 🙂 Es lieku nečakarējos un pasūtīju kko līdzīgu šim:"http://www.ebay.com/itm/Stainless-Steel-Domed-False-Bottom-10-Home-Brew-Beer-Making-All-Grain-/181865611125?hash=item2a5808ff75:g:q2oAAOSwQItUIqbb Ņemot vērā, ka kegam dibens ir izliekts un šī plātne arī ir izliekta, jābūt okey
Es negaju uz veikalu ar metru )) bet liekas bija ap 3 mm. Tapec nepaņemu, un vel nezinu ka viņu ierikot katla.
Kāds ir atradis HERMS spirālei nerūsiņu zem 100eur? 10-15m vienā gabalā..
pivars Nezinu par metrāžu un cenu, bet dzerienuserviss.lv bija NT iegremdējamais dzesētājs, ko tikpat labi var izmantot HERMS
Pat ja tu atrastu tādu izmēru, kā mājās pārvestu? Alfa metals laikam bij labas 6 metrīgas. Vai pa 100 eur nevar pasūtīt gatavu nerūsiņa iegremdējamo?
ebay'ā un jeņķijā ir nopērkamas jau saliektas(~0.5m diam) līdzīgi kā mīkstās kapara caurules. tādām neredzu problēmu ar transportu.
būs vien jānoloka kāposts.
pivars man tāds jēbaja ripulis kautkur mētājas, neatceros diametru, droši vien 1/2", garumu arī nē, visdrīzāk 50 pēdas, varu notirgot. Ja intersē, tad sameklēšu. Tā caurule tikai diezgan plāna bija- uzmanīgi jāapejas pārtinot.