edgars said:

No pārējā piedāvājuma patika Zux pale ale (recepti studijā!).

sakaraa ar ne paaraak perfekto liidziibu ar sierra nevada, vareetu saukt arii par "zux pale ale". lai gan patiesiibaa pagaidaam nav izdevies blakus nogarshot orgjinaalu un manu klonu. bet galvenais ka pasham garsho, ja citiem arii, tad vel jo labaak.
nekad veel nebiju tik daudz kopapjomaa apinjus beeris klaat (peedeejaa deva ~125g)
visi bij chiekuri, beigaas bij baigaa apinju zupa.

#18_-_Sierra_nevada_pale_ale_klons.html

#18_sierra_nevada_pale_ale.pdf

    hmmm, a kur ta Magnums un Perle?

    http://www.sierranevada.com/beers/paleale.html alcohol content 5.6% by volume beginning gravity 13.0 Plato ending gravity 2.8 Plato yeast Top-fermenting Ale Yeast bittering hops Magnum & Perle finishing hops Cascade bitterness units 37 malts Two-row Pale & Caramel

      nu es "klonu" citur atradu. ibu arii man vairaak peec receptes

        5 months later

        Dainis said: Es atraku recepti, kuru pats Sierainās Nevadas aldaris piekoreģējis (uz 25L) 5,50 kg Pilsner (2 Row) LT (4,0 EBC) Grain 96,5 % 0,20 kg Caramel/Crystal Malt (LT) -120L (230,0 EBC) Grain 3,5 % 15,00 gm Magnum (60 min) Hops 22,8 IBU 10,00 gm Perle T-45 (30 min) Hops 7,7 IBU 30,00 gm Cascade (10 min) Hops 5,4 IBU 56,00 gm Cascade (0 min) Hops -

        OG 1.053, IBU 36, EBC 16

        Raugs: S-04 vai Wyeast 1450 Denny's Favorite 50

          Oriģinālā vārīja 70min, bet Magnumu bēra 10min pēc vārīšanas sākuma.

            edgars said: ohoho, būs jāprovē uztaisīt ar denys favorite :)

            Wyeast 1450 Denny's Favorite 50 es pats sadomāju, jo viņa aprakstā figurē American Pale Ale. Oriģinālā bija S-05, US-56, 1056 vai WL 001.

            http://forum.northernbrewer.com/viewtopic.php?t=15532

            SNPA CLONE

            Anticipated OG: 1.053 Plato: 13.11 Anticipated SRM: 8.0 Anticipated IBU: 37.0 Actual OG: 1.053 Plato: 13.16 Actual FG: 1.011 Plato: 3.17 Alc by Volume: 5.39 From Measured Gravities.

            % Amount Name Origin Potential SRM ----------------------------------------------------------------------------- 8.0% 1.00 lbs. Crystal 60L America 1.034 60 92.0% 11.50 lbs. Pale Malt(2-row) America 1.036 2

            Amount Name Form Alpha IBU Boil Time ----------------------------------------------------------------------------- 0.50 oz. Magnum Pellet 13.60 25.4 60 min. 0.50 oz. Perle Pellet 7.70 7.3 30 min. 1.00 oz. Cascade Pellet 5.80 4.3 10 min. 2.00 oz. Cascade Pellet 5.45 0.0 0 min.

            S-05, US-56, 1056 or WL 001 Saccharification Rest Temp: 153 Time: 60

              tumšo karameli ar pats piedomāji?

                Krāsai jābūt ap 16. Oriģinālā izmantoja Pale Malt (2) un Crystal (60)

                  Skaidrs. Ar tumšo karameli jāuzmanās, jo lielās devās viņa skābumu iedod. Vienīgi nezinu no cik sākas "lielās devas" ;)

                  Ja Pilsener vietā ņem Pale, tad 2% tik 230 karameli vajag. Es laikam pamēģināšu kaut kad ar Pale un 230 karameles vietā ņemšu 30 karameli.

                    Write a Reply...