Gribētos uzbrūvēt ko līdzīgu Tālavas ķēniņa "pērkona vasara". Varbūt kāds ir mēģinājis uzbrūvēt banānu alu? Būtu labi, ja padalītos vismaz ar sastāvdaļu sarakstu un veidu kā īsti dabūt to banānu garšu.
Banānu alus
Banānu garšu var dabūt arī bez banāniem - palasi par alus defektīvajām garšām ( beer of-flavors ). Banānu garša tomēr nav tas ar ko lepoties - tas ir defekts, kas pamatā rodas no pārāk mazas rauga devas vai lielas raudzēšanas temperatūras !
man jau šķiet, ka Jānis uztaisījis feiku profilu un tagad troļļo
Kviešiniekiem no rauga jau ir banānīga garša.
Esmu taisījis kviešinieku ar banāniem! Pēc rūgšanas pievienoju banānus "kaķī". Beigās no banāniem tur nebija ne smakas. Kaut kam es pat to alu esmu devis, ja nemaldos #edgaram.
cesnieks said: Banānu garša tomēr nav tas ar ko lepoties - tas ir defekts, kas pamatā rodas no pārāk mazas rauga devas vai lielas raudzēšanas temperatūras !
Es gan #cēsniekam nepiekritīšu! Atslēgas vārds gūglē: sahti
Dabuj raugu, kas ražo banānu garšu un aromātu, un brūvē augšā. Recepte jebkāda, atbilstošs uz banāniem tēmēts raugs un viss. Nu teorētiski vari iemest kādu banānu iejavā, lai varētu droši saukt par banānu alu.
Paldies, jums par infu!
Mbege- http://en.wikipedia.org/wiki/Mbege
Grūti teikt, cik tas ir baudāms.