Ar kaut ko ir jāsāk. Tad nu esmu nobriedis pamēģināt sākumā uztaisīt no tiem alus ekstraktiem. Tad nu netieku nekādi gudrs kāda starpība starp šitām abām bundžām?

http://www.tombeer.lv/taxonomy/term/1
un
http://www.the-home-brew-shop.co.uk/acatalog/Liquid_Malt_Extracts.html

Brūvēt var no tā pirmā veida un otrā ir tikai kaut kāda piedeva?

http://www.coopers.com.au/maltExtracts.php

tad laikam šitās burkas būs īstās: http://www.the-home-brew-shop.co.uk/acatalog/Coopers_Beer_Kits.html

ej nu izvēlies no tā lēruma... moš kāds var kaut ko ieteikt? :)

man no tām burkām bez sausā malt extract, lietojot parasto cukuru, nekad nekas baigi labs nav sanācis.

man no tām burkām bez sausā malt extract, lietojot parasto cukuru, nekad nekas baigi labs nav sanācis.

tā arī sapratu, ka uz kaut ko uber labu nevar cerēt, bet nu ar kaut ko ir jāsāk :)

Būs laikam kāda burka jāņem tepat uz vietas, dēļ svara no UK padārgi sanāk atsūtīt...

5 days later

palasīju to grāmatu "How to brew". Ja pareizi saprotu, tad no tiem Malt Extract arī var taisīt alu? Malt Extract + apiņi + raugs.

jā, mierīgi. Malt extract = iesala ekstrakts parastais, latvijā laikam tikai Iļģuciems ražo

skaidrs no tā iļģuciema ekstrakta gan laikam alus nesanākot, vismaz tā Zintis teica, ja mani atmiņa neviļ

Ati, a tu kaut kad tuvākajā laikā brūvēt netaisies? Gribētos man vēl kādu reizi piedalīties tajā procesā, jo pašlaik vēl ir pārāk daudz neskaidru jautājumu lai mēģinātu pats. Toreiz vasarā tik tāda nenopietna zinātniska interese bija par alus brūvēšanu mājas apstākļos, kas tagad pāraugusi reālā interesē pamēģināt pašam. :)

Esmu piedalījies procesā, kur sanāca alus no Iļģuciema iesala, no viņa un citiem līdziniekiem alu jau brūvē sākot no cara laikiem. Nu, protams, tas atkarīgs no vēlmēm par gala iznākumu.

Pats nē. Vismaz ātrāk par pavasari nē, jo man nav apsildāmu telpu šim pasākumam. Vārīt jau var, bet tad ar izturēšanu problēmas, nedaudz par aukstu. Domāju kaut ko aprīļa sākumā paprovēt, tad varu padot ziņu. Bet tas būs vairāk tāds stipri netradicionāls pasākums ar neparedzamu iznākumu, jo man jau parastais lāgeris/eils īpaši negaršo. :)

19 days later
                      • [deleted]

Visa veida alus ekstrakti.

• [deleted]

www.majasalus.lv www.akciza.net

• [deleted]

Ko nozīmē vards - akciza

2 months later
                            • [deleted]

palasiet www. howtobrew . com Tur ir viss labi uzrakstits. Neiesaku taisit no gatavajam kanam, kur itka alus skirne rakstita. Piemeram Lager, vai IPA vai citi. Kur rakstis malt extract, tas ir miezu iesals, kas ari vislabak iesacejam deres. Tad vel tikai vajadzigs dabut pareizos (vini ari ir dazadi un, ja pats pievieno, tad var ari labako garsu un aromatu dabut!) apinus un raugu. Tas viss ir aprakstits augstak minetaja gramata.

• [deleted]

Malt extract ir iesala ekstrakts, nevis miežu iesals.

18 days later
                                • [deleted]

Labvakar! 5 nedeeljas atpakalj, taisiiju alu no elguzeem iesala extrakta + 0,5 kg medus, raugs no zviedru bundzjas. nedeelju ruuga, pudeljojot +5g zuckeriit uz 2l pudel. peec 1 nedeelj naac valjaa kaa shapiizers, garshoja peec braagas, peec 2 nedeljaam jau bij baudamaaax, peec 3 garshiigs. Tagad draugs atveda no eestiem vieteejo eesti toode www.rpmt.ee iesal extrakt, instrukcijaa rakstiits - 1200 g iesala uz 10L uudens + 15g rauga - 12 stunas un pudelees. salaageej to viss kopaa - ruugst jau 2. diennakt bet nenormaal aktiiv - ko dariit?

kā ko darīt, atļaut lai izrūgst... es pildu pudelēs ne ātrāk kā pēc 2 nedēļu rūgšanas un sāku mēģināt ne ātrāk kā mēnesi pēc brūvēšanas.

• [deleted]

Rūga 5 diennaktis, šodien saleeju pudelees - vispaar visai garshiigs. Redzees kad nostaaveesies.

Kaa tas var buut ka teiksim Madonas nefiltreetais alus krogaa peec 5 dienaam kegaa paliek skaabs?

• [deleted]

Tas var būt dēļ tā ka krogos tos kegus tur zem letes siltumā nevis leduskapī. Otrs iemesls netīrs kegs vai arī jau inficēts alus ieliets kegā. Trešais iemesls ka par maz apiņu un CO2 gāzes, bet to es droši neapgalvošu. Ceturtais iemesls ir tāds ka lai ilgi alu uzglabātu , vēlams vispirms nosēdināt visu raugu un tad pievienot jaunu raugu un cukuru vai misu, sapildīt pudelēs vai kegos un ļaut dabīgi uzgāzēties no atkārtotās rūgšanas. Tad var hoķ gadiem stāvēt arī ne ledusskapī.