Esmu iesācējs alus taisīšanas jomā. Mēģināju taisīt alu pēc iesācēju rokasgrāmatā aprakstītajiem padomiem. Uztaisīju divas porcijas. Pirmajai uzgrauzdēju cepeškrāsnī 200 gramus karameļu iesala, otrai liku negrauzdētu. Pretēji gaidītajam otrā porcija sanāca krietni tumšāka kā pirmā.... Tas tā - interesanti.....
Bet problēmas ir ar uzgāzēšanu. Uz 2 litri pudeli liku ēdamkaroti (~19 grami- pirmo karoti nosvēru) cukura. Dažām pudelēm eksperimenta nolūkā pat 2 ēdamkarotes. Pudeles jau nedēļu nostāvējušas istabā - kādi 23-25 grādi. Bet alus uzgāzējies pavisam minimāli, lai neteiktu ka nemaz. No cukura viņš protams ka ir salds. Es teiktu ka pat par daudz salds. Mucā alus rūga labi. Pirmā porcija lēnāk- 5 dienas, otrā pa divām dienām norūga. Bet pudelēs gāze neveidojas. Īsti nav skaidrs, kur kļūdījos. Pudeles dezinficēju ar jodu. Pēc tam neskaloju. Varbūt jods palicis pudelēs un visu raugu nobeidzis... Citu ideju man nav.
Ceru ka kāds pieredzējis brūvētājs palīdzēs ar padomu.