Linards said: 26ajā būšu laukos, tāpēc ja zvaigznes sastāsies, tad pievienošos pavisam noteikti!
Izskatās, ka es x2 būsim . Zinu, ka viens aldaris, kas neizmanto forumu arī nopietni domā.Ja ierodamies, tad steiks vai tmldz. gaļa būs pašiem.
Linards said: 26ajā būšu laukos, tāpēc ja zvaigznes sastāsies, tad pievienošos pavisam noteikti!
Izskatās, ka es x2 būsim . Zinu, ka viens aldaris, kas neizmanto forumu arī nopietni domā.Ja ierodamies, tad steiks vai tmldz. gaļa būs pašiem.
Labrīt! Pieteikšanās forma bija pirmajā ierakstā un pieteikšanās beidzās 12.martā
Tu jau mūs te esi tā saintriģējis, ka tmldz. laikam no viskompetentākā steiku speciālista mūsu vidū būs kā būs. Mēs jau ceram uz Tevi lai saprastu kā jābūt. Inkognito Zintis? Nav protams svarīgi. Gaidīsim! Uzaicināju pievienoties arī Dumbri ar draudzeni no Tukuma. Draudzene gan uzturā nelieto gaļu, bet alus garšojot.
AndisL said: Tu jau mūs te esi tā saintriģējis, ka tmldz. laikam no viskompetentākā steiku speciālista mūsu vidū būs kā būs. Mēs jau ceram uz Tevi lai saprastu kā jābūt. Inkognito Zintis? Nav protams svarīgi. Gaidīsim! Uzaicināju pievienoties arī Dumbri ar draudzeni no Tukuma. Draudzene gan uzturā nelieto gaļu, bet alus garšojot.
http://nlstar.com/lv/eu/catalog/72094/ :) Inkognito Ilvars no VIEDI
Te mani samusinājāt, sāku steiku tēmai pievērsties. Pirmais gabals ZS Rūķīši nogatavināts antrikots no www.svaigi.lv Rezultāts puslīdz ok, mēgināšu vēl.
WP_20160321_21_12_40_Pro_LI.jpg
Samusinājāt mani, sāku pievērsties steika tēmai. Pirmais mēginājums gatavināts ZS Rūķīši antrikots no www.svaigi.lv. Puslīdz ok, mēģināšu vēl.
un kā?
Neesmu baigais eksperts, bija mīksts, sulīgs, garša ok, bet manuprāt varēja būt intensīvāka. Un varēja būt vienmērīgāk marmorizēts tas gabals, ne tik lieliem treknuma gabaliem pa vidu. Jāpamēģina būs kādas sāna gabals vai gabals ar kauliņu.
Laikam piebraukšu ar AndiL, kaut kas būs līdzi pašam
Atrekots bildē dīvaini sagriezts, kaut kā pa šķiedru, tā ir labāk?
Gribētos pagaršot slaveno Zinta lāgeri, ja par viņu iet runa
Gaļa nopirkta, un alus dzesējas. Man būs kegs un dažas pudelītes. Man tikai jautājums, vai tikai uz gaļu spiežam, vai arī kaut kādas piedevas domājam!?
Piedevas pēc katra ieskatiem. Var jau arī kartupeļus novārīt, ja būs vēlme. Es paņemšu no pagraba dažādus lečo. Bet ir problēma! Tehnisku iemeslu dēļ Kārklu muiža mūs neuzņem! Nav ne apkure, ne elektrība, ne ūdens. Pasākums pārceļas vai nu uz Jelgavas apriņķa Bērzmuižu, vai pie Žuka Jelgavā. Precizēta informācija sekos.
Steiku cepsim pie manis Bērzē. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām!
Braukšu caur Jelgavu, zavākšu gaļu, Žuku un Egīlu. Vēl ir 3 vietas mašīnā. Kādu aizvest?
Paldies Andim par jauko uzņemšanu. Forshi pavadījām laiku saturīgās sarunās, baudot alu (vēlāk arī destilātus) un grilējot. Namatēvam gan palika rūpes visu novākt un nokopt :) Par antrekotu - jāsaka, tas ko mēģinājam pašā vakarā - bija pārbaudījums un viennozīmīgi secinājām, ka kaut kas sagājis šreijā ar to gabalu un labāk neizaicināt likteni. Visādi citādi - super, jāiedibina, jāturpina gaļas cepšanas tradīcijas.
