Stargorodā tā arī nav iznācis būt, tāpēc čurūdeņa līmeņus grūti salīdzināt :)
Iestāde saucas Peter's Brewpub, atrodas Şķūņu ielā pie Peterbaznīcas, kādreiz tur bija Velvets. Alus tiek vārīts uz vietas klientu zālē, raudzētava tikai caur speciālo ekskursiju redzama :) Par iekārtām īsti nav ko komentēt, jo kā vienmēr daudzas lietas ir labas, bet daudzas gribās pārtaisīt. Iekartas piegādāja ukraiņi, slovāks bija tas, kas apmācīja ar iekārtām rīkoties un palaida tās. Taisām tikai lagerīšus, raudzējam zem spiediena 600 litru konusniekos, kur vienlaikus alus pēc tam tiek arī gatavināts.
Gaišajam lāgerim ir slovāka recepte ar manu tjūnējumu, ka pie mums tik šķidru alu nedzer un nedzers. Bet es teiktu, ka ir tīri ok garšas ziņā.
Ir vēl tīri pēc slovāka receptes taisītais tumšais, bet to jaunajā versijā taisīšu citādu, jo kaut kā nedaudz jānovāc grauzdējums nedaudz, dedzināto iesalu skābumiņš un arī ķermenis prasītos un alko nedaudz augšā. Nākošo nedēļ kā reiz paredzēts taisīt augšā.
Tad vēl ir mārketingiski saktais sarkanais lāgeris, kas ir tīri mana recepte. Es pat jūtos tīri apmierinats ar rezultātu, labi būtu dzirdēt arī ekspertu viedokli :)
Cenas kā jau Vecrīgā, bet tūristi dzer un slavē, pie tam dzer tā, ka nespējam noķert tempu un uz vietas nekad vēl visi 3 ali nav bijuši uz krāna vienlaikus. No šīs sestdienas uz krāna būs gaišais un tumšais, un izskatās, ka nākošās nedēļas beigās būs arī jau nākošais sarkanais. Nu kaut kā tā. Mani parasti tur var apskatit otrdienās un ceturtdienās, bet ne vienmēr jebkurā laikā varu ekskursijas izvest, paši saprotat,ka daži procesi prasa punktualitāti :)