Paldies visiem dalībniekiem! Pasākums sarežģītāks kā parasti. Jāsavāc nauda, jāpasūta gaļa, jāpaņem gaļa no piegādātāja, es nemaz nerunāju par pašu gatavošanu. Iesaistīti daudzi cilvēki. Trauku mazgāšana ja akā ir pietiekoši ūdens ar trauku mašīnu iet ātri. Jāsaka liels paldies Sandrai, kura man palīdz ne tikai novākt traukus, bet arī alu darīt ja nepieciešams, un Linardam par darbošanos pie mangaļa. Bija ļoti patīkama tikšanās. Dalībnieku sarakstu droši vien Lāsma nopublicēs, tik neaizmirsti pieskaitīt mākslinieku ar divām mūzām. Mūzas gan netika atrādītas, cerams jūnijā Tīreļos parādīs. Alus šoreiz plūda kā upe pavasara palos. Gribētu pieminēt no mana pagraba Speciālista doto Bohēmijas lāgeri 2015. gada vasarā, kurš nebija inficējies kaut izmantots mans dotais plācenis, bet man pašam visiem medicīna. Es gan nezinu vai viņš to plāceni skaloja, vai tāpat izmantoja. MārtiņaK pagājušajā vasarā atstātais laikam Aldara konkursa alus gan bija neglābjami sabojājies, aizgāja mēslojumam ceriņam. Alusvedēja Guinness bija krietni labāks par orģinālo bundžā ko man atveda radi no Īrijas. Šitas Īrijas latviešiem varētu iet uz urrā. Pie salīdzināšanas nodeva brūnā puta. Un kā parasti Rencis nospīdēja ar komerciālajiem. Cik sapratu pat Lindai iegaršojās Ginger Beard, bet 66 man par stipru. Alus šoreiz bija daudz, labs un ne tik. Par Steiku. Nav jau tā, ka nav nekad ēsts un gatavots. Vairāk gan restorānos, bet esam arī paši cepuši. Šoreiz gan vairāk iedziļinājāmies steika gatavošanā. Es teikšu, ka nesaprotu steiku. Vai precīzāk cenas un garšas attiecība man neliekas draudzīga. Cik sapratu Linarda vestā gaļa 10x cenā pārsniedza kakla karbonādes cenu ko pērku Jelgavas tirgū cepamgaļas pagatavošanai. Laikam nekorekta salīdzināšana. Par pēdējo antrekotu ko cepa Jelgavas Žuks arī ir tā kā ir. Vai nu tiešām bija sabojājies, vai mēs nesapratām. Garbo ēd ar gardu muti. Laikam pirmo reizi sunītim tiek tik dārga gaļa. Visā visumā organisms labi panesa šitādu pārslodzi. Kā parasti norunājām nākošās tikšanās vietu un laiku, bet to lai publisko saimnieki. Man jau patiktu uzcept Lāčos maizīti lai pasākums nav tikai alus baudīšana. Paldies!
Uz kā cepāt gaļu? Uz restes vai pannā?
Jesus said: Uz kā cepāt gaļu? Uz restes vai pannā?
Uz restes! Baigi labs pasākums, lai gan mani agri noņēma no trases, man tomēr iespaidi palika! Par alu. Ļoti daudz tumšā alus piedāvājumu. AndisL pat uz lageriem paslinkojis un piedāvāja beļģus. No tumšajiem absolūti labākais bija #alusvedēja Guiness! Es aklajai degustācijai piegāju godīgi, un degustēju ar acīm ciet. Tikai smarža un sagāzējuma līmenis nodeva kas ir kas, bet visādi citādi ļoti līdzvērtīgs pretinieks oriģinālajam Guinesam! Kalēju džeki ar alu kā vienmēr līmenī! Un tad mani noņēma no trases! Par gaļu! Sākām ar herefords.lv pasūtīto gaļu. Pirmais gabals bija diezgan sīksts. Lai gan izcepu samērā asiņainu. Daži pat lūdz labāk ceptu. Otrs, kā sapratu bija no filejas gabala. Lūk šis jau bija baigi ok, kļūdījos tikai ar sagriešanu gabaliņos. Sagriezu pa mazu, un cepot palika vēl mazāki. Pēc garšas likās labāks par pirmo cepienu. Šis bija vislielākais gabals, tāpēc varēju variēt ar dažādām gatavības pakāpēm. Man patika gan asiņainais, gan vidēji asiņainais. Pēc tam cepām Kalēju šašliku, kurš bija izcili labi sagatavots, jo pats kusa mutē, bet manai gaumei par asu. #specilists bija sagādājis alņa fileju un vistas fileju. Alni nenogaršoju, bet vista bija laba. Un tad izcepu manis vestos steika gabalus! Šeit visspilgtāk izpaudās tas, ko teicu par gaļas ietekmi uz steika garšu! Antrekots un arī abi divi pārējie gabali bija iz-ci-li! Ļoti, ļoti mīksti un TIK gardi! Atšķirība bija arī cenā! Ja pareizi sapratu, tad par 3 kg gaļas no herefords tika samaksāts ~ 50 EUR, es par 900 gramiem samaksāju 26 EUR. Paldies visiem par kompāniju, Andim par to, ka izglāba pasākumu, Sandrai par piedevām un galdu. Vakara gaitā apspriestā izdeja par jūnija pasākumu man patika ļoti! Gaidam ar nepacietību!
runa bija ka pasākums varētu notikt 4 jūnijā. starp Maija pasākumu un Jāņiem. dažādības ievērošanai priekšlikums bija eksskursija pa Lāču ceptuvi ar klinģera un maizes cepšanu.
plāna "draft" versija varētu būt ka uz 13 interesenti varētu sabraukt uz "Lāčiem" un no 15 turpināt pasākumu Alusvedēja sētā.
nāks tuvāk tad jau sarunās precīzāk, bet datumu kalendāros labāk jau rezervēt.
P.S. steiks manai gaumei beia pārāk ilgi jākošļā un pietrūka asuma. manuprāt steikam jābūt ar sarkanumiņu iekšā un garšā.
P.S.S. diez ginesiņu var Aldara konkursam iesniegt?